Skocz do zawartości

Moja nowa strona!

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Pomozcie mi wypozycjonowac strone ktora wlasnie powstala. Prosze o uwagi (najlepiej konstruktywne ;-)).

Adres: https://praca.startuj.net

Slowo kluczowe: praca

Napiszcie co na niej zmienic i co zrobic zeby byla jak najwyzej w wynikach wyszukiwania.

Pozdrawiam i licze na pomoc.

PS.Kilka godzin temu ja wgralem i na wszystkich moich stronach dodalem takie linki:

<a href="https://praca.startuj.net" target="_blank" title="praca - oferty pracy">praca</a>

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  webcenter napisał(a):
Jak naprawde myslisz o atakowaniu slow oferty paci i praca to musisz zebrac dosc spora ilosc linkow. Te slowa sa dosc konkurencyjne, sam bawie sie kilkoma stronami o podobnej tematyce Wink

Wiem ze to bedzie trudne zadanie ale sprobuje.

Pod haslo "marketing" wywalczylem w google pozycje na 1 str. wynikow (niestety obecnie pozycja 10...)

PS.No to bedziemy konkurowac ;-)

Mój blog o SEO / SEM

Kazur napisał(a):
Gratulacje Michale.

Dzieki, ale na tym hasle wogole mi nie zalezy. Forum jest wysoko na tysiace hasel, ktore nie maja z nim nic wspolnego...

Kazur napisał(a):
A co myslisz o tej stronce? Co tam zmienic aby lepiej sie pozycjonowala?

Strona jest OK. Poprostu musisz zdobywac linki, linki i jeszcze linki. A jak juz zdobedziesz ich tysiace, to dalej musisz zdobywac linki, linki i linki....

michal napisał(a):
Poprostu musisz zdobywac linki, linki i jeszcze linki. A jak juz zdobedziesz ich tysiace, to dalej musisz zdobywac linki, linki i linki....

Tego sie obawialem ale wkoncu musialo to nastapic. Zdobywac linki... ;-)

PS. Lepiej pozycjonowac na "praca" czy moze na nieco latwiejsze "oferty pracy" ?

Mój blog o SEO / SEM

Kazur napisał(a):
Tego sie obawialem ale wkoncu musialo to nastapic. Zdobywac linki... ;-)

To nie sa hasla, ktore da sie wypozycjonowac poprzez content. Chyba ze strona np. cnn.com umiesci u siebie haslo praca kilka razy.

Linki tutaj to podstawa, jak juz bedziesz wysoko, to wtedy niektore czynniki wewnetrzne moga podniesc ja wyzej, ale wczesniej trzeba sie tam znalezc.

Kazur napisał(a):
PS. Lepiej pozycjonowac na "praca" czy moze na nieco latwiejsze "oferty pracy" ?

Nie wiem.

Nie analizowalem rynku pod tymi haslami. Polecam onet - ranking slow i overture - inventory i wordtracker.

Kazur napisał(a):
Czy lepiej probowac na "praca" czy szybciej i latwiej zdobywac "oferty pracy"?

Napewno oferty pracy sa latwiejsze, ale trudno mi powiedziec. Wiecej bedziesz mial ruchu z hasla praca, ale zanim to wypozycjonujesz to minie sporo czasu.

W sumie to ja bym pozycjonowal na oby dwa hasla, bo pamietaj, ze trzeba miec troche zroznicowane linki, wiec moja rada, to pozycjonuj na 2 hasla.

Kazur napisał(a):
PS.Ma ktos jakies uwagi co do strony?

Ja osobiscie jak widze takie strony to naciskam alt+F4 jak najszybciej moge. Od razu wiadomo, ze sie przeczyta cala dluuuuuuuga strone i dojdzie do linku, ze trzeba zaplacic....

Ale z drugiej strony takich stron jest w sieci masa, wiec jakos musza dzialac...

michal napisał(a):
Ja osobiscie jak widze takie strony to naciskam alt+F4 jak najszybciej moge. Od razu wiadomo, ze sie przeczyta cala dluuuuuuuga strone i dojdzie do linku, ze trzeba zaplacic....

Ale z drugiej strony takich stron jest w sieci masa, wiec jakos musza dzialac...

Dokladnie jak loga/dzwonki ;-)

Ale na szczescie nie wszyscy internauci z gory wiedza ze ta strona jest po to aby sprzedawac i zaczynaja czytac foerte ktora sie podoba - Klik! - i kupuja.

I na takich licze.

Pozdrawiam

Mój blog o SEO / SEM

Sorry za reklame, ale zapodaj Linkor'a i dostaniesz okolo 300 linkow w 2-3 dni ;]. Jedna strona z systemu jest #1 na slowo "oferty pracy" a inne trzymaja sie tez w top10 na w/w slowo oraz inne konkurencyjne.

Generalnie zbieraj linki ze slowami "oferty pracy", "praca" i najwazniejsze staraj sie budowac normalne zroznicowane zdania jako anchor twoich linkow. To naprawde extra pomaga zlapac lepsze wyniki w google.

Moze warto na twojej www zalozyc katalog najlepszych stron z tematu "praca" ? Google nagradza stronki linkujace do dobrych zasobow sieci.

Nowy LINKOR - Darmowy i otwarty projekt skutecznej promocji serwisów internetowych

webcenter napisał(a):
Sorry za reklame, ale zapodaj Linkor'a i dostaniesz okolo 300 linkow w 2-3 dni ;]. Jedna strona z systemu jest #1 na slowo "oferty pracy" a inne trzymaja sie tez w top10 na w/w slowo oraz inne konkurencyjne.

Dzisiaj wlasnie przegladalem Twoj system Linkor i musze go potestowac i sie nad nim zastanowic zanim umieszcze go na tej stronie.

webcenter napisał(a):
Generalnie zbieraj linki ze slowami "oferty pracy", "praca" i najwazniejsze staraj sie budowac normalne zroznicowane zdania jako anchor twoich linkow. To naprawde extra pomaga zlapac lepsze wyniki w google.

Wiem musze ustalic jeden anchor do wymiany i wstawiania na inne strony.

Cos takiego: "Praca, Oferty pracy" - Czy to dobry anchor? czy zamiast przecinka umiescic cos innego?

webcenter napisał(a):
Moze warto na twojej www zalozyc katalog najlepszych stron z tematu "praca" ? Google nagradza stronki linkujace do dobrych zasobow sieci.

Umieszcze tam podkatalog z DMOZ nt. pracy. Zwiekszy to ilosc podstron i moze podniesie pozycje.

Mój blog o SEO / SEM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności