Skocz do zawartości

[Test] Podpięcie nowej strony do systemu

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

O zamkniętym kole już pisałem. Są użytkownicy linkujący (nie wydawcy), którzy mają na koncie punkty, chcieliby je spożytkować na linkowane już strony, ale nie mają możliwości, bo brak miejsc dla ich linków. Wydawcy czekają, aż pojawi się duży linkujący. A potencjalnie więksi linkujący obserwują system i czekają aż zaplecze się rozrośnie. Ktoś musi zrobić ruch, bo inaczej będzie zgon systemu.

@okazwłoka o jakiej ilości domen, które powinny być dołożone do systemu mówimy ? chodzi mi o rząd wielkości...

nie odpowiedziałeś, na pytanie, a co jak nie ma chętnych na punkty, to stawianie takiej strony jest w ogóle nieopłacalne, poza tym zakładasz, ze strona ma rank 10 :/

Edytowane przez M0drzew
[ucięło pół odpowiedzi]

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Oka ja głównie obserwuje system nawet nie wtrącam się, ale nie ukrywam miałem pomysł dorzucić do systemu z 500 domen. Przeliczyłem domeny serwery, teksty, strony, linkowanie i nie widzę jakiegoś zysku  w rozrachunku  do pracy i pln jaka trzeba włożyć. Dodatkowo za często zmieniasz warunki gry, za dużo niezrozumiałych (dla mnie) zakazów i restrykcji. To jest biznes, do póki nie zrobisz tak, żeby osobie dodającej strony do systemu to się opłacało bardziej jak w innych systemach czy w innych prostych sposobach przekształcenia strony www  w kasę, do tego czasu sytuacja nie poprawi się.

To wyłącznie moje prywatne zdanie i nie upieram się, że mam monopol na "rację".

• Like 2

Myślę, że rzędy tu nie są potrzebne. Wystarczy stały umiarkowany przyrost. System doda trochę stron - spróbujemy  rozruszać towarzystwo :) 

Edit. W teście pokazuję realne koszty postawienia strony. Każdy może policzyć według swoich cen, oczekiwań, nakładów pracy, ryzyka i podjąć decyzję.

Edytowane przez okazwłoka

@okazwłoka to co powiedział max - nieopłaca się... i tu nawet nie chodzi o 7zł/1000pkt tylko o zainteresowanie kupnem linków... na giełdzie jest wystawione 350k pkt na sprzedaż to po co  następne produkować ?????  żeby cena była 5zł/1000 ?

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

Patrz moje 2 posty wyżej.

Ilość transferowanych punktów ciągle rośnie. 

Duży wydawca na ten moment nie przyjdzie bo nie ma dla takiego miejsca.

ok, mam trochę wolnych domen (głownie trzystajedynki), stawiam serwisy, dostaję 30domen*5000pkt =150.000pkt. sprzedam je? jak na rynku masz na ten moment 350k wolnych?

@okazwłoka Może jakaś motywacja dla wydawców? Nagrody, konkuurs za dodawanie nowych stron do systemu? Ja od kilku dni obserwuję większe zainteresowanie systemem w postaci zapytań, wynajmem punktów na próbę itp. Ale dodatkowa mobilizacja w celu dalszego rozwoju systemu nie zaszkodzi ;)

• Like 1

Gotowe artykuły SEO dostępne od ręki!

ZAPRASZAM

@M0drzew - wolne punkty są od początku istnienia systemu, a ilość punktów transferowanych rośnie.

@soulfailer - to musiałoby być coś sensownego.

Cytat

Nagrody, konkuurs za dodawanie nowych stron do systemu? J

To nie przedszkole, ze konkurs z nagrodami. W tym przypadku prosty rozrachunek wydawców ma przyciągać wyłącznie opłacalność, tych co dodają linki "moc systemu".

Konkurs z nagrodami :D Poprawiłeś mi humor z rana. To jak z 500+ nikt zdrowo myślący nie decyduje się na dziecko dla tego ze dostanie 500 zł tak samo nikt nie doda do sytemu jakąś sensowną ilość stron bo otrzyma jakaś nagrodę, bądźmy poważni.

• Like 2

Dzień 9:

c1beda4cbc68f9b34fd67ec14b1d5a59.png

Strona cały czas przyjmuje linki i generuje coraz więcej punktów.

Do zapotrzebowania zostało dopisanych 5 wpisów, zostały one szybko zindeksowane, zgłoszone i od razu wchłonięte jako aktywne.

Nowa strona jeszcze nie została podpięta, dzisiaj powinno się udać :)

• Like 1

To może testowo dodaj 10 stron ;) będzie większy sens. Bo jedną to łatwo "dopieszczać" czy też poświęcać na nią czas. A później może się okazać że już nie jest tak różowo jak stron trzeba mieć co najmniej 200-500 żeby coś zarobić. 

• Like 2
dymna.jpg

Dodałem kolejną stronę testowo, tym razem wybrałem stronę z rank=5, bo przecież system nie stoi tylko na ranku=10:

Strona numer 2:

8d6d89fa895b3b03cb5dd51922364ce5.png

@wedrowiec nie podpuszczaj ;) Podpuściłeś :D Na serio to chętnie podzielę się testem z 10 stron, nie ma problemu.

Edytowane przez okazwłoka

@okazwłoka czemu ten test ma służyć ? że się opłaca? Wiem, że chcesz ludzi zachęcić do inwestowania zasobów i czasu w Twój system, ale to co powiedział MAX i to co widać gołym okiem, jest nadwyżka podaży nad popytem... a dopóki tak jest to nie będzie chętnych na inwestycję jako wydawca.

Jest to odpowiedź na komentarze, że nie kalkuluje się dodawać nowych stron, bo trzeba czekać ponad rok na zwrot inwestycji. Testem pokazuję, że to lamenty lub po prostu efekt braku odpowiedniej optymalizacji. Moim zdaniem nadwyżka punktów w systemie zawsze będzie, nie ma innej możliwości, nigdy nie będzie chętnych żeby wyczyścić wszystkie dostępne punkty, bo nie ma praktycznie takiej możliwości, by takie punkty wykorzystać (chyba, że ktoś nie stosuje żadnych kryteriów doboru miejscówek, ale takich nie widzę).

Ja po teście widzę zainteresowanie, już kilka osób zgłosiło się do wypróbowania, można spodziewać się wzrostu ilości domen. Ale to jeszcze mało, bo jest pomysł do przedyskutowania: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/247962-propozycje-rozwoju-linktakpl?do=findComment&comment=1578659 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności