Skocz do zawartości

Wartość domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Nigdy się nad tym wcześniej nie zastanawiałem. Czy domena, która od kilku lat jest przekierowana na stronę powitalną jakiegoś hostingu ma jakąkolwiek przewagę nad domeną, która jest zupełnie świeża? Czy to, że "istnieje" od kilku lat cokolwiek wnosi do tematu SEO?

Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.

Ja uważam, że główna wartość domeny to linki ktore do niej prowadzą. Miałem wiele domen zarejestrowanych ale nie ruszanych od lat, jakiejś różnicy w zachowaniu w serpach w porównaniu z nowymi domenami nie zauważyłem a jeśli i była różnica to marginalna i w granica błędu statystycznego.

Domena "z historia" to nie tyle domena zarejestrowana 2 lata temu ile historia kontenta, linków, ruchu.

Według mojej obserwacji to wynika, że może lepiej mieć świeżą domenę niż domenę, która ma wiek, ale żadnej pozytywnej historii. A jeszcze chyba gorzej gdyby taka domena kierowała do czegoś co zupełnie nie wiąże się z docelową treścią - mam taki przypadek i jest problem z indeksowaniem podstron dla takiej domeny.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Cytat

O tym, że na "ważność" danej domeny wpływa content, linki i ruch to wiem. Chciałem tylko dopytać o kwestię wieku, jako pojedynczego czynnika.

a co ja dopowiedziałem?

Cytat

Miałem wiele domen zarejestrowanych ale nie ruszanych od lat, jakiejś różnicy w zachowaniu w serpach w porównaniu z nowymi domenami nie zauważyłem a jeśli i była różnica to marginalna i w granica błędu statystycznego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności