Skocz do zawartości

SEO poczta usługa pocztowa do wszystkich softów SEO i nie tylko

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele mnie pyta jaką pocztę najlepiej używać do seo softów typu XRumer, Xneolinks, GSA, Zennoposter, DonLinkage v6, inne dla tego postanowiłem podzielić się "patentem".

Jak wiecie aby pozyskać link w 90% miejscówkach należy zarejestrować się i soft seo musi znaleźć link aktywacyjny. Na tym etapie zaczynają się "schody".

Darmowe konta pocztowe gmail, onet, wp, interia inne nie spełniają tych wymagań bo mają globalne filtry antyspamowe które nie da się wyłączyć, nie "oddają" listów powiedzmy powyżej 1000 szt/24h, celowo opóźniają otrzymanie wiadomości. Konta wschodnie typu mail.ru są  blokowane na miejscówkach i również mają ograniczenia. Wtedy skuteczność softów spada bo nawet jeśli soft i zarejestrował konto na miejscówce to i tak nie kliknął w link aktywacyjny lub nie odebrał login i hasło. 

Dla tego najlepszym rozwiązanie jest kupie własnej domeny ( obojętnie gdzie) bo nikt tych domen nie przedłuża i podłączenie takiej domeny do hosting.  Ale nie wszytko jest takie proste bo  na szared kontach są również ograniczenia, wiele listów aktywacyjnych lub trafiają w folder spam lub wycinają się globalnie już na wejściu. Są ograniczenia ilościowe a tylko sam XRumer potrafi w 24h bez problemu założyć 10-100k kont co skutkuje taką sama ilością email z linkiem do aktywacji.

Oczywiście jeśli kupić swój VPS skonfigurować, zainstalować jakiś darmowy panel lub kupić DirectAdmin ale to wiedza, czas i koszty. Wiele miejscówek wysyła abuse bo uważają, że czlowiek może założyć konto na przykład na forum a soft już nie... Dla tego po konsultacjach zemną  Polska firma hostingowa właściciel marki: ASTROVM stworzyła unikalną spersonalizowaną usługę SEO POCZTA.

Na czym ona polega: można podłączać swoje domeny, tworzyć na nich dowolną ilość kont pocztowych i wykorzystywać te konta w softach seo. Ilość email wysłanych celowo ograniczona do 100 bo softy SEO nie wysyłają email a odbierają ( po za jakimiś unikalnymi szablonami zenno).

Jedną sub-domenę na swojej domenie dają gratis, ale nie polecam z niej korzystać.

Kilka drobnych rad:

1. Kupujecie domeny jak najtańsze, promocyjne, dowolne może za wyjątkiem regionalnych chyba że pracujecie tylko na Polskich miejscówkach.

2.Do pracy z seo pocztą korzystajcie z protokołu IMAP port 143

3.Po intensywnej pracy zmieniajcie domenę w całości bo tafia ona z czasem na listy blokowanych w postaci @twojadomena.pl nie zależnie jaka nazwa konta.

4.Do generowania kont na domenie polecam korzystać z imion, dat, nazwisk tak aby konta wyglądały na "naturalne"

Temat utworzyłem w tym dziale bo to spersonalizowana usługa, narzędzie SEO a nie hosting

Usługa kosztuje obecnie 50 zł brutto. Link do zamówienia ( nie ref) https://astrovm.net/klient/cart.php?gid=14

3m7c2dbu.jpg

WŁAŚCICIELEM SERWISU JEST FIRMA

FUFO STUDIO

CISOWA 18D, 76-251 KOBYLNICA

NIP 839 310 24 62

NR KONTA BANKOWEGO

PKO INTELIGO 96 1020 5558 0000 8302 3070 4881

E-MAIL SUPPORT@ASTROVM.NET

p.s temat dodałem grzecznościowo nie świadczę supportu usługi, nie jestem usługodawcą czy partnerem biznesowym wyżej wspomnianej firmy. Wszystkie pytania należy kierować na dane podane na stronie www lub przy pomocy zgłoszeń w panelu klienta.

• Like 2

• 9 miesięcy temu...
5 godzin temu, arve_lek napisał:

czy dalej nie ma konkurencji dla astrovm

Jeśli miał bym coś sugerować w kwestii poczty, to tani VPS w OVH ze względu na łatwą zmianę rDNS  + domena też od OVH (tanio) postawić panel ispconfig, który dobrze ogrania konfigurację od poczty dzięki czemu bez problemu uzyskasz 10 punktów w teście od https://www.mail-tester.com/

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Marsza racje do obioru nie jest to aż tak ważne :) 

Ale zanim poczta zostaje odebrana musi zostać wysłana i tutaj w grę mogą wchodzić szeroko pojęte zabezpieczenia w tym pod kątem spamowym e-maila jakim posługuje się rejestrujący konto :ph34r:

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Korzystam, jest OK, nie znam innej podobnej usługi. Przy pracy Xrumerem bardzo szybko przychodzą abuse ( głownie dla tego, że on wali w formy kontaktowe z automatu), więc albo stawić na bulletproos hostingu lub korzystać z seopoczty. 

Przerabiałem stawianie seopoczty na własnym VPS/dedyku. Dla mnie to nie oplacalne pod wzgledem czasowym, finansowym ,inne

• Like 2

• 2 lata później...
  • 10 miesięcy temu...

Dziwne, że nie odpisują od wielu dni. Ja mam dalej problem z działaniem poczty, raz działa raz nie. s3.lolekemail.net nie odpowiada mi z niektórych ip na ping nawet. Nawet z prywatnego adresu ip dla ping tego adresu mam timeout, wysyłałem na support przykłady i brak odpowiedzi od wielu dni.

Może ktoś polecić jeszcze jakąś seopocztę?