Skocz do zawartości

Przekierowanie na podkatalog .htaccess a pozycjonowanie

Mativve

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Piszę z taką zagwozdką. Mianowicie, zastanawia mnie, czy jeśli główną domenę, będę chciał przekierować na podkatalog w swoim hostingu to czy pozycjonowanie może w jakiś sposób się popsuć?

Sytuacja wygląda tak, że w hostingu jest trochę plików, które nie mogą być przerzucone bo są w użytku, a potrzebne jest zainstalowanie WordPressa. Mój pomysł, aby zachować porządek, był taki, aby utworzyć katalog i do niego przekierować główną domenę (w głównym public_html nie znajduje się żaden index.html).

Zastanawiałem się nad takim .htaccessem

Options -Indexes

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?mojadomena.pl$
RewriteRule ^(/)?$ wp [L]

Niestety nie mogę również przekierować całej domeny (z poziomu hostingu) do tego katalogu, ponieważ nie będzie dostępu do dotychczasowych plików.

Co myślicie o takim pomyśle? Chętnie dowiem się o innych rozwiązaniach.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

9 godzin temu, Mativve napisał:

A wpłynie to jakoś na pozycjonowanie?

Nie wpłynie. Nie robisz nic dużego, po prostu przekierowanie adresu strony głównej na katalog.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności