Skocz do zawartości

Koncepcja "Cornerstone page" i dodatkowe słowo kluczowe

karolski

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

ostatnio natrafiłem na koncept tzw. cornerstone pages. Strony, które chcemy pozycjonować pod kluczowe frazy. Teraz mam taki dylemat, zakładając, że cornerstone page tworzymy dla frazy "kursy" i pracujemy cały czas nad linkowaniem i contentem, ale chcielibyśmy też pozycjonować się na "kursy online" to czy w takiej sytuacji tę frazę powinna zawierać też ta strona czy oddzielna?

Raczej chodzi o "landing page"

Jeżeli chodzi o rowiązanie problemu to zależne jest od ilości i różnorodności "kursów" jeżeli jest jeden to na jednej stronie bo są to słowa wzajemnie się uzupełniające, jeżeli jest więcej takich kursów to łatwiej jest tworzyć landingi dla każdego kursu osobno i targetować go na frazy: "kurs wiązania krawatów" i "kurs online wiązania krawatów". Nie ma gotowego rozwiązania, rozwiązanie dopasowujesz do specyfiki serwisu

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dzięki za odpowiedź,

zgadza się chodzi o landingi, a referuje do https://yoast.com/what-is-cornerstone-content/ jako do landingu, który jest ważniejszy niż inne landingi w serwisie.

Posiadam strony:

/kursy

/kurs-wiazania-krawatow

/kurs-asemblera

i teraz pytanie, czy /kursy-online powinny być oddzielną stroną, patrząc logicznie to zwykły kurs jest czymś innym niż wirtualny, ale czy to ma taki sens? I czy to nie obniży znacznie pozycji strony /kursy do której linkuje z innych stron?

1 godzinę temu, karolski napisał:

Posiadam strony:

/kursy - rankujesz na "kursy" i "kursy online"

/kurs-wiazania-krawatow - rankujesz na "kurs wiązania krawatów" i "kurs wiązania krawatów online

/kurs-asemblera - rankujesz na "kurs aseblera" i "kurs asemblera online"

W przypadku większej ilości kursów możesz zmienić strukturę "drzewa/katalogów" tworząc

Kursy

Kursy online

i umieszcając adekwatne kursy w powyższej strukturze.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

20 godzin temu, karolski napisał:

Posiadam strony:

/kursy

/kurs-wiazania-krawatow

/kurs-asemblera

Zmienić

/kursy na /kursy-online

Chodzi o stronę która oferuje kursy a nie np jaki portal który zawiera wszystkie możliwe kursy w każdym temacie i formie. Nie należy walczyć o ogólne frazy jak są one zbyt mało precyzyjne. To tak jak w przypadku sklepu z meblami który koniecznie chce być od razu pozycjonowany na frazę stół lub krzesła.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności