Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na Chorwacje + 301

seo_noob

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Zaczynam przygodę z SEO i mam dwa chyba proste pytania:
1. Czy zna ktoś jakieś katalogi seo z Chorwacji (.hr)?
2. Mam też pytanie odnośnie 301. Jeśli wrzucę jakiś content na stronie zapleczowej, potem to wypozycjonuję i zrobię 301 na stronę docelową to rozumiem, że jako jest to przekierowanie stałe to strona zapleczowa się wyindexuje i moc przeniesie się na stronę docelową. Pytanie brzmi - czy bot wchodzący na stronę zapleczową (już po wyindexowaniu jej z google) nadal będzie widział ten content? Czy mogę do usunąć z zaplecza i użyć na innym?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

1. Możesz linkować stronę na rynek Chorwacki także z polskich miejscówek czy też niemieckich etc. też działają

2. Jeśli przekierujesz stronę zapleczową w docelową to ta strona zapleczowa będzie zaindeksowana w Google jako 301, title i description będzie strony docelowej. Bot nie będzie już widział contentu strony zapleczowej ponieważ będzie 301.

Teoretycznie możesz ten content wrzucić na inną stronę zapleczową, bo sam duplicate content pomiędzy różnymi domenami to po części mit, pomijając fakt że i tak na jednej będzie 301

2 godziny temu, seo_noob napisał:

Czy mogę do usunąć z zaplecza i użyć na innym?

To nie takie proste ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

4 minuty temu, seo_noob napisał:

Właśnie o to pytam: czy boty odbijają się od 301 czy jednak jeszcze sprawdzają czy content istnieje na starej stronie?

nie sprawdzają, 301 trwale je przekierowuje

Nie ma wejścia do treści strony na której jest przekierowanie 301. Ale  przekierowanie działa inaczej niż Ci się wydaje, bo mniemam, ze myślisz iż jak zrobisz kolejne serwisy np 10 domen i po zaindeksowaniu przekierujesz je na docelowy adres, to uzyskasz mocy 10 domen -> jedną docelową. Tak to nie działa B)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

13 minut temu, seo_noob napisał:

czy mogę zdjąć content bez szkodzenia tej 301

możesz.

Ale to czy x przekierowań 301 będzie Ci kopać to już musisz sprawdzić testami.

Nic nie rozumiesz. Jeśli jest nowa domena bez żadnego linkowania wchodzącego z samą treścią i na niej ustawisz przekierowaniae

301 Moved Permanently

, to staje się ona przezroczysta dla google  i google "jej NIE WIDZI" Jej moc jest zerowa. Moc z przekierowania może co najwyżej przez nią przechodzić z linkowania które dostaje.

Przed chwilą, Mion napisał:

Nic nie rozumiesz. Jeśli jest nowa domena bez żadnego linkowania wchodzącego z samą treścią i na niej ustawisz przekierowaniae

Domena wyexpirowana, która dodatkowo ma już zrobiony linkbuilding przeze mnie więc jakąś tam moc posiada. Chodzi mi o wtórne użycie contentu - co zostało już wyjaśnione.
Dodatkowo obecną 301 dalej linkuję więc jej moc powinna się zwiększać.

6 minut temu, seo_noob napisał:

Chodzi mi o wtórne użycie contentu - co zostało już wyjaśnione.

Przez Kogo ?

EOT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności