Skocz do zawartości

Link tematyczny - co to za wynalazek?

WąsatyJełop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kilka/kilkanaście razy mniej od konkurencji

te rankingi zrobiliśmy dokładnie sześcioma

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@WąsatyJełop Jak widzisz po dyskusji są różne punkty widzenia nawet u doświadczonych osób. 

Osobiście jeśli mam możliwość to chętnie zbieram linki z serwisów powiązanych tematycznie lub wysoko rankujących na interesujące mnie frazy.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

12 godzin temu, Beerbant napisał:

Przykładowo do zakładu pogrzebowego nie linkowałbym z zapleczówki o tematyce psy/koty pomimo tego, że domena trochę mocy ma

Dlaczego? A co to psy i koty nie zdychają? Grabarz ne może im dołka wykopać? Takie podejście do "tematyczności" które przedstawiłeś oznacza jedynie, że nie ma żadnej tematyczności, bo np. ze strony akwarystycznej można podlinkować stronę stolarni, która zrobiła szafkę pod akwarium. Powiązanie tematyczne rzeczywiście jak kij w oko. Nie ma czegoś takiego jak linki "tematyczne", nigdy nie było i prawdopodobnie nie będzie. Dużo ostatnio linkuje i widzę co się dzieje.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W mojej ocenie warto mieć tematyczne linki z dobrych miejscówek, pod warunkiem, że te miejscówki same w sobie siedzą wysoko. Ja mam takie miejscówki, które "niby są zapleczem", ale na pokrewne tematy z docelową siedzą w TOP5. Chodzi o to, że na docelowej nie mogę wszystkiego napisać czego klient może szukać, a na takim zapleczu mogę, po czym w artykule dale linka, przez który "klient" może przejść. Ale traktuję to trochę tak jak wybór miejsca pod reklamę. Wiadomo, że reklamując usługi budowlane bez sensu ustawiać banery reklamowe na stronie o akwarystyce, rozpatrując to pod kątem naturalnego ruchu i zainteresowania odbiorcy.

Pod kątem pozycjonowania taka "tematyczność" już w ten sposób nie działa. Ta tematyczna zapleczówka była przecież napieprz.... dużą ilością linków nietematycznych. :) 

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Czyli clou jest takie, że "tematyczność" linków w seo to mit.

Liczy się moc domen linkujących, a nie ich "tematyczność ".

Dnia 25.02.2019 o 07:07, Aleksiejs napisał:

Osobiście jeśli mam możliwość to chętnie zbieram linki z serwisów powiązanych tematycznie 

A widzisz różnice między "tematycznymi" a "nietematycznymi" w kontekście seo?

Bo ja linkując nie widzę żadnej różnicy między "tematycznymi" a "nietematycznymi" , niezależnie  od rodzaju linka czy to publikacja , czy PBN czy jakaś darmowa publiczna miejscówka. 

Dla mnie czynnik numer jeden to moc domeny czyli jej wiek domeny  i linki do niej prowadzące. 

47 minut temu, s_matysik napisał:

Tak, widzę.  Tak, działa.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

3 godziny temu, s_matysik napisał:

Widzisz, dla mnie SEO to nie tylko top3 na 3-5-10 fraz. Lubię jak wszystko do siebie pasuje. Nie przepadam za zaśmieconym internetem i nie mam tu na myśli milionów sztucznych profili z linkami, bo te są nieszkodliwe/niezauważalne dla prawdziwego użytkownika.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

15 godzin temu, Toto napisał:

dużą ilością linków nietematycznych

Tematyczność linku/linków łatwo można zmienić. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

1 godzinę temu, SzlafRock napisał:

Tematyczność linku/linków łatwo można zmienić. 

Przykład.

Bo jak dotychczas cały czas stawiasz jakieś tezy i jak dotychczas żadnej nie poparłeś konkretnym przykładem

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To przecież są podstawy podstaw. Cały czas kluczowym elementem algorytmu Google są linki. Jeszcze nie dalej jak wczoraj tak było. Sądzę że nic się nie zmieniło. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A możesz odpowiedzieć na zadane pytanie, bez uników ? ;) Poprosiłem o przykład jak łatwo można zmienić tematyczność linków ;)

20 minut temu, Beerbant napisał:

Poprosiłem o przykład jak łatwo można zmienić tematyczność linków ;)

Ja wiem! Ja!!! Mnie wybierz!! Mnie!!! To jest przykładowo gdy witamina C lewoskrętna staje się prawoskrętna ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności