Skocz do zawartości

Międzynarodowy Dzień Walki Z Rakiem

Siciliano

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tylko informacyjnie, może komuś się to przyda.

W sobotę odbędzie się tzw. biała sobota, tj. program profilaktyki chorób nowotworowych. Będzie można za darmo się przebadać i skonsultować ze specjalistami z różnych dziedzin.

Program będzie realizowany zarówno przez wyspecjalizowane centra onkologii, jak również szpitale i specjalistyczne poradnie. Informację można uzyskać na stronach tychże ośrodków.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Walczyłeś z rakiem? Nie, taki program nic nie wnosi oprócz profilaktyki na poziomie mycia zębów w szkole podstawowej

Dodatkowo, jak już trafiasz do onkologa nie licz na "cudotwórstwo" pięknej karty, itd większość badań robisz prywatnie na $, to samo z chemią, jest gorsza na NFZ i lepsza (w tym samym szpitalu, w ten sam dzień mówią ci o takiej opcji, ale jest warunek, dokładasz grupe tysiaki do niej jak nie, to jesteś na państwowej)

No tak wszystko tak pięknie wygląda, ale niestety to nie jak u ojca premiera Morawieckiego, przy bólu brzucha, itd najpierw ci przez 3 miesiące będą wciskać jelitówkę, potem inne cuda wianki no i może USG (czasem już za późno ;) ja zapłaciłem 100 zł dlatego było wiadomo co i jak :) nawet mi kręgosłup wmawiali

Co ci da ta profilaktyka, jak w naszym kraju nie ma leczenia? Jesteśmy 100 lat za murzynami gdy chodzi o onkologię!! Mnie uratowało Centrum Terapii Pronotowej w Pradze i w kraju pan profesor Paweł Lampe z Katowic, wszystko za $ (tutaj odniesienie do słowa uratował) 

Pewnie, znów grube tysiące by pokazać jak to pięknie wygląda, profilaktyka której nie ma, raka odczuwasz dopiero jak jest pr*******e, a w 90% nikt cię wcześniej nie skieruja na badania (ja wymiotowałem plus ostre rozwolnienia), wciąż że zatrucie przez 1,5 miesiąca!!

Co oni ci tam zdiagnozują na ładne oczy? To nie cudotwórcy, a guza na jądrach czy piersi sam sobie wymacasz (co USG tam zrobią, gastroskopię? :) 

Rozdadzą ulotki, fotki i gadanie pod publikę

A jak chcesz pogadać, to siedzę na Ptasiej pozdrawiam ;) 

PS. URATOWAC to za mocne słowo, powiedzmy wydłużają życie o! antreaktomia wykonana w ostatniej chwili

PRZY RAKU MASZ DWIE OPCJE, ALBO JAK MASZ $ KORZYSTASZ Z ŻYCIA CO CI ZOSTAŁO, ALBO WALCZYSZ O NIE (I NIE PLACZESZ, ŻE UMIERASZ BO NAJGORSZE TO OPRÓCZ RAKA DOSTAĆ NA ŁEB)

BŁAGAM NIE REKLAMUJCIE TAKICH PROGRAMÓW one nic nie dają to taki marketing szeptany nic poza tym (aby dostać się do danej kliniki musisz mieć chody, hajs itd a lekarz się pojawi na "spotkaniu" a fotki będą, renoma, a dla ciebie zwykłego zjadacza chleba okres oczekiwania ze 12 miesięcy, choć się przekręcić możesz w 1) zróbcie też zdjęcie, tych firm medycznych co się tam reklamują (kpina wciskanie konkretnych leków bo przedstawiciele sposnorują lekarzy)

Walczę z uśmiechem na twarzy :)

Dodatkowo jako jeden z nielicznych dostałem receptę na medyczną marychę co przysyła firma z Łodzi ;) ale jej nie tykam :) 

Czekam czasów kiedy znów napije się bimbru :crazy:

Padłem śmiechem :D

Nauka samobadania piersi Profilaktyka tytoniowa i sposoby na skuteczne pozbycie się nałogu. Pomiar ciśnienia tętniczego krwi Profilaktyka wczesnego rozpoznawania i możliwości skutecznego leczenia nowotworów we wczesnych stadiach zaawansowania. Profilaktyka raka szyjki macicy (zachęcanie do wykonywania badań cytologicznych) Rozpowszechnianie Europejskiego Kodeksu Walki z Rakiem – zdrowy styl życia, zdrowe żywienie Materiały edukacyjne 

Znaczy się, zapisz się na badania w 2020 roku-profilaktyka

Zdrowy i fit styl życia :D (Unia mówi, nasze warzywa oraz owoce GMO są zdrowsze niż waze od rolników plus ta wędlina wędzona to samo zło!!!)

Rozpowszechnianie Europejskiego Kodeksu Walki z Rakiem – zdrowy styl życia, zdrowe żywienie Materiały edukacyjne 

Ho ho ho tu ich poniosło :D (Ta cala UE niech się chowa, bo niestety najlepiej pod tym względem wypada Izrael i Rosja, największe nakłady ale o tym cichosza)

Bezpłatne badania cytologiczne i możliwość skorzystania z porady ginekologa (Izba Przyjęć Klinicznego Oddziału Położnictwa i Ginekologii) badanie PSA (test pozwalający na wykrycie bezobjawowego raka prostaty) badanie CA125 (antygen nowotworowy wykorzystywany w diagnostyce nowotworów głownie raka jajnika) Konsultacje medyczne - udzielanie porad przez lekarza onkologa (poradnia onkologiczna) Nauka samobadania piersi (poradnia onkologiczna) Profilaktyka antynikotynowa (poradnia onkologiczna) Akcja informacyjna- materiały edukacyjne odnośnie chorób nowotworowych (poradnia onkologiczna) Możliwość zwiedzania Zakładu Radioterapii i zapoznania się z nowymi metodami leczenia promieniami.

Przecież te badania mieli zawsze robić od ręki :D konsultacje medyczne bez wyników badań :D piersi kobiety same sobie badają i faceci jądra (jak coś twardego w worach to znaczy że coś nie tak, przeto o tym mówili pod koniec lat 90tych)

No pozwiedzać można zakład  z ulotką a te metody leczenia to śmiech na sali i znów hajsik w bloto :D

Pomimo akcji od wielu lat to jednak

Rak jest też jedną z głównych przyczyn zgonów mieszkańców naszego regionu.

Statystyki ciągle jeszcze wskazują, że rak jest w czołówce chorób, na które umierają Lubuszanie. Przyjęta przed rokiem Lubuska Strategia Ochrony Zdrowia na lata 2014-2020 mówi o tym, że nowotwory są na drugim miejscu w strukturze zachorowalności Lubuszan – według wskaźnika na 10 tys. osób zachorowalność w Lubuskiem wynosiła: 108,75 w 2009 r., 118,96 w 2010 r., 128,66 w 2011 r. i 127,88 w 2012 r. Rak jest też jedną z głównych przyczyn zgonów mieszkańców naszego regionu

Czyli akcja nie przynosi zamierzonego efektu

I UWIERZCIE, ŻADNA PROFILAKTYKA NIE POMOŻE BEZ BOMBY ATOMOWEJ W NZF I SŁUŻBIE ZDROWIA 

Jednym słowem, robimy szpital polowy, trochę fotek, mediów i już działamy, pieniążki płyną A MY SIĘ PRZECIEŻ STARAMY 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Sam od roku walczę z dziadostwem i powiem Ci, że programy profilaktyczne dużo dają. Znam wiele osób, które gdyby nie te programy to nie udałyby się do specjalisty.

Co do leczenia - jeżeli jesteś zwykłym pacjentem to na cuda nie licz, stowarzyszenia i koalicje pacjentów potrafią dużo zdziałać - mi się udało przyspieszyć wizytę u renomowanego specjalisty. Zazwyczaj czeka się  2 lata, ja czekałem 17 dni. Ważne jest także odpowiednie skoordynowanie leczenia, bo proces nowotworowy nie jest zjawiskiem prostym, oddziałuje na organizm na wielu płaszczyznach.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności