Skocz do zawartości

[info] Kara dla firmy nawet bez wskazania winnej osoby

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Kara dla firmy nawet bez wskazania winnej osoby :shok:

Cytat

Nie trzeba będzie wskazać winnej osoby, by ukarać całą organizację za przestępstwo gospodarcze. Już na etapie przygotowawczym prokurator będzie miał narzędzia pozwalające zniszczyć spółkę za domniemane przewinienie. Rząd przyjął radykalny projekt Ministerstwa Sprawiedliwości ...

https://www.money.pl/gospodarka/kara-dla-firmy-nawet-bez-wskazania-winnej-osoby-rzad-szykuje-radykalne-przepisy-6334142878611073a.html

Coraz lepiej " Taki cel przyświeca autorom projektu ustawy o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych. "  :o

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Cytat

Nie trzeba będzie wskazać winnej osoby, by ukarać całą organizację za przestępstwo gospodarcze

eee ten kij ma dwa końce, wystarczy że obecny układ przegra wybory i ten przepis może okazać się bardzo przydatny :)

Mi ostatnio US dopieprzył 4 stówki, odpisałem naczelnikowi , że gratuluje stalinowskiego podejścia do sprawy na zasadzie, najpierw strzał w łeb a potem rozprawa sądowa... Wycofali się z tej kary... :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak naczelnik nie ma aż tak dużego poczucia humoru, to zrobi ci dowcip i naśle "niezapowiedzianą kontrolę".

Moim zdaniem będą tak długo tropić mityczne  przekręty z VAT, bo wpływy z tego podatku zaczną zaraz spadać,  że  sami nakręcą szarą strefę.

3 godziny temu, Arkaszka napisał:

to zrobi ci dowcip

Już próbowali ;) ale mogą mnie ...

3 godziny temu, Arkaszka napisał:

sami nakręcą szarą strefę

sami też robili wałki na vacie, paru urzędasów z USów już złapali

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności