Skocz do zawartości

Przebranzowienie domeny

GoogleNo1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Panowie i Panie nie mam pojecia jak to ugryżć i co o tym myslec, wiec siegam po rade.

Od paru lat mam strone zrobiona pod branze gier, ma dosyc silna pozycje. Wkoncu ma ~ 5 lat. Swojego czasu uzupelnialem strone i aktualizowalem. Dzisiaj wpadlem na pomysl przebranzowenia strony, calkowita zmiane tresci i obraniu innego targetu. Nazwa domeny naprawde bardzo mi odpowiada.

Zastanawia mnie tylko, jak bedzie wygladac sprawa backlinkow? Do strony prowadzi wiele backlinkow z tematyki gier itp. Zmieniajac branze te backlinky wplyna jakos negatywnie na strone albo jej pozycje ? Wiadomo, ze bd budowac nowe zaplecze backlinkow pod nisze ale zastanawia mnie kwestia tych starych linkow. Bardzo zalezy zostac przy tej domenie, wiec prosze o pomoc. Co zrobic ??

Cytat

Zmieniajac branze te backlinky wplyna jakos negatywnie na strone albo jej pozycje ? 

Jeśli te BL teraz nie wpływają negatywnie to i po zmianach nie będą. Po prostu jeśli to linki z anchorem nie będą rankować na nowe frazy a tylko na "stare". Jeśli to linki również do podstron a URL zmienia się zrób 301 na główną lub na nową podstronę,

Konieczne jest to przekierowanie? W ogole nie zalezy mi na ruchu z poprzedniej branzy bo to calkowicie inna grupa wiekowa, najlepiej jakby w ogole nie klikali w strone.

Mam zamiar usunac kompletnie wszystko z hostingu i ruszyc na nowo. Mowisz, ze moge tak zrobic i nie bd problemu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności