Skocz do zawartości

Zablokowanie indeksowania google w innych krajach

damyt

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

piszę z raczej niecodzienną sprawą, zazwyczaj ludzie chcą poprawić swój zasięg ja natomiast mam problem w drugą stronę, chciałbym w miarę możliwości utrzymać wysokie pozycje w kraju, jednak mimo, iż strona nie jest obsługiwana w innym języku google zaczęło pozycjonować ją wysoko również za granicą.

Czy ktoś zna metodę, która pozwoliłaby na "powiedzenie" google, że nie chcę aby moja witryna wyświetlała się w wynikach wyszukiwania poza naszym krajem a jednocześnie aby polskie linki pozostały? może się to odbyć nawet kosztem obniżenia pozycji polskich linków, najważniejsze jest zablokowanie zagranicznych.

Z góry dziękuję za pomoc.

Google Search Console -> Kierowanie międzynarodowe -> Kraj.

Plus ustawienie HREF LANG mozna wykonać

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności