Skocz do zawartości

Gwałtowny spadek CTR od 1 stycznia

lukiluki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od 1 stycznia na mojej stronie występuje drastyczny spadek CTR z około 1% do 0,1%, rozumiem że w tym okresie CPC ma prawo spaść ale dlaczego CTR? Po głębszej analizie raportów wyszło mi, że spadek dotyczy tylko wyświetleń na smartfonach, jednak one stanowią u mnie główne źródło dochodu. Co może byc przyczyną skoro nic na stronie nie zmienialem, a ilość wyświetleń inne parametry są bardzo podobne?

Raczej mało prawdopodobne, bo wiekszość reklam wyświetla się w oparciu o cistaeczka zgodnie z preferencjami uzytkowników, a nie kontekstowo do strony

Ayala jeżeli ctr wróciło a rpm dalej nisko to musi być kwestia niskiego cpc ale to akurat zazwyczaj jest niższe na początku roku. Nie mniej jednak od trzech lat obserwuje systematyczny spadek cen reklam w adsense

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności