Skocz do zawartości

sandbox, kara nie wiem, ale mnie to denerwuje

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

A skad wiesz ze jestes w sandboxie?

Mi sie wydaje ze sandbox tyczy sie linkow z danym tekstem. Jezeli ich nie masz to raczej w sandboxie nie jestes.

Gdybym dodawal 800 linkow, to postaral bym sie aby nie wszystkiego byly z tego samego IP, a najlepiej z inngo C-block.

Zacznij moze od umieszczenia w swoim podpisie na forum linkow.

W tej chwili najprostsza metoda na wykrycie sandbox jest porownanie pozycji dla zapytan:

1) allinanchor:slowo_kluczowe

2) intitle:slowo_kluczowe

3) slowo_kluczowe

Jezeli dla pierwszych dwoch jestes zdecydowanie wyzej niz dla ostatniego, wtedy masz do czynienia z sandbox.

Przyklad moj: 1) 9. miejsce 2) 9.miejsce 3) >100 miejsca (na 6 mln wynikow dla slowa)

Z ciekawosci zrobilem sobie ten test :)

1) 3

2) 1

3) 3

Chyba dobrze wypadlo ;)

Ja bylem kiedys na jednej z moich stron na 8 miejscu i dzien po dodaniu kolo 8000 linkow,

Zrobiles to recznie - czy moze jakims automatem? Co zawieraly te strony? Taka sama tresc? E tooo chyba byl jakis sposob ;))

Na zlecenie litery w zdania składam.

• 6 miesięcy temu...

Nie wiem czy dobrze zrozumialem Arkadio. Ale google tworzy w bazie serwisy, tzn kwalifikuje np. www .301.abc.pl (to dla Szy) jako podstrone www .abc.pl . Tak wiec jesli nastepuje zapytanie pasujace do obu stron, to google bierze strone z wiekszym PR (lub wieksza iloscia linkow). Najczesciej jest to strona glowna. Druga strona pomimo ze jest lepsza od konkurencji spada dalego.

Strony sklasyfikowane jako integralna czesc serwisu sa podawane bardzo daleko (lub wcale). Sam mialem ten klopot gdy do strony zrobilem linkowanie wewnetrzne z glownej strony a na niej umiescilem link do serwisu. Strona spadla w wynikach. Dopiero przy specjalnym sformułowaniu pytania (tak aby glowna strona sie nei kwalifikowala) w google, wyswietlalo mi drugo strone.

A ja nie będe miał sygnaturki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności