Skocz do zawartości

[Szeptrick] Program do szeptania, promowania stron, itp.

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Angażuje się, bo chcę używać. :) Uważam, że jest to narzędzie potrzebne, nie widzę za bardzo innego narzędzia, które umożliwia takie postowanie a jednocześnie gromadzenie danych. Jakbym już te filtrowania umiał zrobić to reszta pół biedy :) bo poczta, to uciążliwość przy rejestracji, potem już nie będzie potrzebna.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
16 godzin temu, Toto napisał:

Dodawanie stron. Przy dodawaniu strony mam możliwość wpisania tagu i przypisać do zestawu stron. Gdybym chciał stworzyć nowy zestaw to potem okazuje się, ten nowy zestaw nie działa już przy filtrowaniu.

Tutaj nagrałem krótki filmik obrazujący jak można filtrować i importować adresy.

Zapisane filtry. Jest takie coś, ale nie bardzo jest możliwość edycji, nie wiem jak utworzyć własne filtry.

Po prostu w polu filtrów wpisujesz zapytanie do bazy według wpisanych już wzorów, np: zestaw LIKE '%budow%' i naciskasz przycisk filtrowania. Taki filtr pokaże wszystkie adresy, które w polu "zestaw" mają frazę "budow", itd.

Zaznaczam konkretną stronę, mogę edytować jej adres, adres rejestracji, adres logowania, mogę wpisać tagi, ale nie mogę przypisać jej do jakiegoś innego zestawu

Tak, to jeszcze do poprawki, aby można było edytować pole "zestaw".

Ustawienie poczty. Okazuje się, że postawienie ptaszka w polu nie oznacza wcale, że to jest wybór konta. Jeżeli zaznaczymy konkretny adres, a następnie klikniemy na inne pole, to de facto tym kliknieciem dokonujemy wyboru. Po co jest to zaznaczenie?

To zaznaczenie jest do wyboru adresów email, które mają być brane pod uwagę przy automatycznym tworzeniu osób. 

Otwierając pocztę, stronę logowania nie możemy już zamknąć tej konkretnej karty. Musimy wyłączyć cały program. Ta opcja jest niestety dość uciążliwa.

Ale po co ją zamykać? Co za różnica czy jest otwarta czy nie? Jak jest otwarta, to można szybciej sprawdzić, czy email potwierdzający rejestrację na forum już doszedł.

Jeżeli wybieram adres, wybieram użytkownika, zaznaczam, że ma otwierać z proxy to znaczy, że poczta też otwiera się z proxy? Jeżeli nie to może okazać się, że dokonując rejestracji, kiedy odbieram pocztę i mam kliknąć w link, aby aktywować konto - okazuje się, że to nie zadziała. Jeżeli to wszystko robię bez proxy to jest OK.

Pocztę jako taką otwiera z bieżącego IP komputera, natomiast kliki z poczty, jeśli jest zaznaczone otwieranie przez proxy otwiera przez ten adres proxy zaznaczonej aktualnie osoby. To by można jeszcze udoskonalić. Generalnie dobrze to działa, jeśli użyje się VPN i otwiera bez proxy. Wtedy np. w jeden dzień lecimy hurtowo z rejestracją użytkowników. Gdy oznacza się w programie użytkownika jako zarejestrowanego wtedy zapisany zostaje jego adres IP rejestracji.

1. Czy przypisywanie konkretnego proxy do użytkownika jest dobrym rozwiązaniem? Bo chyba może okazać się, że dane proxy działa dziś, ale za dwa dni już nie działa - czy nie ma takiej możliwości? Mam takie przypadki, gdzie zaznaczam, aby otwierało się z proxy i okazuje się, że to nie jest możliwe. Mogę kliknąć "Wklej nowe proxy", ale jak to się ma do przypisywania proxy do użytkownika?

Tak, to jest problem. I znowu się powtórzę, że fajnym rozwiązaniem jest VPN, bo dobrze działa i jest takim globalnym proxy na cały system.

Jeśli do tego jest jeszcze możliwość ustawiania sobie serwera, czyli zmiana IP, to czego chcieć więcej?

1. Dodawanie użytkownika. Jeżeli mamy już konto e-mail dla użytkownika i chcemy go dodać do konkretnego forum to okazuje się, że na wszystkie przypadki jakie miałem domyślnie dodaje mi płeć żeńską tzn. imię i nazwisko dotyczy kobiety.

To dziwne, bo program losuje pomiędzy osobami żeńskimi, męskimi i brakiem osoby. Przy dodawaniu ręcznym czy automatycznym?

1. Może warto by było przy dodawaniu dać odpowiedni wybór co do podstawowych danych takich jak imię, nazwisko i miejscowość. Okazuje się bowiem, że edycja tych danych później jest bardziej kłopotliwa - lepiej przy dodawaniu wpisać imię i nazwisko, tym bardziej że wcześniej adres mailowy stworzyliśmy również z imieniem i nazwiskiem. Poważnie, dodałem sporo kont i zawsze miałem do zmiany imię, nazwisko i jeszcze nazwisko panieńskie :) Może te dane lepiej podawać już podczas tworzenia maila, aby potem nie trzeba było robić tego kilka razy, bo ten sam adres używamy np. w kilku miejscówkach, tworząc jakby identycznego użytkownika.

Zakładanie skrzynek pocztowych to jedna sprawa, a osoby w programie to całkiem inna. Osoby w programie nie powinny mieć takich samych danych jak przy rejestracji maila. Można mieć wiele osób na różnych forach, które używają tego samego maila (i tak ma zresztą być, bo po co zakładać osobne maile do każdej osoby? To byłaby męczarnia. Wystarczy mieć kilka skrzynek pocztowych.). A przy rejestracji na forach można sobie wpisywać jakieś inne imiona, nazwiska, itp.

11 minut temu, Siciliano napisał:

A ja z innej beczki - czy soft ten może uzupełniać automatycznie dane logowania, gdy już profil jest zarejestrowany na danym forum?  Jest opcja pokaż panel/wklej dane osoby do formularza, ale coś mi nigdzie to nie wchodzi

No wiadomo, że może i musi wklejać. :-)

Ten przycisk "pokaż/wklej dane osoby" działa tak, że zaznaczasz (wybierasz) osobę, tak, aby w tabeli z danymi dotyczącymi osoby pokazały się te wpisane wartości. Potem wchodzisz na stronę z formularzem. Naciskasz ten przycisk, żeby pokazać panel, potem drugi raz, żeby go schować i wkleić dane do formularza. Albo od razu klawiszem F2. Tylko wcześniej trzeba wybrać osobę, aby pojawiły się jej dane.

p.s.

Niedługo będzie opcja całkowitego automatu, tak jak to chciał @qazy, czyli automatyczne działanie zarejestrowanej osoby na forum według zaplanowanego skryptu.

4 godziny temu, SEO-Admin napisał:

p.s.

Niedługo będzie opcja całkowitego automatu, tak jak to chciał @qazy, czyli automatyczne działanie zarejestrowanej osoby na forum według zaplanowanego skryptu.

fajnie :) a widzę, ze takich jak ja jest tu więcej ;)

a automatyczną rejestrację też się da zrobić? (bo tu chyba jest wbudowana lista for)

Czy jest sposób na wyłączenie opcji blokowania wyskakujących okienek w przeglądarce. Zdarzają się takie miejsca gdzie link można dodać właśnie w takim okienku.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

10 godzin temu, qazy napisał:

a automatyczną rejestrację też się da zrobić? (bo tu chyba jest wbudowana lista for)

Z automatyczną rejestracją będę działał odrobinę później gdy wdrożę ogólnie proces automatyzacji. Ale generalnie, potrzebne będą dodatkowe konta na serwisach rozwiązujących recaptchę itp. gdyby chcieć mieć całkowity automat. Nie wszędzie się da.

16 minut temu, Toto napisał:

Czy jest sposób na wyłączenie opcji blokowania wyskakujących okienek w przeglądarce. Zdarzają się takie miejsca gdzie link można dodać właśnie w takim okienku.

Zrobię dzisiaj aktualizację.

Przed chwilą, Siciliano napisał:

A jak to się stało, że nawet moje spamerskie fora się na liście znalazły? :O

To dobrze czy źle? :-)

• 2 tygodnie później...

Cześć,
Przedmówcy w zasadzie wyczerpali w poprzednich wątkach moje wątpliwości i niejasności - poza jednym zagadnieniem.
Nie zrozum mnie źle, ale chciałbym podpytać, czy w przyszłości rozpatrujesz jakąś drastyczną podwyżkę abonamentu? Czy, jeśli już takowa nastąpi to będzie to podwyżka "do przełknięcia"?
Pytam, bo soft wygląda świetnie i chyba się skuszę, ale nie chciałbym się do czegoś przyzwyczaić, a następnie rezygnować z racji np. ceny.
Dzięki za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności