Skocz do zawartości

Jak bezpiecznie zróżnicować linki ?

Presta

Rekomendowane odpowiedzi

@M0drzew oczywiście że wszystko zależy od innych czynników takich jak domena i jej wiek, konkurencyjność fraz itp. Do tego występują anomalie algorytmu, bo są i na frazach bardzo konkurencyjnych strony podlinkowane kilka lat temu miejscówkami które obecnie już nie kopią, linków nie wiele, większość na anchory EM, tekstu też niewiele na stronie a jednak w topie są. Prawdopodobnie jakoś utrzymały się, a algorytm je ominął.

Ja podałem pewną wartość wynikającą z testów, a nie teorii. Szczególnie miałem na myśli linkowanie nowych domen. Bo przy linkowaniu expirek ze starymi linkami to już ciężko o jakiś schemat.

A wracając do tematu to pytanie było dlaczego fraza nie chce wskoczyć nawet do top100 wyników, a anchor EM to 10%. Według mnie to właśnie zły profil linków - głównie za duży procent anchora EM.

Z mojej strony EOT

• 4 tygodnie później...

Nie ma co szukać uniwersalnego poziomu. Ja bym nie przebijał tego, co jest średnią dla danej frazy w top10. W każdej branży ten poziom może być inny. Tu dokładnie opisałem case

(https://www.szymonslowik.pl/linki-kary-anchor-text/)

branży, gdzie exacty to nieraz 90% profilu linków, a domeny siedzą stabilnie w topach. Oczywiście sytuacja dość wyjątkowa, ale wystarczająca, aby wykazać, że żadnego uniwersalnego poziomu nie ma.

Zajrzyj na moją stronę: https://www.szymonslowik.pl/ - znajdziesz tam blog z poradami dotyczącymi pozycjonowania i marketingu, a także informacje o tym, czym się zajmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności