Skocz do zawartości

Domena a reklama

Ciosek

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowym uzytkownikiem wiec, jesli denerwuja Cie "oczywiste pytania" prosilbym o odpuszczenie sobie "glupich" komentarzy. Uzylem opcji szukaj ale nadal nie jestem pewny czy wszystko dobrze zrozumialem dlatego wole spytac.

Mam takie pytanka:

1a) Czy jesli zarejestruje darmowa domene np: xorg.pl, bee.pl i podam na tej stronce adres dns do serwera ovh, to czy do podpietej domeny, wyzej wymienione domeny beda mogly wysylac reklamy (w sensie pop-up, under). 1b) Oraz czy ktos ma doswiadczenie jak to jest z tymi dwoma serwisami (odnosnie reklam).

2) Google bardziej ceni link z domen ktore znajduja sie na innych IP, wiec czy takie podpiecie domeny jest rownoznaczne z "przeniesieniem" jej na serwer a co za tym idzie przypisaniem jej jego adresu IP?

Heh... tak to czytam i coraz bardziej sie gubie :)

Opisze lepiej dokladnie o co mi chodzi, choc odpowiedz na powyzsze pytania bedzie rowniez mile widziana. Chce stworzyc serwis na serwrze ovh.pl w domenie .info (rowniez z ovh.pl), oraz drugi serwis rowniez na serwerze ovh.pl lecz w innej domenie (bee.pl badz xorg.pl). Teraz czy z punktu widzenia google beda to dwa oddzielne ip serwisow czy drugi serwis bedzie brany pod uwage jako subdomena? - Wedlug mnie beda to 2 oddzielne serwisy ale moge sie mylic wiec wole spytac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności