Skocz do zawartości

Urozmaicenie profilu linków

fast1

Rekomendowane odpowiedzi

Hello, witam piowców ponownie. Pytanie takie że odpowiedź jest oczywista, ale nie dookreślona. 

Mianowicie, czy mogę zróżnicować swój profil linków dodając po parę linków ze gsa ser, dosłownie po 5-10 z każdego silnków. Czy nie warto bo jest duży procent banowania za takie akcje. 

Albo jeszcze, które warto a które nie, bo jest ich bardzo dużo, i niektóre zostały już sflagowane. I czy musza to być koniecznie z tematycznych stron ?

Cytat

banowania za takie akcje

Już bardzo dawno nie widziałem banów wyszukiwarki za linki.

Cytat

po parę linków ze gsa ser, dosłownie po 5-10 z każdego silnków

1. Wszytko zależy od strony docelowej 2. Linki z niemodyfikowanego GSA mają to do siebie, że mają prawie zerową moc bo ok 10k użytkowników GSA tam dodają linki.

Za linki nie można otrzymać bana. 

Bany są za "onsite"

Defaultowy GSA nie radziłbym linkować bezpośrednio docelową stronę. Jak jakiś autosubmiter bez modyfikacji to xrumer lub xneolinks + dobre harvesty.

GSA to dobry Soft jak masz własne szablony do mniej zaspamowanych CMS, jedynie dużym ograniczeniem jest to że jest to soft postget i recaptcha2 odpada.

3 godziny temu, fast1 napisał:

zróżnicować swój profil linków dodając po parę linków ze gsa ser, dosłownie po 5-10 z każdego silnków. 

Jak chodzi o takie małe ilości linków i ma to służyć tylko zróżnicowaniu linków to lepiej kupić jakieś szeptanki, pbn. Popatrz na oferty na pio

2 godziny temu, s_matysik napisał:

Za linki nie można otrzymać bana. 

Bany są za "onsite"

3

ROTFL LMAO możliwe, że takowego nie przeżyłeś. Były, podkreślam, były bany za linki - obecnie linki są deprecjonowane w locie (przynajmniej tak twierdzi Google) - ale ręcznego nie widziałem za linki do 1,5 roku (ostatni w 2017 roku).

I tak naprawdę nie nazywa się to ban za linki tylko za manipulacje przepływem pagerank. Aczkolwiek bany za linki to baaardzo stare czasy - bodajze lata 2007-2010/2011...

Bany za onsite lecą nadal.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

3 minuty temu, zgred napisał:

I tak naprawdę nie nazywa się to ban za linki tylko za manipulacje przepływem pagerank. Aczkolwiek bany za linki to baaardzo stare czasy - bodajze lata 2007-2010/2011...

za linki z zewnątrz były były bany? wyindeksowanie strony z wyszukiwarki

2 minuty temu, s_matysik napisał:

za linki z zewnątrz były były bany? wyindeksowanie strony z wyszukiwarki

Semantyka. Ale były. Tylko to czasy prehistoryczne ;)

https://www.devagroup.pl/blog/jakie-byly-przyczyny-ukarania-interflory-opinie-blogerow

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

27 minut temu, zgred napisał:

To przypadek filtra ręcznego za linki, a nie bana.

27 minut temu, zgred napisał:

Semantyka.

Chyba że filtry ręczne za linki też nazywasz banem, to w takim razie się nie dogadaliśmy.

Dla mnie ban = całkowite wyindeksowanie domeny

@s_matysik

moze jak pokusisz sie o poszukanie oryginalnego posta zrozumiesz https://www.computerweekly.com/news/2240178518/Google-penalises-Interflora-and-UK-newspapers-for-failing-to-comply-with-SEO-regulations i kilka innych.

Jest jak wól napisane: Interflora’s website has been removed from Google’s search results only - its website still ranks first on Bing for the terms “Interflora” and “send flowers”, suggesting that the flower company is being penalised by Google.

https://searchenginewatch.com/sew/news/2252233/uk-flower-site-banned-from-google-for-advertorial-links-sees-rankings-restored - UK flower delivery site Interflora, banished from Google’s UK searches after it placed about 150 advertorials on regional news sites, is out of the penalty box after only 11 days – a timely return to the search results ahead of Mothering Sunday.

komunikat jaki dostali za "unnatural and artificial links"

Ban. Ban jak w morde strzelił. I nie pitol o filtrze algorytmicznym. w 2006 roku nawet BMW dostało bananem. 

Uważam temat za udowodniony i wyczerpany. 

@zgred ok skoro kiedyś na każdy filtr ręczny mówiło się ban to ok

z tym filtrem algorytmicznym to przez pomyłkę napisałem, ofc. chciałem napisać filtr ręczny z powiadomieniem w GSC:)

Nie kompromituje się, dobrze Tobie mówię.... będziesz  uczyć nas o banach, litości...

Jak nie wiesz to Tobie powiem BAN to site:0. i ja napisałem 'Już bardzo dawno nie widziałem banów wyszukiwarki za linki."

I nie zaczynaj obracać teraz "kota ogonem"...

4 minuty temu, MaxPan napisał:

BAN to site:0. i ja napisałem 'Już bardzo dawno nie widziałem banów wyszukiwarki za linki."

ok, skoro kiedyś za linki mógł nastąpić ban - site:0 to nie wiedziałem, przyznaję

Natomiast tutaj "To przypadek filtra ręcznego za linki, a nie bana."

odniosłem się do artykułu który wkleił @zgred , gdzie jest napisane "spadał na bardzo odległą pięćdziesiątą pozycję"

18 minut temu, s_matysik napisał:

@zgred ok skoro kiedyś na każdy filtr ręczny mówiło się ban to ok

z tym filtrem algorytmicznym to przez pomyłkę napisałem, ofc. chciałem napisać filtr ręczny z powiadomieniem w GSC:)

Poczytaj jakiego rodzaju sa kary na przyklad tutaj: https://www.silesiasem.pl/lista-20-powiadomien-z-narzedzi-dla-webmasterow-google#5 (jest po polsku więc nie będziesz miał problemów ze zrozumieniem) - polecam czytać z głęboką zadumą i zrozumieniem. Typ kary ręcznej jest zależny od powiadomienia. Efekt kary ręcznej moze byc spadek ruchu, widocznosci lub całkowity ban. W wielu zamierzchłych czasach kara ręczna = ban.

A tutaj inny przykład giganta, który dostał w tyłek: https://www.searchenginejournal.com/bmw-booted-from-google-for-spamming/2886/ 

A jakby było mało to moge dac przykład własny - oosbiście dostałem bana za SWL (statlink dawał kiedyś radę):

image.thumb.png.be4686c11c88d0b195438c2d4830736f.png

Tak - chowam ten screen dla potomnych i pokazuje na szkoleniach, że za linki dawali kiedyś bany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności