Skocz do zawartości

Szukam hostingu, który pozwala na monitorowanie użycia CPU/RAM ale i nie ma limitów obciążenia

matrixpoland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Aktualnie jestem na unixstorm, na prawie najwyższej opcji do kupienia - z jakiegoś powodu moja strona, która nie ma wielu pluginów, nie jest odwiedzana masowo ale bardzo obciąża im cpu. Limity być może mają niskie, być może u mnie jakiś błąd, nie wiem. Ale jest problem i muszę go rozwiązać. Albo uda się to obciążenie zmniejszyć, albo chyba trzeba szukać innego hostingu. Transfer i pojemność mam zapełnione w 10% więc jedyny problem to obciążenie. Oni też udostępniają statystyki co godzinę więc ciężko mi zdiagnozować oc jest problemem. Wyłączam jedną opcję i czekam godzinę, wyłączam plugin i znowu godzina.

• 3 tygodnie później...

Może rozwiązałeś już swój problem, ale jeśli nie.
Zaczął bym od zoptymalizowania strony, ewentualnie możesz testowo przenieść kopie strony do firm które pokazują jakie pliki (wtyczki) obciążają cpu jak np. mydevil albo dhosting. Zapytaj samego unixstorm powinni podać ci takie informacje. Jeśli masz problem z optymalizacją możesz odezwać się na PW.

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

Niestety hosting żadnych danych nie udostępnia i nie chce tego robić. Mam tylko możliwość sprawdzenia obciążenia co godzinę.

Nadal nie rozwiązałem problemu, ponieważ potrafię mieć włączone 18 wtyczek i mam obciążenie 2/h a dodam jedną i nagle skacze do 5 lub 10, zamiast np do 2.5

I to jest problem.

To zależy. Czasem jest to kompletnie losowe, bo też właśnie sprawdzałem czy czasem nie jest tak, że po prostu dany plugin jest aż tak obciążający, ale jednak nie, ponieważ w innej konfiguracji (np. bez wtyczki X) ten plugin niby obciążający już praktycznie wcale nie obciąża. Może któryś koliduje z drugim, a może chodzi o samą liczbę wtyczek i jest za duża, nie wiem.

Dnia 9.03.2019 o 20:14, matrixpoland napisał:

No więc niech ma chociaż te limity wyższe

A Słyszałeś o rozwiązaniach dedykowanych = serwerach dedykowanych lub VPS ?

17 godzin temu, matrixpoland napisał:

ponieważ potrafię mieć włączone 18 wtyczek

Wtyczki są płatne lub z zaufanego źródła ? Może masz jedną, która w wolnej chwili zatrudnia górników :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W praktyce nie używam WP, ale wiem, iż dużo wtyczek zapisuje swoje dane do bazy, co może powodować, że baza rośnie < nie wiem jak to wygląda w Twoim przypadku>. Duża baza = zwiększone zużycie zasobów na odczytanie danych do tego sam WP bez cache też niezłe grzeje. I nie wykluczone, ze masz jakieś dodatki o których nie wiesz = " Wszystko darmowe ".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Weź dedyka, takiego za 500 zł albo wiecej. Bedziesz mogł monitorować wszystko :D

12 godzin temu, matrixpoland napisał:

Wszystko darmowe, wszystko z bazy wordpressowej

Dedykowane to jeszcze nie czas, bo mam tylko 20 tyś wizyt miesięcznie, z czego 70% odrzuceń

1. NIe ma nic za darmo - nigdy.

2. "20 tyś wizyt miesięcznie, z czego 70% odrzuceń" - przecież to oznacza, że 100% tego co napisałeś wchodzi na serwer i wplywa na obciążenie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

moze nie rozróżniasz wejsc od odrzuceń? wejscie jest kazde na odrzucenie jest po wejsciu. Wiec jak masz nawet 100 tys wejsca a odrzucen 99% to i tak musisz optymalizowac sie pod 100 tys wejsc.

Odrzucenia swiadczą tylko o niedopasowaniu tresci, produktu, usługi = strony do zapotrzebowania użytkownika (chyba, że to LP lub blog).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności