Skocz do zawartości

Czy inwestowanie w Adwords może obniżyć wyniki wyszukiwania organicznego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

użyłem wyszukiwarki na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na to zagadnienie.

Może to abstrakcyjne pytanie, ale czy jest jakaś relacja między inwestowaniem w Adwords a pozycjami z wyników organicznych w google.

Czy któryś, z szanownych forumowiczów ma doświadczenie w tym temacie?

Z punktu widzenia wolnego rynku i kapitalizmu (google), jeżeli kogoś stać na płatną reklamę Adwords  to "warto" mu obniżyć wyniki organicznego wyszukiwania dla tej samej np. domeny, aby inwestor dalej płacił za Adwords.

Czy nie ma znaczenia dla wyników wyszukiwania organicznego reklamowanie w Adwords?

Jeżeli strona jest ciekawa to popularność jej może wzrosnąć. Mam taką jedną stronę, która jest dobrze zrobiona pod kątem tego czego klient poszukuje i pozycjonowanie jej teraz to dodanie może 1, 2 linków raz na pół roku, ale wcześniej przez 2 lata była w Adworsach

Według mnie ruch ma znaczenie.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

krążą tego typu teorie spiskowe, że G celowo obniża pozycje niektórych stron, aby zmotywować właścicieli stron do wydania $ na adwordsy. Może i ma to miejsce w przypadku gigantów, ale raczej nie przy stolarzu z Rzeszowa

• 2 tygodnie później...

zrobiłem test, strona od września tego roku, optymalizacja podstawowa, 0 (zero) linków, dodana tylko do map.

Fraza łatwa lokalna, na Warszawę. Strona przez dłuższy czas 9-10 strona wyników, po 3 tygodniach dodana do adwordsów, po 3 miesiącach adwordsów (ok 600 kliknięć)  jest w topach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności