Skocz do zawartości

Reklamy na strony internetowe

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

chciałbym zapytać z jakimi podmiotami pracujecie jeśli chodzi o reklamy? Czy są to raczej sieci afiliacyjne, czy może sieci, które rozliczają się za wyświetlenia?

I dlaczego akurat taki model wybraliście?
Z mojej perspektywy lepszą opcją się reklamy płatne za wyświetlenie, bo nie wymagają aktywności użytkownika. Przy odsłonie już jest zarobek. Przy reklamie efektywnościowej jednak płaci się tylko za kliknięcie bądź zakup. 

Ciekaw jestem Waszych opinii w tej kwestii. 
I jeszcze pytanie - co powinna mieć idealna sieć reklamowa, żebyście chcieli z nią współpracować? :)

• 4 tygodnie później...
Dnia 6.12.2018 o 14:58, Bartek (DigAd24) napisał:

Czy są to raczej sieci afiliacyjne, czy może sieci, które rozliczają się za wyświetlenia?

Coraz mniej wydawców chce płacić za samo wyświetlanie. Wybieram kampanie płatne za skuteczną sprzedaż (CPL). 

Dnia 6.12.2018 o 14:58, Bartek (DigAd24) napisał:

co powinna mieć idealna sieć reklamowa, żebyście chcieli z nią współpracować?

Uczciwość, uczciwość, uczciwość a na następnych miejscach konkurencyjne stawki, terminowe wypłaty, odpowiednio duży wybór reklamodawców. 

Ostatnia recenzja konta na moim blogu nest bank opinie klientów i moja.  

4 godziny temu, makso napisał:

Coraz mniej wydawców chce płacić za samo wyświetlanie. Wybieram kampanie płatne za skuteczną sprzedaż (CPL). 

A gdybyś mógł wstawić do siebie na stronę kampanie, które właśnie byłyby rozliczane za wyświetlenie - to nie byłoby dla Ciebie bardziej wartościowe?

4 godziny temu, makso napisał:

Uczciwość, uczciwość, uczciwość a na następnych miejscach konkurencyjne stawki, terminowe wypłaty, odpowiednio duży wybór reklamodawców. 

W tym przypadku trochę się rozmijamy w podejściu i rozumieniu :) 

Piszesz o dużym wyborze reklamodawców, a u nas w sieci wygląda to tak, że od właściciela strony potrzebujemy jedynie aby na stronie wpiął nasz kod. Nie musi wybierać reklamodawców, programów, zgłaszać się itp. To my dbamy abyś miał reklamy na stronie.  Jest to kolejny krok w świecie reklam internetowych - tak zwany programmatic. 

Uczciwość i terminowe wypłaty - u nas to Ty decydujesz kiedy chcesz mieć pieniądze na koncie. Przesyłasz nam maila, że chcesz wypłacić kasę, a my robimy przelew. Uczciwość u nas wygląda tak - pobieramy marżę jedynie od tego co zarobisz. Wydawcy nie ponoszą żadnych kosztów. Dla nas najważniejsze jest abyś zarobił jak najwięcej bo wtedy my też więcej zarobimy. Matematyka jest tutaj bardzo prosta - im więcej zarobi wydawca tym więcej mamy dla siebie. 

Natomiast co do stawek to są one przeróżne i uzależnione od tematyki strony oraz użytkowników, którzy odwiedzają stronę :)

• 2 miesiące temu...

Inaczej rozumiemy optymalizację :) Bo Ty mówisz o optymalizacji na stronie, a ja mam na myśli optymalizację jeśli chodzi o konkretną jednostkę reklamową. Po prostu wystawiam na aukcje odsłonę i ten kto zapłaci najwięcej kupuje - tak to działa w modelu programatycznym :)
Ostatni punkt - właśnie to robimy. Każdy użytkownik dostaje inną reklamę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności