Skocz do zawartości

Link tematyczny - co to za wynalazek?

WąsatyJełop

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, Beerbant napisał:

A możesz odpowiedzieć na zadane pytanie,

Owszem, jak zdasz pytanie. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

OK, rozumiem dalsza dyskusja nie ma sensu, na przyszłość proszę nie wymyślaj SF i jak głosisz jakieś herezje to podpieraj przykładami ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Gdzie w powyższym poście widzisz pytanie? Ja nie widzę.

Jednak odpowiem tobie bo nie będziesz mógł dziś spać i może trochę się dokształcisz.

Anchor, anchor zmienia tematykę linku. Oczywiście strona docelowa musi być zoptymalizowana (wyszukiwanie semantyczne tu się kłania) pod linki z anchorami prowadzące do niej.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

14 minut temu, SzlafRock napisał:

Anchor, anchor zmienia tematykę linku. Oczywiście strona docelowa musi być zoptymalizowana (wyszukiwanie semantyczne tu się kłania) pod linki z anchorami prowadzące do niej.

OK, już rozumiem te "łatwość" w zmianie tematyki...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

20 godzin temu, Aleksiejs napisał:

Lubię jak wszystko do siebie pasuje. Nie przepadam za zaśmieconym internetem

Czyli rozumiem, że Twoje "preferencje" przeważają nad skutecznymi działaniami seo i ich weryfikacją, a także skalowalnością tych działań?

20 godzin temu, Aleksiejs napisał:

profili z linkami, bo te są nieszkodliwe/niezauważalne

Dyskusja była chyba o wpływie linków "tematycznych" , a nie o "zaśmiecaniu" internetu...

A nietematyczne pbn czy większość publikacji to faktycznie dużo bardziej zaśmiecają internet... 

dla mnie EOT

Dnia 25.02.2019 o 07:07, Aleksiejs napisał:

Osobiście jeśli mam możliwość to chętnie zbieram linki z serwisów powiązanych tematycznie lub wysoko rankujących na interesujące mnie frazy.

@s_matysik każdy działa tak jak uważa, wolisz generować setki pbnów i inny spam to go generuj. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• 2 tygodnie później...

Uważam, że linki tematyczne są lepsze. Niejednokrotnie mówi się to tym ze link powinien być otoczony tematyczną treścią - jeśli mamy całą witrynę tematyczną uważam, że pozwala to na pewniejsze osadzenie linka - treści tematycznej jest bowiem jeszcze więcej niż np. tylko w zdaniu, czy artykule.

Owszem w kręgach specjalistów pozycjonowania można spotkać się z dwoma stanowiskami, myślę że warto przetestować to na sobie by mieć 100% pewność.

Ponadto portale tematyczne pomagają w budowie rozpoznawalności marki u potencjalnych konsumentów generując tym samym bardziej wartościowy ruch.

Pozyskując linki z tematycznych źródeł odsiewamy użytkowników którzy naszą stroną nie będą zainteresowani, łatwiej docieramy do grupy docelowej (oczywiście mam tu na myśli portale tematyczne, jednak z rzeczywistym zainteresowaniem i prawdziwym ruchem, nie ogólnotematyczne strony zapleczowe).

pozycjonowanie-stron.png

Pozycjonowanie stron internetowych - https://www.eactive.pl/pozycjonowanie-stron/

@kmiciu Jeśli chodzi o samą tematyczność pod odpowiednie otoczenie dla linka - zaplecza mają rację bytu. Nie może być to jednak jedyna forma linkowania. Profil linkowy powinien być odpowiednio zróżnicowany, o czym nie można zapomnieć. Istotna jest też ich odpowiednia struktura i chociaż minimalna jakość. Stawianie setki zaplecz z umieszczaniem mnóstwa słów kluczowych z linkiem zwyczajnie może nie zdać egzaminu a nawet może być szkodliwe.
W przypadku budowania świadomości marki z kolei - mowa jest o stronach. Rzetelnych portalach zrzeszających rzeczywistych użytkowników. Na zapleczach niskiej jakości ciężko byłoby znaleźć potencjalną grupę odbiorczą, gdyż często są to twory niepojawiające się wysoko na żadną wyszukiwaną frazę.

pozycjonowanie-stron.png

Pozycjonowanie stron internetowych - https://www.eactive.pl/pozycjonowanie-stron/

3 godziny temu, EACTIVE napisał:

W przypadku budowania świadomości marki

Błagam... ja rozumiem, że jesteś mondry i elokwentny, ale tutaj ludzie pytają się o anchory dla klientów którzy płaca im 300 pln miesięcznie a nie o pozycjonowanie marki na rynku z budżetami 6 cyfrowymi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake ale oni budują swoja markę - przyszli po linka za darmo :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tak, to wiem, bo po nich i ich podobnych później klienci przychodzą żeby im zrobić jakiś ruch i sprzedaż, bo oni już nie chcą być zajebistą marką tylko chcą zarabiać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności