Skocz do zawartości

Linki w Search Console czy one są pokazane prawidłowo

Mariu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam linkuje nową stronkę i trochę nazbierałem tych linków około 400 ahrefs pokazuje:

ahrefspng_qwsrese.png

Natomiast w konsoli google pokazuje

gapng_qwsresw.png

Stronka jest stosunkowo nowa, ma ledwo ponad miesiąc.

I teraz moje pytanie jest takie, czy nie mam czego się obawiać i z czasem po prostu robot google wyłapie większość tych linków?

g. pokazuje tylko część, mógł już większość wyłapać, ale ich nie pokazuje... bo nie :) i wszystko co google pokazuje jest jakby za krzywym zwierciadlem, zaktualizowałem stronę 1.02.2019, a googlecache pokazuje "starą stronę" jako widok z dnia 08.02.2019 na wszystko trzeba brać poprawkę, linkuj i nie przejmuj się googlem...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

GSC nie pokazuje wszystkich linków prowadzących do Twojej domeny, nie pokazuje nawet wszystkich zaindeksowanych linków i nie ma na to reguły.
Jeśli chcesz sprawdzić czy Google widzi link do Twojej strony możesz sprawdzić czy jest zaindeksowany. Jeśli będzie zandeksowany oznacza to że bot Googla już go widział.

pozycjonowanie-stron.png

Pozycjonowanie stron internetowych - https://www.eactive.pl/pozycjonowanie-stron/

Dodam jeszcze jedno - GSC pokazuje linki z dużym opóźnieniem - nawet ponad 14 dni.

Testowałem ten temat umieszczając link na stronie A (gdzie mam dostęp do GSC) do strony B Tą zmianę na stronie A zaindeksowałem. Treść strony z linkiem pojawiła się w wynikach wyszukiwania tak więc Google na 100% ma ten link w bazie.

W GSC (dla strony B ) ten link pojawił się po około 20 dniach.

Tak więc mało, że GSC nie pokazuje wszystkich danych to jeszcze robi to z opóźnieniem - i to różnym, raz szybciej a raz później.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Ahrefs ani GSC nie są odniesieniem do 100% analizy linków.

Ahrefs nie wyłapuje wszystkich linków, czasem jest blokowany. A GSC pokazuje tylko losową próbkę linków - wycinek całego profilu linków domeny.

Dnia 13.02.2019 o 09:33, Mariu napisał:

i z czasem po prostu robot google wyłapie większość tych linków?

Należy sprawdzać indeksację linków w Google ręcznie (odradzam) lub za pomocą jakiegoś softu aby wiedzieć czy linki zostały "zauważone" przez Google bota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności