Skocz do zawartości

SEO poczta usługa pocztowa do wszystkich softów SEO i nie tylko

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

50 minut temu, s_matysik napisał:

nie odpowiada mi z niektórych ip na ping nawet.

To nie jest aksjomat, że serwer odpowiada na ping, co nie oznacza, że dany rewerser NIE jest online. Odpowiedz na PING może być z rożnych względów wyłączona.

Cytat

ICMP Echo Request jest stosowany do diagnostyki sieci, może też posłużyć do ataków takich jak Ping of death lub Ping flood.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 3 tygodnie później...

Czy może ktoś polecić inne tego typu rozwiązanie pod pocztę na własnych domenach pod softy seo, tak aby nie było problemów z limitami i abuse?

Po analizach udało się dojść, że niektóre adresacje ip są zbanowane przez serwer lolekmail i support odpisał mi, że nie ma możliwości ich odblokowania.

5 minut temu, MaxPan napisał:

złe zrozumiałeś jest odwrotnie IP serwera poczty lolek zablokowali na Twoich serwerach.

Jest odwrotnie, dostawca internetu wskazał mi, że nie blokują adresu IP serwera poczty lolek, wskazali że to serwer lolek ma poblokowane pule ip. Nawet z prywatnego publicznego ip, gdzie nie używam softów nie mogę wejść na lolekmail i w tym przypadku także dostawca internetu wskazał mi, że mój i inne ip są blokowane przez serwer lolekmail.

w DA jest tak, że jeśli 3 razy blednie wpiszesz login/hasło do poczty ( soft blednie spróbuje zalogować się) to automatycznie blokuje IP, może to jest przyczyna? Spróbuj wykasować wszystkie konta pocztowe  w lolek logują się przez VPN. Później załóż nowe i odczekaj 24h. 

Dziwna sytuacja nigdy z taką nie spodlałem się. Natomiast parę razy było tak ze z OVH nie mogłem otworzyć lolek-pocztę bo IP serwera był na "czarnej" liście.

7 minut temu, MaxPan napisał:

może to jest przyczyna?

Na tym prywatnym ip się nie logowałem, a nie mogę wejść na lolekmail, dostawca sprawdził, że z innymi ip jest także problem. 

Support astrovm napisał mi dosłownie tak: "Niestety te sieci są zbanowane i nie ma możliwości ich odblokowania."

I niestety nie mogę doprosić o więcej wyjaśnienia, pomocy. Dziwna sytuacja.

W innej sieci są momenty po zmianie ip, że poczta działa, ale później gdy trafia się ip z innej puli już nie.

Możesz polecić jakiś względni tani serwer bulletproof pod postawienie poczty? Chętnie dalej korzystałbym z lolka, ale od kilku tygodni nie jestem w stanie wyjaśnić tej kwestii z supportem, a szkoda.

Może tani VPS za abonamentem na godziny np:

https://www.scaleway.com/en/

Rejestrując donnę, stawiasz jakiś panel

https://www.ispconfig.org/
https://www.hestiacp.com/

i masz obsługę swojej poczty. W tym wypadku chodzi o odbiór = POP3 /IMAP, a nie o wysyłkę SMPT, więc jest łatwiej .

• Thanks 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przy takich zastosowaniach trzeba się zapoznać z regulaminem. Przy zastosowaniach seo (automatyczne zakładanie kont) można się szybko pożegnać z opłaconą usługą.

2 minuty temu, okazwłoka napisał:

się szybko pożegnać z opłaconą usługą.

Euzebiuszu - Te VPS są opłacane na godziny, więc nie ma ciśnienia.
Poza tym odbiór poczty, to Nie SPAM. Co innego wysyłka z takiego konta.

Nawet możne strzelić z AWS free trier

https://aws.amazon.com/ec2/

To sa kwestie techniczne. Wykorzysta instancje EC2, kasuje, stawia nową dostaje nowe IP i to od Amazona ;)

Nawet może skonfigurować obraz AMI takie całej instancji z oprogramowaniem pocztowy na bazie jakiegoś panelu. W razie czego kilkoma klikami stawia nową maszynę tez na godziny...

Jeśli nie ma problemu, to skąd to pytanie:

W dniu 8.11.2022 o 23:55, s_matysik napisał:

Czy może ktoś polecić inne tego typu rozwiązanie pod pocztę na własnych domenach pod softy seo, tak aby nie było problemów z limitami i abuse?

• Like 1

3 minuty temu, okazwłoka napisał:

Jeśli nie ma problemu, to skąd to pytanie:

Ja podsuwam tylko możliwości. Czy będą abuse nie wiem, bo obecnie się tym nie zajmuje. Ale  powtarzam większe ARBUZY są przy SMTP i wysyłaniu spamu niżli przy odbiorze = POP3. Dopóki nie sprawdzi to nie będzie wiedział. Koszty $$$ oraz czasowe instalacji są relatywnie bardzo niskie.