Skocz do zawartości

LiteSpeed Cache - jak ustawić

cannot

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest tu ktoś, kto potrafi ustawić tę wtyczkę aby w pagespeed uzyskać jak najwięcej ? Najlepiej jakieś fotki ustawień itp.

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

Sporo zależy od tego, co znajduje się na stronie. Myślę, że nie ma jednoznacznej wersji ustawień, która u wszystkich zadziała tak samo dobrze. Mi czasami przy włączaniu niektórych ustawień przestawała funkcjonować dobrze strona. Dodatkowo skopiowałem ustawienia z jednej strony na drugą (postawioną na tym samym motywie i serwerze) i wyniki były różne. Jeżeli się na tym nie znasz, a masz wolny budżet to poszukaj speca. A jeżeli masz przynajmniej 50+ to bym zostaił i sprawdził tylko jak szybko się wczytuje np. w pingdomtool.

Zobacz jak samodzielnie stworzyć stronę internetową: https://stworzycstrone.pl/

• 1 miesiąc temu...

Robisz tak (zakładam, że masz serwer LiteSpeed - niby teraz działa z innymi, ale...):

1. Ustawienia główne / Media - ustawiasz kompresję obrazów. Później wchodzisz w "optymalizacja obrazów" (menu po lewej).
  2. Później wchodzisz w tuning i ustawiasz krytyczny CSS
  3. Później w optymalizacja i w zasadzie trzeba tam wszystko włączyć.

Wcale to nie jest takie proste bo część skryptów może przestać działać na stronie (jak przestaną to musisz albo je wykluczyć z np. połączenia skryptów JS lub wyłączyć całą tę opcję).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności