Skocz do zawartości

Wartościowy link

Wojciech9929

Rekomendowane odpowiedzi

a tak na poważnie, może ktoś mi wyjaśni takie oto zjawisko:

Posiadam stronę A, która linkuje do strony B. Pozyskałem domeny z historią - dajmy na to 1, 2, 3 i przekierowałem je na stronę A. Gdy analizuje linki do strony B to pokazuje mi linki z domen 1, 2 i 3, ale pokazuje je jako złe, źle zostają źle ocenione. Jeżeli jednak analizuje stronę A pod kątem linków to linki z tych domen pokazuje mi jako dobre. Czy powodem takiej oceny jest strona A?

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

@zgred

Jesli da kilka punktów procentowych, to wartościowy. Jeśli je odejmie, to szkodliwy - wtedy do disavow i wszystko wróci do normy.

2 godziny temu, zgred napisał:

Ale czy link z pis-org-pl do nowoczesna-org to będzie wartościowy czy nie?

Będzie. Linki nie przenoszą zła. Można to zobaczyć w stopce na serwisie archiwalnym pis-org-pl

To także zaburza teorię Berbanta : "Najbardziej wartościowy link to taki z tematycznej strony do której linkują inne dobre strony i przez który "wchodzi" duża ilość użyszkodników"

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przed chwilą, SzlafRock napisał:

Będzie. Linki nie przenoszą zła. Można to zobaczyć w stopce na serwisie archiwalnym pis-org-pl

Mam trochę ministerialnych linków - mają moc sk...ny ;):D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

3 godziny temu, zgred napisał:

Ale czy link z pis-org-pl do nowoczesna-org

Nowocześni bez tego linka załapali "filtr" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dnia 1.01.2019 o 03:35, Beerbant napisał:

tematycznej strony

Że też ten mit ciągle jest powielany... :zdziwko:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie zrozumiałeś wypowiedzi "link to taki z tematycznej strony do której linkują inne dobre strony i przez który "wchodzi" duża ilość użyszkodników,"

Rzecz jasna, że dla naturalnego ruchu link z tematycznej strony jest lepszy bo taki ruch lepiej konwertuje. Chcesz powiedzieć, że tematyczny ruch jest taki sam jak nie tematyczny?

Do seo rankowania tematyczność linku nie jest potrzebna, do naturalnego ruchu przez link owszem, lepiej bo taki ruch lepiej konwertuje.

Beer przecież jasne w swojej wypowiedzi napisał, o linku przez który idzie ruch i taki link lepszy jest ze strony tematycznej. oczywista oczywistość.

Chyba , że Ty uważasz, że ruch na stronę o środkach ochrony roślin ze strony o tematyce rolniczej jest taki sam jak ze strony miłośników decoupage.

Wydawało mi się cały czas, że rozmawiamy o linkach dzięki którym osiągamy efekt wzrostu pozycji, bo w tym przypadku "tematyczność" strony z której link pochodzi jest najmniej istotna. Jeżeli mówimy o marketingu to linki ze stron "tematycznych" zdobywamy po to żeby ściągnąć pt. klientów na swoją stronę jest jak najbardziej logiczny, to tak jakbyśmy sprzedawali kondomy i ustawili adwordsa na target ludzi w wieku 70+.... ludzie, przecież to jest oczywista oczywistość :) Dlatego nie mieszajcie pozycjonowania z marketingiem, bo to są 2 różne rzeczy, które oczywiście mają ze sobą dużo wspólnego, bo analogicznie nie będziemy pozycjonować sklepu z kondomami na frazy "baloniki na sylwestra", ale celem pozycjonowania jest ściągnięcie ruchu z wyszukiwarki a celem marketingu jest ściągnięcie ruchu z innych kanałów.

Autorowi posta najprawdopodobniej chodziło i cechy linku który da mu pozycję, więc do tego się odniosłem

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

2 godziny temu, blake napisał:

Autorowi posta najprawdopodobniej chodziło i cechy linku który da mu pozycję, więc do tego się odniosłem

Tylko akurat nie autora ino mnie zacytowałeś :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

2 godziny temu, Beerbant napisał:

Tylko akurat nie autora ino mnie zacytowałeś :D

Bo chodziło o "wartościowy" link, który przyniesie korzyść w pozycjach i widoczności strony. Przykład który podałeś nie koniecznie musi być wartościowy pod względem wzrostu pozycji (może wręcz zaszkodzić), za to będzie wartościowy pod względem reklamowym czy wizerunkowym. Sam pomieszałeś pojęcia a teraz mnie się czepiasz :D

2 godziny temu, blake napisał:

Sam pomieszałeś pojęcia a teraz mnie się czepiasz :D

Jakoś Maxiu rozkminił "co autor chciał przez to powiedzieć od razu :P , co do szkodzenia to nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem, natomiast przy "nietematycznych" i owszem duża ilość opuszczeń szkodziła

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności