Skocz do zawartości

Build it and they shall come: czy amatorski blog ma szansę na ruch z Google?

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi po głowie pomysł na blogaska/portal (wiem, party like it's 1999). Nie mam wielkich ambicji, ale chciałbym, żeby ktoś go czytał poza moją najbliższą rodziną i może nawet wrzucił jakiś komentarz. No, dobra, chciałbym tam nawet forum może później dodać, więc zgodnie z zasadą 1%, trochę tych odwiedzających bym potrzebował. Tematyka to sprzęt zmechanizowany, ale cywilny, czyli raczej kosiarki i pilarki niż transportery opancerzone.

Pracuję w IT, więc optymistycznie załóżmy, że od technicznej strony przygotuję go poprawnie. Strona będzie oparta o silnik Ghost, z SSL oczywiście, zadbam o przekierowania na kanoniczny adres i prędkość działania. W pierwszych testach z przykładową zawartością duży artykuł wczytuje się poniżej sekundy z zimnym cache DNS.

Czy mam szansę na jakąkolwiek widoczność w Google bez agresywnej promocji, czyli z rejestracja w Search Console, ale bez reklam, spamowania linkami, etc.? Czy mogę zapomnieć? W tej chwili przy słowach kluczowych, które spodziewam się, że potencjalni odwiedzający wpiszą, pojawia się jakiś (marny IMHO) content marketing od Leroy Merlin i podobnej niskiej jakości strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności