Skocz do zawartości

Wycena pozycjonowania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Temat rzeka, różnych klientów wyceniać można wg różnych kryteriów. Ja staram się to robić tak żeby klient za jakiś czas miał powód do zadowolenia i nie biorę klientów poniżej pewnego pułapu kwotowego.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Na podstawie domen znajdujących się w top10 na frazy które są do wypozycjonowania. Przede wszystkim wiek domen, wiek linków i ilość tych linków tak w dużym skrócie. Na tej podstawie oszacowujemy ile miej więcej potrzeba zasobów, pieniędzy i czasu aby wejść w top.

Ja zawsze pytam klienta jaki ma budżet i staram się dostosować do niego różne warianty wyceny, z zastrzeżeniem że poniżej takiej i takiej kwoty ta zabawa nie będzie mieć sensu, albo będzie mało skuteczna.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Dnia 15.02.2019 o 22:37, karol122 napisał:

W jaki sposób wyceniacie pozycjonowanie dla klienta?

W sposób realny, dający możliwość realnego powalczenia z konkurencją.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1 godzinę temu, Beerbant napisał:

W sposób realny, dający możliwość realnego powalczenia z konkurencją.

I zarobienia!!! No weź, nie jesteś Samarytanin :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

9 godzin temu, zgred napisał:

No weź, nie jesteś Samarytanin

Toż to się rozumie :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

19 godzin temu, Nikonem napisał:

:D Mistrz!

Żodyn klient nie powie jaki ma budżet, ŻODYN!

Ale owszem wyjątki się trafają :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dnia 22.02.2019 o 00:28, KMlody84 napisał:

Ja zawsze pytam klienta jaki ma budżet

W naszym kraju jest moda na wydawanie jak najmniej pieniędzy żądając jak najlepszego efektu.

Jeśli chodzi o budżet to zależy z kim rozmawiasz np. z karolem122 to zapomnij o jakiś sensownym zarobku. Na działania nawet nie starczy.  :) 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Uważam, że największym problemem jest nieświadomośc wielu ile można zarobić wydając x% na dzialania pozycjonujące, marketingowe w internecie.

Wtedy tworzy się zamknięte kolo klijenci  chcą na 250 zł brutto uzyskać coś co w kosztach kosztuje 5000. 

Dnia 22.02.2019 o 00:28, KMlody84 napisał:

pytam klienta jaki ma budżet i staram się dostosować do niego różne warianty wyceny

u mnie przy takim pytaniu, często klienci nie chcą podać budżetu, czego nigdy nie potrafię zrozumieć. 

U mnie większość mimo wszystko podaje, przynajmniej orientacyjnie, jak im tłumaczę że inaczej się robi SEO za dwa zera, a inaczej za trzy.

Raczej mi się nie trafiło, żeby klient nie podał, "bo nie". Zwykle o to pytam już przy pierwszym zapytaniu, więc najwyżej kontakt się urywa i nie trzeba się męczyć z kimś, kto sam nie wie ile może wydać. :P

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Szacujesz ile czasu będziesz poświęcał dziennie  x Twoja stawka godzinowa.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności