Skocz do zawartości

gdzie znajdę marketerów którzy chcą zarobić na reklamie moich produktów?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry panowie,

chcąc zwiększyć sprzedaż moich produktów , zainteresowałem się tzw. affilate program, póki co od 3 dni jestem zarejestrowany na stronie 

refersion . com    -  ogłosiłem tam swoją ofertę,  zapisało się na moją ofertę 6 ludzi, a clicków mam raptem 5 ...coś nie tak chyba....

Mam dobrze sprzedający się produkt, dosyć drogi bo średnio to jest 250usd za transakcję, daję 10 % prowizji. Rynek USA ale też i Europa. Produkt z brażny budownictwa.

Gdzie się ogłosić z taką ofertą ?   

Po pierwsze chcesz zwiększyć sprzedaż zrób SWÓJ, własny system partnerski bez pośredników, nie jest to duży koszt. Bo każdy pośrednik to ryzyko nadużyć.

Udowodnij partnerom, że nie robisz ich na rozliczeniach  to bardzo ważne, osobie co ma ruch w zasadzie obojętnie gdzie go zlewać liczy się wyłącznie kasa.

10% to wcale nie jest jakaś ogromna prowizja. Mnie wiecej tyle dają Chińczycy (6-7-8-9-10%) a to towary szerokiego zasięgu. W branży suplementów prowizje ok 30-40%,  w kosmetykach ok 20% i tak dalej.

Pamiętaj, nie jest teraz problem zlewać gdzieś ruch nawet budowlanka, to Ty musisz udowodnić, że warto Tobie. Główna zasada jest taka tych co mają ruch i chcą go spieniężyć jest mniej jak tych co chcą coś sprzedać.

samemu tworzyć system to chyba bardziej skomplikowane niż skorzystać z gotowych rozwiązań, na takim shareasale to z tego co wiem tam sa zweryfikowani ludzie i to będzie bardziej bezpieczne niż od zera startować i z obcymi się zadawać co nie można ich zweryfikować. 

póki co jestem zawiedziony tym całym refersion bo ruchu od nich praktycznie zero...

myślałem że sie ogłoszę, a spece od ruchu zaczną robić swoje...a tu zonk. 

Cytat

samemu tworzyć system to chyba bardziej skomplikowane niż skorzystać z gotowych rozwiązań,

Cytat

póki co jestem zawiedziony tym całym refersion bo ruchu od nich praktycznie zero...

Nie widzisz, że sam odpowiadasz na swoje pytania, widać "spece"  od ruchu (te które tam siedzą) mają lepsze oferty, to jest oczywista oczywistość.

Przed chwilą, MaxPan napisał:

Nie widzisz, że sam odpowiadasz na swoje pytania, widać "spece" od ruchu mają lepsze oferty, to jest oczywista oczywistość.

może mają a może nie wiedzą że można u mnie zarobić. po to sie zapisałem do tego programu żeby nawiązać kontakyt ale lipa póki co. 

może sharasale jest lepsze?

Czy Ty czytasz co ja piszę? Ruch teraz ceni się w razy bardziej od towarów czy systemów partnerskich. Inne czasy teraz.

Jak jest dobry czysty ruch to można go bardzo łatwo i szybko spieniężyć lepiej jak Twoje (z całym szacunkiem) 10%.

13 minut temu, MaxPan napisał:

Czy Ty czytasz co ja piszę? Ruch teraz ceni się w razy bardziej od towarów czy systemów partnerskich. Inne czasy teraz.

Jak jest dobry czysty ruch to można go bardzo łatwo i szybko spieniężyć lepiej jak Twoje (z całym szacunkiem) 10%.

hmm...mówisz...pewnie masz sporo racji ale może trochę tez i przegięcie zawodowe .. bo Wam pozycjonerom tylko ruch w głowie ;)

Bo ruch zarabia i da się to policzyć, proste. Ważne jest również to, że ruch ruchowi nierówny, a każda branża rządzi się swoimi prawami.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Cytat

trochę tez i przegięcie zawodowe .

Oprócz tego że pozycjonuje, mam   również "stacjonarne" biznesy więc znam to z każdej strony. Ruch to kasa spieniężyć ruch trzeba jak najdrożej, więc po co robić to z kimś kto daje 10% jeśli można drożej? Inna sprawa, że trzeba mieć również zaufanie do partnera, do całego sytemu partnerskiego.

Ty dalej nie rozumiesz podstawowej rzeczy nie liczy się teraz na rynku Twój towar liczy się ruch który ma pozycjoner, właściciel portalu, inne. Takich jak Ty tych co chce więcej sprzedawać jest pełno, tych co potrafią generować ruch, ruch który konwertuje jest w razy mniej. To na początkach było odwrotnie miałeś ruch i lałeś go na Adsense lub inne standardowe miejsca bo nie było wiele systemów partnerskich. Teraz dobry ruch "na wagę złota" bo wyszukiwarka zmieniła się, pojawiły się serwisy FB, TW, VK. SEO stało się drogie.Wiele osób co potrafią pozycjonować zaczęli robić swoje e-sklepy, firmy usługowe, produkcyjne bo to daje ogromne możliwości. Prosty przykład robisz sobie top na "pranie dywanów Warszawa", kupujesz odkurzacz za 15k,  zatrudniasz człowieka dajesz mu samochód, drukujesz wizytówki i w parę miesięcy cała inwestycja zwraca się. Kiedyś robiłem topy na "taxi Miasto" "Transfer z lotniska", "Inne" ( bardzo dawno temu) i za ok 500 zł miesięcznie tylko przekierowywałem telefon ze strony www na telefon taksówkarza. Ty myślisz, że mając jakiś Towar to "marketer" ma do Ciebie uderzać? Nie, bo przy odrobinie chęci on może sprowadzić ten sam towar i sprzedawać go w swoim sklepie, może zaproponować Twojemu konkurentowi swój ruch, inne warianty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności