Skocz do zawartości

Skoki pozycji w GSC co 9 dni

Pysio

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam dziwny problem. W GSC zauważyłem, że jedno słowo kluczowe wykazuje dziwne spadki pozycji regularnie co 9 dni. Pozycja od długiego czasu stabilne ~5 miejsce od grudnia jednodniowy spadek co 9 dni na pozycje ~20 miejsca. Ktoś z Was spotka się kiedyś z podobnym cyklicznym zachowaniem słowa?

image.thumb.png.a50780bdb8d1d909b9ef407608184285.png

Strona nie jest jakoś traktowana inaczej iż pozostałe w sklepie. Słowo dość popularne  10k wyszukiwań konkurencyjność duża według keyword plannera. Inne serwisy nie pokazują takich skoków pozycji. Kanibalizmu też nie ma aby w tym czasie inna podstrona ją zjadała. Jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Porównywałeś dane z innych narzędzi zewnętrznych typu monitoring serpów, senuto itd? Pokrywa się?

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@Aleksiejs Tak sprawdzałem też w innych narzędziach. Sprawdziłem,  też inne słowa tej podstrony i żadne nie wykazuje takich wahań.

@qazy Ręcznie do tej pory nie zauważyłem zmian poczekam do 17 i zobaczymy czy cykl się powtórzy.

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

No to jeśli tylko GSC pokazuje takie skoki to olałbym, ostatnio mają tyle błędów, że można szału dostać ;) 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Ja zauważyłem podobne problemy z naszymi stronami - wygląda to na jakiś błąd w GSC. Webpozycja ani ręczne sprawdzanie nie wykazało zmian. Aczkolwiek od około miesiąca dzieją się dziwne rzeczy i bywa, że niektóre strony wskakują na pozycje na kilka dni i znikają - ale to zależnie do Data Center - różnice w SERP bywają spore. Czasy indeksowania treści wzrosły, sporo stron zmniejszyło ilość site (też bywają skoki) - tak jakby coś testowali, może będzie jakiś update?

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności