Skocz do zawartości

[Szeptrick] Program do szeptania, promowania stron, itp.

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Czy dobrze rozumiem, że można sobie stworzyć np. projekt X do którego przypisuje jakąś konkretną, wybraną listę adresów forum i listę użytkowników?

A "Darmowa aktualizacja wszystkiego" obejmuje listę adresów (będą dochodzić nowe) i dostawę proxy, o które już ja sam nie muszę się martwić?

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak, tworzy się projekt i można zafiltrować bazę adresów na konkretny zestaw lub pod kątem tagów, itp.

Aktualizacja jest jak w we wszystkich przypadkach taką deklaracją dobrej woli, chęci i możliwości. Żaden producent oprogramowania nie daje gwarancji, że soft będzie rozwijany do niebotycznych rozmiarów w nieskończoność i codziennie będą nowe ficzery. :-) 

Ale pomiędzy rozwojem programu samego w sobie, będę szukał i testował nowych adresów stron.

Co do proxy, to są to proxy publiczne, więc wiadomo jak jest. Dlatego polecam VPN. Ale zrobię wkrótce w programie opcję możliwości automatycznego pobierania proxy co kilka dni. Proxy szukam i sprawdzam takim tam programem (nie moim) do scrapowania proxy i dość dobrze działa.

Super, dla mnie jest jasne. Nie można wymagać więcej funkcjonalności niż to do czego został stworzony - to jest jasne.

Napiszę na priv zamówienie i działamy.

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Dnia 6.02.2019 o 14:00, qazy napisał:

ja bym potestował jakby to automat był ;) żeby sam zakładał tam konta i potem sam zakładał tematy i w nich gadał ;) (po uprzednim przygotowaniu tylko listy postów i ustaleniu widełków czasowych przed kolejnymi "postami"). Raz przygotowana lista do postowania, kliknięcie w "Start" i leci.

Ale ja leniwy raczej jestem ;) [ale na takie coś chęci bym znalazł :) ]

Pocieszę cię, że przeprowadziłem sobie parę testów i mogę zrobić automat. Technicznie jest to możliwe, ale zastanawiam się nad logiką procesów automatycznego dodawania.

Przede wszystkim zastanawiam się na ile trzeba pomóc programowi w decyzji, do którego wątku dodać szeptanie. Bo tu byłaby potrzebna sztuczna inteligencja do dokładnego wyszukania tematu, analizy o co chodzi i dopasowanie odpowiedzi, ale to jest na razie fantastyka. Chyba, że dałoby się wykorzystać istniejące już chatboty do generowania wypowiedzi.

Albo druga opcja to wybieranie wątków na ślepo i dodawanie odpowiedzi na tyle ogólnych, żeby wpasowały się do każdego tematu. W zasadzie tu też by trzeba przetestować jakiegoś dobrego chatbota.

Jak byście to widzieli?

Popatrzyłem wczoraj na to i szczerze mówiąc jakoś nie czuję "automatu". Można by było coś takiego zrobić jako opcja dodatkowa np. wybieramy miejscówki i dajemy konkretnemu użytkownikowi, aby tam coś napisał, ale obawiam się, że takie działanie od razu "zdemaskuje" nasze zamiary.

Jak dla mnie to potrzebnym narzędziem byłoby dodawanie adresów do projektu. Teraz tworząc projekt mam po lewej stronie chyba ponad 600 adresów do postowania, ale jeżeli zakładam projekt to on dla mnie powinien być tematyczny. Np. temat "budownictwo" albo "medycyna" - nie potrzebuje przekopywać się przez stertę adresów bo na dłuższą metę to będzie uciążliwe, aby przelecieć swoje projekty.

Wczoraj popracowałem i uważam,  że narzędzie jest dobre dla potrzeb robienia dobrej jakościowo szeptanki - nie masówki. Do masowego pozyskiwania linków mamy przecież inne programy.

ale samodzielne zakładanie kont by mogło się przydać - potem postowanie ręczne :) 

@SEO-Admin wystarczy, że program potrafiłby automatycznie założyć temat w wybranym dziale, a następnie automatycznie ze scenariusza dawałby odpowiedzi (w sumie to tak bardzo podobnie do zennoposter z tym, że już przygotowane szablony). Jeśli ma dawać ze scenariusza odpowiedzi to wystarczy, że automatycznie w wybranym wątku dawałby odpowiedzi w przedziałach czasowych itp itp wydaje mi się, że to musiałby być taki półautomat żeby to robić mądrze inaczej to będzie xrumer czyli walenie na pałę 

E: Brakuje mi 1 rzeczy. Zakładam sobie konto X w danym adresie, chciałbym żeby to konto było również założone na 10 innych adresach. Nie musiałbym wtedy w każdym adresie tworzyć nowego konta - identycznego, po prostu kopiowałbym je, ułatwiło by to pracę.

2 godziny temu, Toto napisał:

Jak dla mnie to potrzebnym narzędziem byłoby dodawanie adresów do projektu. Teraz tworząc projekt mam po lewej stronie chyba ponad 600 adresów do postowania, ale jeżeli zakładam projekt to on dla mnie powinien być tematyczny. Np. temat "budownictwo" albo "medycyna" - nie potrzebuje przekopywać się przez stertę adresów bo na dłuższą metę to będzie uciążliwe, aby przelecieć swoje projekty.

To zależy jak sobie otagujesz lub zaimportujesz adresy. Np. interesuje cię medycyna. Jak klikniesz na nazwę projektu w drzewku po lewej stronie masz filtrowanie adresów.

W pole zapisanych filtrów wpisujesz nowy, np taki:   tagi LIKE '%medy%'   i dajesz enter lub przycisk filtrowania.

Jak ponownie rozwiniesz drzewko projektu to pokażą się tylko te adresy, które miały wpisane w polu tagów frazę "medy". I tak dalej. A jeśli masz swoją listę adresów, to importujesz plik z tymi adresami, ale wcześniej też odpowiednio je oznaczasz tagami, aby móc później łatwo filtrować. Dodatkowo, przy imporcie, program pyta się jaki to jest zestaw. Czyli jeśli masz adresy dotyczące medycyny, to określasz je jako np. jako "medyczne". Potem możesz je filtrować filtrem:   zestaw LIKE '%medyczne%'.

2 godziny temu, Dralik napisał:

@SEO-Admin wystarczy, że program potrafiłby automatycznie założyć temat w wybranym dziale, a następnie automatycznie ze scenariusza dawałby odpowiedzi

No właśnie chodzi o to automatyczne założenie tematu. Jeszcze z założeniem tematu to pół biedy, bo zaczyn się swój temat, czyli wiadomo gdzie temat jest i można dalej dopisywać odpowiedzi, ale gorzej byłoby z automatycznym wyborem wątku spośród istniejących tematów - to byłoby prawie niemożliwe, żeby dobrze trafiać w temat. To byłoby właśnie strzelanie na ślepo. Oczywiście da się to zrobić,  ale efekt końcowy może być różny.

Ale generalnie, widzę duże szanse na zrobienie w jakimś stopniu automatu. Przynajmniej widziałbym to tak, że sam start trzeba zainicjować, tzn. wybrać wątek z całego forum, lub wpis na blogu, żeby rozwinąć potem automatyczną, dalszą dyskusję.

Cytat

E: Brakuje mi 1 rzeczy. Zakładam sobie konto X w danym adresie, chciałbym żeby to konto było również założone na 10 innych adresach. Nie musiałbym wtedy w każdym adresie tworzyć nowego konta - identycznego, po prostu kopiowałbym je, ułatwiło by to pracę.

Możesz bardziej sprecyzować? Nie będzie to łatwe do rozpoznania takie powielanie użytkowników?

no wlasnie to by moglo tak wygladac - dwie opcje: zakladanie nowego tematu i samodzielne w nim odpisywanie wg ustalonych przedzialow czasowych i ustalonych z gory (w kolejnosci) odpowiedzi. I jako druga opcja to jednak reczna ingerencja na tyle, by po automatycznym zalozeniu kont, automat tam sie zalogowal i w podgladzie "okienkowym" nalezaloby mu kliknac w temat, w ktorym ma zaczac automatycznie pisac.

2 godziny temu, SEO-Admin napisał:

Możesz bardziej sprecyzować? Nie będzie to łatwe do rozpoznania takie powielanie użytkowników?

chodzi mi o to, że np zakładam w programie "profil" którym następnie chce założyć konto na forum.
Chciałbym w kolejnym adresie forum mieć do wyboru stworzenie nowego konta lub konto z już istniejących profili.
Czyli jeśli stworzyłem profil Dralik z konkretną domeną, konkretnym hasłem, adres mailowym, adresem zamieszkania to żeby tego nie kopiować a po prostu przypisać do kilku adresów for. Mam nadzieje, że teraz bardziej zrozumiale.

Praca z proxy jest tutaj bardzo uciążliwa. Loguje się, po chwili okazuje się, że proxy nie działa, przełączyć się trzeba i wyłączyć program bo na pocztę już nie mogę się zalogować żeby odebrać wiadomość. Czy to tylko u mnie taki problem?

Tak okropnie uciążliwe jest rejestracja na forach, że szok. Tu trzeba coś pomyśleć, bo jak na razie to ja walkę, żeby na kilku forach zarejestrować jednego użytkownika.

Nie widzę możliwości usunięcia adresów, które zupełnie nigdy mnie nie będą interesowały - a takich jest cała masa.

Przydałoby się także uprościć dodawanie nowych, własnych adresów.

Tymczasem zakładam na neostradzie. Odkryłem łatwiejsze dodawania adresów :) 

Pomimo możliwości zastosowania tagów do poszczególnych miejscówek, lepiej by było, aby możliwe było przypisanie konkrentych adresów do projektu.

Jeżeli usunę adres z jednego projektu to usunę go z całości, czy tylko z tego projektu? Jak to jest?

Jeżeli chodzi o proxy to prawdopodobnie chodzi o to, że jak mam jakieś przypisane, i jestem na etapie tworzenia innych kont na forach a pocztę mam cały czas otwartą to jak proxy się skończy to przełączenie na inne oznacza chyba jednak wylogowanie z poczty - tak mi się wydaje.

Mam kolejne przemyślenia. :) 

Jeżeli potraktujemy program jako sposób na uporządkowanie szeptanki, sposób na zgromadzenie danych w jednym miejscu, zgromadzenie kont do forów to przydałoby się kilka zmian.

1. Dodawanie projektu. Moim zdaniem warto byłoby dodać projekt i mieć możliwość przypisania do niego konkretnych miejscówek. W tej chwili jak dodaje projekt to mam w nim wszystkie te same fora jak w każdym innym. Mało tego, mam tam tych samych użytkowników.
  2. Dodawanie stron. Przy dodawaniu strony mam możliwość wpisania tagu i przypisać do zestawu stron. Gdybym chciał stworzyć nowy zestaw to potem okazuje się, ten nowy zestaw nie działa już przy filtrowaniu. Szukanie po tagu też nie działa. Tak więc moim zdaniem przypisanie strony powinno odbywać się do projektu, aby potem łatwiej można było prowadzić szeptankę w konkretnym temacie.
  3. Zapisane filtry. Jest takie coś, ale nie bardzo jest możliwość edycji, nie wiem jak utworzyć własne filtry.
  4. Pomimo tego, że przy dodawaniu strony mam możliwość wybrania do jakiego "Zestawu" ją przypisuje to za chwilę chcąc skorzystać z filtrowania adresów nie reaguje na mój wybór z listy.
  5. Zaznaczam konkretną stronę, mogę edytować jej adres, adres rejestracji, adres logowania, mogę wpisać tagi, ale nie mogę przypisać jej do jakiegoś innego zestawu, nie mogę zmienić parametru "zestaw LIKE '%top100%' "
  6. Ustawienie poczty. Okazuje się, że postawienie ptaszka w polu nie oznacza wcale, że to jest wybór konta. Jeżeli zaznaczymy konkretny adres, a następnie klikniemy na inne pole, to de facto tym kliknieciem dokonujemy wyboru. Po co jest to zaznaczenie?
  7. Otwierając pocztę, stronę logowania nie możemy już zamknąć tej konkretnej karty. Musimy wyłączyć cały program. Ta opcja jest niestety dość uciążliwa.
  8. Jeżeli wybieram adres, wybieram użytkownika, zaznaczam, że ma otwierać z proxy to znaczy, że poczta też otwiera się z proxy? Jeżeli nie to może okazać się, że dokonując rejestracji, kiedy odbieram pocztę i mam kliknąć w link, aby aktywować konto - okazuje się, że to nie zadziała. Jeżeli to wszystko robię bez proxy to jest OK.
  9. Czy przypisywanie konkretnego proxy do użytkownika jest dobrym rozwiązaniem? Bo chyba może okazać się, że dane proxy działa dziś, ale za dwa dni już nie działa - czy nie ma takiej możliwości? Mam takie przypadki, gdzie zaznaczam, aby otwierało się z proxy i okazuje się, że to nie jest możliwe. Mogę kliknąć "Wklej nowe proxy", ale jak to się ma do przypisywania proxy do użytkownika?
  10. Dodawanie użytkownika. Jeżeli mamy już konto e-mail dla użytkownika i chcemy go dodać do konkretnego forum to okazuje się, że na wszystkie przypadki jakie miałem domyślnie dodaje mi płeć żeńską tzn. imię i nazwisko dotyczy kobiety. Może warto by było przy dodawaniu dać odpowiedni wybór co do podstawowych danych takich jak imię, nazwisko i miejscowość. Okazuje się bowiem, że edycja tych danych później jest bardziej kłopotliwa - lepiej przy dodawaniu wpisać imię i nazwisko, tym bardziej że wcześniej adres mailowy stworzyliśmy również z imieniem i nazwiskiem. Poważnie, dodałem sporo kont i zawsze miałem do zmiany imię, nazwisko i jeszcze nazwisko panieńskie :) Może te dane lepiej podawać już podczas tworzenia maila, aby potem nie trzeba było robić tego kilka razy, bo ten sam adres używamy np. w kilku miejscówkach, tworząc jakby identycznego użytkownika.

Więc może zanim zaczniesz robić coś w kierunku "automatycznego działania" warto pomyśleć nad tym, aby ręcznie dało się z tego płynniej korzystać. Na chwilę obecną bardzo uciążliwe jest zarządzanie tym wszystkim.

1 godzinę temu, Toto napisał:

Mam kolejne przemyślenia. :) 

Jeżeli potraktujemy program jako sposób na uporządkowanie szeptanki, sposób na zgromadzenie danych w jednym miejscu, zgromadzenie kont do forów to przydałoby się kilka zmian.

1. Dodawanie projektu. Moim zdaniem warto byłoby dodać projekt i mieć możliwość przypisania do niego konkretnych miejscówek. W tej chwili jak dodaje projekt to mam w nim wszystkie te same fora jak w każdym innym. Mało tego, mam tam tych samych użytkowników.

No bo patrząc na to od strony przykładowego forum. Na każdym forum nie można dodać użytkownika z mailem, który jest już zarejestrowany, czyli użytkownicy forum są traktowani przez program globalnie. Czy otwierasz ten projekt, czy inny, to jeśli jest w nim ten sam adres, to tak samo muszą być ci sami użytkownicy, bo tacy są zarejestrowani na tym forum bez względu na podział na projekty w naszym programie.

Załóżmy, że w programie masz dwa projekty „zdrowie” oraz „samochody”. Zenek zarejestrowany na forum costamblabla.pl będzie w każdym z tych projektów tym samym Zenkiem. I możesz go „użyć” zarówno do aktywności jeśli chodzi o zdrowie, jak i samochody. I każdy następny użytkownik będzie też dostępny w obu projektach, bo jest zarejestrowany na tym forum, nieważne z jakiego projektu.

Czym zatem różnią się projekty?

Różnica jest dopiero w dodawanych i zapisywanych jako migawki (screenshoty) wątkach i odpowiedziach w programie. Te zapisy są przypisane do projektu.

Czyli jeśli Zenek pisał w projekcie o zdrowiu na tematy zdrowia, to w projekcie o samochodach nie widać już migawek tych wątków. Co nie znaczy, że Zenek nie może dyskutować w tematach dotyczących samochodów – przecież Zenek nie musi być monotematyczny.

W zasadzie, w innym projekcie może powinno się też wprowadzić jakieś oznaczanie, że Zenek na tym forum zabierał głos w innych tematach z innych projektów. Np. może zrobić tak, że w drzewku osób, pod Zenkiem będzie rozwijana lista wątków, w których brał głos? Żeby z projektu nr 2 widać było, że był aktywny także w projekcie nr 1?

Na resztę punktów będę odpowiadał jutro.

Nawiasem mówiąc, dziękuję Ci za zaangażowanie i tyle uwag. To pomoże mi w dopracowywaniu programu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności