Skocz do zawartości

Ankieta w wiadomości mailowej

SzK

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystam z  GetResponse i chciałbym przeprowadzić ankietę wśród subskrybentów. Chciałbym aby ta ankieta nie była anonimowa. Z tego co wiem, getresponse umożliwia dołączenie linku do ankiety

https://www.getresponse.pl/pomoc/korzystanie-z-wiadomosci/korzystanie-z-kreatora-wiadomosci-email/w-jaki-sposob-umiescic-w-wiadomosci-link-do-ankiety-aby-odpowiedzi-respondentow-nie-byly-anonimowe.html

tym niemniej ja chciałbym aby odpowiedź była udzielana bezpośrednio w wiadomości mailowej (bez konieczności przechodzenia do innego linku). Mogłoby to być jakieś hiperłącze pod daną odpowiedzią, po którego kliknięciu ja bym dostawał odpowiedź, a osoba na ekranie widziałaby podziękowanie za wzięcie udziału w ankiecie. Z danych jakie chciałbym zbierać, to adres mailowy, adres ip oraz zaznaczona odpowiedź wydają się być w 100% wystarczające. I teraz, ma ktoś pomysł jak to zrobić?

3 godziny temu, SzK napisał:

bez konieczności przechodzenia do innego linku).

Ładowanie JavaScript, które w tym wypadku było by wzmagane do obsługi AJAXA "bez wychodzenia z poczty" jak i zewnętrznych styli, a nawet grafik wywala komunikat "do akceptacji" oraz klient pocztowy takie zasoby blokuje. Co więcej nie sadze, że nawet po akceptacji czy to jest technicznie możliwe, by w kodzie HTML e-maia wywoływać skrypty JavaScript na taki poziomie jak właśnie obsługa AJAX.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Znaczy samo wyjście z klienta jak najbardziej ok. Tylko aby hiperłącze "zawierało" wyłącznie odpowiedź. Tzn. osoba dostaje, załóżmy, takiego maila:

"Czy jest Pan zadowolony z usługi X?
1. Tak
2. Nie"
Osoba klika w Tak, lub Nie po czym zostaje przeniesiona do strony z komunikatem "Dziękujemy za odpowiedź", a ja dostaję informację kto dał odpowiedź. Bo do anonimowej ankiety tego typu mam pomysł, ale zrobić taką, która będzie to realizowała i nie będzie anonimowa - nie mam pojęcia.

To dodajesz w treści HTML maila linkowane pytania z target="_blank" z parametrem GET do strony PHP <skryptu>, która "odbierze/przetworzy wynik" i wyświetli komunikat.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności