Skocz do zawartości

Pagespeed Insights - zaniżony score

Rekomendowane odpowiedzi

To już dłuższy czas tak jest, u mnie stało się przyczyną rewolucji optymalizacyjnych z powodu tych niskich wyników mobilnych na stronach które SEOuję.

Udaje mi się wycisnąć ok. 78-85/100 na Wordpressach przy obecnym hardcorowym settingu PSI, to jest do zrobienia. Gorzej ze starymi nieaktualizowanymi i nie rozbudowywanymi pod responsywność/płynność systemami; jest więcej roboty.

Obawiam się że to nie coś w systemie padło ale poprzeczka postawiona wyżej niż zwykle.

poza tymi, którzy za to wystawiają fakturę, nikt się tymi punktami nie przejmuje :),

żeby klient się przyczepił strona musi potwornie czkać lub się nie indeksować mobile co wykaże raport w GSC

reszta to bicie piany bo optymalizuje się nie dla jakiegoś narzędzia i punkcików tylko dla ludzi i ich subiektywnego odbioru :)

8 godzin temu, kayman napisał:

reszta to bicie piany bo optymalizuje się nie dla jakiegoś narzędzia i punkcików tylko dla ludzi i ich subiektywnego odbioru

Tylko, że to nie ludzie te punkciki dla SERP przyznają B)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przejmują się też tacy którym ruch organiczny nagle spada lotem pikującym w dół, a sprzedaż na np. sklepie o połowę. Google penalizuje strony najgorzej zoptymalizowane pod urządzenia mobilne.

Nagłówki w stylu:

Cytat

Site Not Mobile Friendly? You Can Kiss Your Google Rankings Goodbye
Google rolls out “Mobile First” indexing

Już od dłuższego czasu krążą po sieci. Google zawsze miało fioła, a dokładnie Larry Page, odnośnie szybkości działania wszystkiego.

PageSpeed miał jednodniowy problem, rzeczywiście oceny pospadały z ~80 na kilkanaście ale dość szybko to naprawili i wygląda na to, że jest jak było.

Z doświadczeń ostatnich miesięcy - tak, znaczna poprawa wyniku szybkości np. z poniżej 15 na ponad 80 przekłada się na niewielką poprawę pozycji w SERP - zwłaszcza na mobile. Aczkolwiek szału nie ma.

Swoją drogą to macie jakieś doświadczenia w korzystaniu z API tej usługi? Chodzi mi o wykorzystanie we własnych aplikacjach.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności