Skocz do zawartości

[statystyczne pytanko]

kozak222

Rekomendowane odpowiedzi

Hi @lla

Nie wiem czy mnie wyśmiejecie.. ale moze ktos zaobserwowal u siebie odpowiedź na moje pytanie ;) (fajnie brzmi)

Mam strone domową a na niej reklamy AdSense, miesiecznie zarabiam na niej $10. Ostatnio zrobilem Angielską wersję strony. Zakładam, że strona bedzie miala identyczna oglądalność jak polska wersja. Reklam do contentu bedzie conajmniej 2x wiecej niz na polskiej. Reklamy angielskie sa napewno wiecej warte (choc niezawsze) niż polskie. Moje pytanie brzmi. Statystycznie ile zarobie na reklamowaniu "produktów z adsense" na angielksiej stronie?

Ma ktoś z Was serwis w dwóch wersjach językowych. Wiem, że to zależy od kontentu itd... ale chodzi mi o "cokolwiek liczbowego"

Thanks @lla

Cos a'la czarodziejska kula ;)

1. nie podawaj nigdy kwot :D

2. zalezenie czy Ci sie uda wyseowac - duuuzo trudniej niz sie wydaje w usa, juz sie pare razy przeliczylem :]

3. stawki lepsze, klikalnosc lepsza, traffic - u mnie gorszy bo w usa trudniej sie wyseowac ale mimo wszystko finalnie pomoz wszystko x3 mniej-wiecej ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Raczej nie zakładaj, że zdobędziesz ten sam traffic na angielskiej wersji stron.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Raczej nie zakładaj, że zdobędziesz ten sam traffic na angielskiej wersji stron.

potrzeba 3 razy wiecej pozycjonowania by traffic miec podobny

stawki są hmm o 3-4 razy wyzsze zas jesli chodzi klikalnosc to jest mniejsza bo tam z netem mają wiecej do czynienia i juz sie nie nabierają na rekalmy.

ps. pozycjonowanie w google.com - to texanska masakra piłą mechaniczna

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Hehe

Panowie ja na swojej polskiej stronie posiadam cos okolo 400-500 uu codzien i wiecej trudno bedzie mi wyciagnac, strona dobrze wypozycjonowana smiem powiedziec ze najlepiej na ta tematyke.

Mam tez strone anglosaska i tutaj z kiepawym jak narazie pozycjonowaniem w czolowce jestem tylko dla 1 slowa kluczowego osiagam cos okolo 200 uu dziennie. Gdy wypozycjonuje ja mniej wiecej na takie pozycje co strona polska moge powiedziec ze moge liczyc na ruch rzedu 2000 uu jak nie wiecej.

Wszystko tkwi w SEO i dbaniu o swoja strone.

Dodam ze branza tematyczna bardzo profesjonalna i nie sa to jakies pierdolowate dzwonki czy opisy gg. Ja stawiam na profesjonalizm a nie na mase.

Jak narazie AdSensa nie mam bo mnie pokarali i konto zawiesili

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności