Skocz do zawartości

niechciane linki zew. hongtelecom.com

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

czy spotkaliście się z linkami zewnętrznymi od takiej strony? hongtelecom.com

Mam ich na swojej stronie aż 4 872 (dalej pozycja 2, 3, 4  (na liście witryn z największą liczbą linków przychodzących) odpowiednio ilości to 48, 20, 11, 9 itd. czyli o wiele wiele mniej).

W maju i grudniu zeszłego roku moja strona została zaatakowana. 

Niestety nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale wiem że po tym pojawiły się te linki to raz, a dwa, że po wpisaniu w Google site: nazwa domeny wyskakują niechciane podstrony, które po kliknięciu generują komunikat o nie istniejącej stronie. Nie mogłam znaleźć nic podejrzanego w plikach na serwerze, więc zdecydowałam się zbudować bazę od nowa na kompie, potem wgram ją na serwer (po założeniu nowego konta na hostingu), a następnie przekieruję na nowe serwery w panelu klienta tam, gdzie wykupiłam domenę (niestety są to dwie różne firmy na razie).

Jak myślicie?

1. Czy takie działanie pomoże w pozbyciu się tej strony hongtelecom.com jako mojego źródła linków zewnętrznych i niechcianych podstron w site:?

2.  Czy zlikwidowanie hongtelecom.com, czyli odczepienie tak dużej ilości linków od mojej strony,  może wpłynąć negatywnie na pozycjonowanie? Jeżeli tak, jak mogę to rozpoznać?

Z góry dzięki za Wasze opinie.

Pozdrawiam

Wyczyść stronę z malwaru, linki zgłoś w GSC , jeżeli są tylko z jednej domeny to będzie łatwo. Nic nie powinno się dziać negatywnego. Ja bym sie nie przejmował.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dzięki Beerbant za komentarz.

Linki w GSC były już zgłaszane. Kilka godzin przeklejaliśmy adresy podstron do usunięcia w GSC, ale one wróciły. Tymczasowo zniknęły, może na 1 -2 dni. I potem znów narastały.

W samych podstronach nie ma żadnego odnośnika do hongtelecom.com (możliwe że to są dwie różne kwestie).

Przykładowy adres podstrony:

https://demi-trans.pl/9bnVGLaNKKN0lJzHEhC0c

i wyskakuje błąd 404 - strona nie istnieje.

Obecnie mam 160 podstron, podczas gdy w rzeczywistości mam nie więcej niż 20.

1 godzinę temu, GośkaSamośka napisał:

przeklejaliśmy adresy podstron

Po co tyle roboty ? Blokujesz całą domenę razem z wildcardem

Jak mi chinole przywalili 16 mln linków to pojedynczo bym wklejał do usr***j śmierci i jeszcze dzieciaki w spadku robotę by miały :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności