Skocz do zawartości

Blog - zaplecze

majk.shue

Rekomendowane odpowiedzi

@Toto Nie w każdej branży da się przyciągnąć klienta blogiem - bez wchodzenia w szczegóły, nie da rady u mojego klienta pozyskać klientów przez jego publikacje, dlatego zastanawiam się czy tworzenie bloga może podciągnąć mu stronę w wynikach, aby tam wchodzili klienci przez jedną, sztywną frazę. 

Szukasz copywritera anglojęzycznego? Zapoznaj się z moją ofertą na Copymark - copywriter angielski

4 minuty temu, MarkM napisał:

aby tam wchodzili klienci przez jedną, sztywną frazę.

Polecam wobec tego Adworsy - taniej, szybciej, możesz ustawić jedną sztywną frazę ;) 

9 minut temu, MarkM napisał:

nie da rady u mojego klienta pozyskać klientów przez jego publikacje

Ale z drugiej strony to się trochę załamałem jak zrozumiałem treść.

Chcesz mi powiedzieć, że Pozycjonujesz stronę dla swojego Klienta?

Jak?

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

W wielu branżach taki blog na blogspocie robi robotę. Miałem kilka przypadków, gdy klienci pisali blogi ot tak, z pasji do tego co robią. Takie blogspoty zbierały publikę, a link sitewidowy generował ruch na stronie ich firmy. 

Linkblog.pl - blog o marketingu | Opieka WordPress - https://wordpresso.pl/

@Toto Źle się wyraziłem z rozpędu, nie chodziło mi o klienta tylko o znajomego;) Nie, nie pozycjonuję - staram się dowiedzieć co powinno się zrobić z tym blogiem i to wszystko.

AdWordsy nie wchodzą w grę, budżetu nie ma na ten moment, potrzebuję odpowiedź na pytanie czy dodawanie wpisów na blogu będzie miało wpływ na pozycję całej strony i tylko tyle.

Szukasz copywritera anglojęzycznego? Zapoznaj się z moją ofertą na Copymark - copywriter angielski

22 minuty temu, MarkM napisał:

potrzebuję odpowiedź na pytanie czy dodawanie wpisów na blogu będzie miało wpływ na pozycję całej strony i tylko tyle

Tak, będzie miało wpływ. Jak duży to będzie wpływ i jakie przyniesie efekty to już zupełnie inna kwestia.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

@Vexatus Dzięki za poradę - czyli w takiej sytuacji lepszy efekt blog zewnętrzny i linkowanie na stronę, czy jednak blog wewnętrzny i aktualizacja "dobrego contentu" i długoterminowe publikowanie? Wiem że nie ma 100% odpowiedzi jednak szukam jakiejś wskazówki, bo co rabin to co innego

@dwadolary Mnie chodzi raczej o to czy blog na stronie zrobi robote niż osobny?

@Vexatus OK, dzięki wielkie - bałem się, że będzie marnowaniem czasu kultywowanie bloga i silenie się na OC na własnym blogu zamiast robienia tego na blogu zewnętrznym i linkowaniu - bo z takimi głosami się spotkałem.

Przecież zrób jednio o drugie. 

Blog wewnętrzny - z postów linkuj do strony głównej. Nie koniecznie z każdego posta. Mogą być anchory. 

Blog zewnętrzny - jeżeli chodzi o wpływ na pozycje nie musisz wstawiać miliona artów. Zrób kilka, kilkanaście blogów z 2 -3 oryginalnymi artami, zdjęcia. Częścią blogów linkuj do głównej, częścią do artów z bloga wewnętrznego. Możesz tez linkować z obrazków. Jako web 2.0 polecam wordpress.com a także weebly.com. Pewnie inne też są ok.ale z tych widzę elegancko linki. Ale nawet jak zbudujesz już taką sieć linkującą to warto to wszystko podlinkować, to nie sa jakieś wielkie pieniądze.

Natomiast wszystkie te zabiegi mogą się na niewiele zdać jak docelowa nie będzie zoptymalizowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności