Skocz do zawartości

Wycena pozycjonowania

Rekomendowane odpowiedzi

W przypadku realizacji sklepów - to jest inna bajka, mimo wszystko nigdy nie pada pytanie dotyczące budżetu, a podawane są równie warianty współpracy.
----
Wyobrażacie sobie sytuację, że oddajecie auto do warsztatu (z konkretnym zadaniem do wykonania), a mechanik się pyta jaki jest budżet ? ;)

Przed chwilą, zgred napisał:

Nie zrozumiałeś przekazu, ale to nie szkodzi. Uczestniczenie w przetargach to konkretne działania i konkretny budżet. Jak klient mówi, że ma do dyspozycji 7000 miesięcznie to wiem co moge mu zaoferować w tej cenie i moge przedstawic warianty tańsze (o ile chce, ale rzadko chce)  - i o ile jest to zasadne ze względu np na branżę.

Jesli uważasz, że przedstawienie oferty na maksymalną kwote jaka chce wydać klient  to krojenie to - mam 4 tys netto na pozycjonowanie Zgred.pl miesiecznie (tyle wydaję) - zaproponuj zatem działania za powiedzmy 1000 netto. No bo do tego zmierza Twoja wypowiedź - że skoro nie chcesz Mnie "kroić" to znaczy, że umiesz Internety.

Masz rację, jednak mówimy o przetargach, które rządzą się innymi prawami. Ja bardziej nawiązuję do indywidualnych Klientów.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba nie rozumiesz dalej. Jest sklep internetowy można skutecznie pozycjonować i generować ruch który konwertuje na 10k netto można to robić lepiej i bardziej skutecznie za 20k netto można to robić jeszcze lepiej za 50k i tak do nieskończoności. I w jednym i w drugim i wtrzecim przypadku pracować uczciwie za określony budżet.

5 minut temu, Presta napisał:

W przypadku realizacji sklepów - to jest inna bajka, mimo wszystko nigdy nie pada pytanie dotyczące budżetu, a podawane są równie warianty współpracy.
----
Wyobrażacie sobie sytuację, że oddajecie auto do warsztatu (z konkretnym zadaniem do wykonania), a mechanik się pyta jaki jest budżet ? ;)

Masz rację, jednak mówimy o przetargach, które rządzą się innymi prawami. Ja bardziej nawiązuję do indywidualnych Klientów.

Nadal się nei zgadzam: pod koneic roku zbierałem oferty na nową stronę - dostałem zakres 2500-17000 netto. Wszyscy dostali ten sam brief. Wiec kto kogo kroi?

Porównanie do auta jest wiele nietrafne - bo naprawa to nie to samo co SEO. Ale jakbys kupowął nowy samochod tojuz tak. Poszedłem kupic sobie nowe auto neidawno. Zamiast negocjacji powiedziałem jaki mam budżet i koles tak się gimnastykował az się zmieścił. Wiec to działa odwrotnie.

Odchodzac od przetargów - nadal uważam, że jak klient mowi jaki ma budżet to staram się zmaksymalizowac swoje działania pod kątem tej kwoty. ZMAKSYMALIZOWAĆ. Dzięki temu SEO robię szybciej.

Ale to moje zdanie. I obaj się nie zgadzamy - wiec spoko :)

Max to ujął idealnie :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności