Skocz do zawartości

Pozycjonowanie z dużym budżetem.

daromz

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno w jakości działań seo dużo zależy od budżetu.

Załóżmy ,że mamy dość duży budżet np 100 000 zł. Fraza jakaś przykładowa może nie opony bo budżet pewnie byłby mały ale np kołpaki samochodowe. Co można z takimi pieniędzmi zrobić więcej niż normalnie?

Mam takie wrażenie ,że agencje robią to samo biorąc jedni 1000 zł a drudzy 3000 zł więc przy założeniu 10 000 zł miesięcznie może się okazać ,że będzie to tylko dodatkowy zarobek dla agencji. Czy ktoś może pomóc w tym temacie ?

Frazy przykładowe.

Pozycjonuje dla siebie, dlatego, że mam kilka biznesów i w planach też kilka i niestety prawdą jest, że budżet to podstawa.

1. Trzeba przede wszystkim zapłacić za wiedzę - bez wiedzy poruszasz się po omacku, albo musisz poświecić ze 2 lata na naukę, testy i rozmowy w kolegami.
  2. Musisz zainwestować w narzędzia i zaplecza - to nie są ani małe, ani duże pieniądze.
  3. Uwierz mi, że tam gdzie jest kasa, tam jest konkurencja i tam muszą być budżety.
  4. Czas człowieka, który nawet miałby wstawiać tekst do "maszyn" to też konkretna kasa.
  5. Możesz zatrudnić człowieka do tego, ale pytanie: kto go nauczy.
  6. Nie każdy ma intuicje, nie każdy umie się posługiwać śrubokrętem czy wiertarką, i uwierz mi, że tak samo jest ze spłodzeniem tekstu pod seo i wstawieniu linka - tu trzeba być jak pantera ;) skradająca się do swojego, biegającego obiadu.

Zasada jest prosta - jak biznes przynosi duże zyski to znaczy, że gracze na rynku są w stanie zainwestować duże pieniądze, a miejsca w TOPach jest niewiele.

Przy tej okazji mogę podziękować wielu kolegom z tego forum, którzy nauczyli mnie czytać między wierszami, którzy mi bardzo pomogli - czuję się w tym coraz mocniejszy ;) 

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Cytat

kołpaki samochodowe. 

Miałem kiedyś topy na Koparki i pochodne, jedna z czołowych firm na rynku ( światowym) płaciła mi ok 15k netto zł miesięcznie za PL i jeszcze jeden, inny kraj.

Oczywiście w to wchodził dlugi ogon na części, serwis, leasing  i resztę robiło się to dość sporym zapleczem + publiczne miejscówki.

Chyba przez rok ich pozycjonowałem.

Cytat

Czy ktoś może pomóc w tym temacie ?

Masz 2 wyjścia zdobywać linki, robić zaplecza, budować swój zespól SEO ale dla tego musisz sam doszkolić się w temacie, żeby wiedzieć co robią. Lub komuś płacić miesięcznie. Jeśli przykładowo będziesz komuś płacić 10k a oni zwiększa Tobie zysk na 100k to nie ma w tym nic złego. Gorzej jak wezmą 10 a zyski będą takie same i umowa na 2 lata  :D

Oczywiście robienie takich rzeczy samemu to dużo plusów, ale najpierw trzeba zdobyć wiedzę, zbudować strategie, dobrać zespól lub podwykonawców.

Sam nie dasz rady. Ogólnie temat rzeka. 

27 minut temu, MaxPan napisał:

Gorzej jak wezmą 10 a zyski będą takie same i umowa na 2 lata

I trzeba powiedzieć, że takich nie brakuje. Nie brakuje ludzi w SEO, którzy tak podpowiedzą klientowi, że ten z zadowoleniem płaci za frazy z du.... które nie wiele wnoszą do jego biznesu. Znam takie przykłady.

Dlatego jak jest biznes to trzeba szukać partnerstwa.

30 minut temu, MaxPan napisał:

Chyba przez rok ich pozycjonowałem.

Ale obsługujesz ich cały czas czy uważają, że osiągnęli cel i teraz samo im się toczy? A jeżeli tak, to pytanie: kiedy wrócą?

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

2 godziny temu, daromz napisał:

Podobno w jakości działań seo dużo zależy od budżetu.

Więcej od umiejętności jego wykorzystania.

2 godziny temu, daromz napisał:

Czy ktoś może pomóc w tym temacie ?

Analiza konkurencji, potem określenie koncepcji działań. Przy dużych budżetach oraz ciężkich frazach przydaje się znajomość branży, cen, znajomości podwykonawców świadczących usługi na rzecz SEO itd. Specjalnie nie piszę o doświadczeniu i praktyce bo to się rozumie samo przez się. Czasami też warto zasięgnąć konsultacji u bardziej doświadczonych osób.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Cytat

Ale obsługujesz ich cały czas

Nie pozycjonuje ich bo jeden "prominentny działacz"  z tego forum mial to robić za 10k :D I nie zrobił. Czasami jak chce poprawić sobie humor sparawdzam te topy i widzę konkurencje. I nie  pozycjonuje "klientów" już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności