Skocz do zawartości

Soft - program afiliacyjny in-house

urasone

Rekomendowane odpowiedzi

Drogie Koleżanki, Drodzy Koledzy,

Od pewnego czasu prowadzę research, którego celem jest zgłębienie rynku rozwiązań umożliwiających postawienie programu afiliacyjnego "od zera". Mam tutaj na myśli program w modelu in-house, rozumianym jako platforma postawiona na własnym serwerze, czy też w opcji SaaS z możliwością prostej integracji przy supporcie speców po stronie właściciela softu. Własne zasoby IT muszę niestety ograniczyć do niezbędnego minimum. Kluczowa sprawa - chcę tutaj pominąć sieci afiliacyjne, aby w pełni samodzielnie postawić program, zarządzać nim i rozwijać go w pożądanym kierunku etc.

Zapewne znacie, kojarzycie rozwiązania, które są warte polecenia. Z moich dotyczasowych poszukiwań wynika, że na rodzimym rynku oferta jest dość skąpa. Ale może się mylę i realia są zupełnie inne. Będę wdzięczny za Wasze propozycje (rówineż te z rynków zagranicznych) i podzielenie się własnymi doświadczeniami oraz wiedzą w tym zakresie.

Aby nieco uściślić temat, nadmienię, że poszukuję softu, który pozwoliłby na wszystko to, co obecnie proponują topowe sieci afiliacyjne, tj. m.in.

• intuicyjny dashboard dla wydawców i managera
  • szczelny tracking i śledzenie touchpointów
  • moduł rozliczeń z wydawcami
  • pełna parametryzacja kampanii (cookie lifetime, 
  • udostępnianie contentu
  • generator linków, widgety produktowye, zarządzanie feed'ami etc.
  • katalog wydawców, moduł komunikacji z wydawcami (1on1, grupy)
  • możliwość dynamicznego ustawiania stawek dla standardowych wydawców oraz superaffilates
  • panel analityczny dla wydawcy i managera programu
  • możliwosć przeprowadzania akcji specjalnych, tworzenia superofert dla wybranych wydawców
  • zabezpieczenia antifraud

etc. - zapewne można byłoby wymieniać jeszcze długo ;)

Z góry dziękuję za Wasze zaagażowanie. Każda odpowiedź, podpowiedź i sugestia będą dla mnie na wagę złota!

Według mnie kup pudełko które wszystkie Twoje wymagania spełnia, jest trochę takich na rynku.Tylko pamiętaj iż w pewnej chwili coś się zmieni i to pudełko bez aktualizacji nie spełni wymagań.

Podpowiem że Polskie rozwiązania są dość zawodne, szukaj na rynku USA gdzie tanio też nie jest, ale support ok.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

7 hours ago, Finan said:

Według mnie kup pudełko które wszystkie Twoje wymagania spełnia, jest trochę takich na rynku.Tylko pamiętaj iż w pewnej chwili coś się zmieni i to pudełko bez aktualizacji nie spełni wymagań.

Podpowiem że Polskie rozwiązania są dość zawodne, szukaj na rynku USA gdzie tanio też nie jest, ale support ok.

A bardziej konkretnie? :)
Chciałbym postawić na sprawdzone w praktyce rozwiązania i nie zostać testerem kupując kota w worku. Bo z rozwiązaniami tego typu jest niestety często tak, że koniec końców okazują się być bańkami, których czar pryska po otwarciu pudełka, mimo że to pierwsze wyglądało całkiem zacnie.

Mogę polecić to z czego my korzystamy od lat: https://www.postaffiliatepro.com/re

Małych firm nie polecam bo w pewnym momencie mogą zniknąć, przetestowane na własnej skórze.

EDIT: Jesteśmy też resellerem na Polskę tego, więc możemy coś podpowiedzieć.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności