Skocz do zawartości

[katalogi] pytanie o funkcjonalność

kozak222

Rekomendowane odpowiedzi

Hallo ;)

Mam 2 katalogi na dwoch domenach i dwoch hostingach analogicznie. Ostatnio wpadlem na genialny pomysł aby "sobie postawić".... jeszcze kilka katalogów.

mam teraz:

katalog.xxx.pl

katalog.zzz.pl

I teraz moje pytanie: jest sens stawiac katalogi:

katalog-stron.xxx.pl

katalog-stron.zzz.pl

itd

Co o tym sądzicie?

jest sens stawiac katalogi:

nie ma, bo ip jest takie samo a przez to wartość tych linków z nowo dodanych katalogów prawie zerowa. Chyba ze byłyby na innym serwerze i podpięte tylko pod subdomene.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

gostek_

Czy to znaczy, że katalog-stron.abix.com.pl i katalogstron.amor.com.pl są bez sensu, bo na tym samym ip?

Albo: jeśli mam link z www.krakow.pl to link z www.zakopane.pl (PR6) mi już nic nie da, bo są na tym samym ip???

I sam masz katalog na ip razem z kilka innymi (np katalog.bigindian.pl, katalog.campmont.com, katalog.link-vault.pl, katalog.nowotarski.pl, qlweb.brovarek.info, qlweb.thenorthpoint.info itd.).

gostek_

Czy to znaczy, że katalog-stron.abix.com.pl i katalogstron.amor.com.pl są bez sensu, bo na tym samym ip?

Albo: jeśli mam link z www.krakow.pl to link z www.zakopane.pl (PR6) mi już nic nie da, bo są na tym samym ip???

I sam masz katalog na ip razem z kilka innymi (np katalog.bigindian.pl, katalog.campmont.com, katalog.link-vault.pl, katalog.nowotarski.pl, qlweb.brovarek.info, qlweb.thenorthpoint.info itd.).

Przecież w co 2 temcie piszecie, że linki z katalogów/stron, które sa na tym samym serwerze i mają to samo ip, są guzik warte. Tym się zasugerowłem

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

nikt przy zdrowych zmysłach nie pisze, że takie linki są guzik warte, co najwyzej nie mają takiej samej "mocy" jak z róznych IP to raz a dwa kłania się nauka czytania ze zrozumieniem oraz czytania dokładnego a wtedy znajdziesz np posty w których jest napisane że linki z subdomen też coś dają.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

sorki za oftopic ale delikatnie się przyczepię do tematu postu.

Słowo "funkcjonalność" w branży oznacza mniej więcej to samo co użyteczność, czyli dostosowanie strony www do potrzeb usera.

To tak na marginesie abyśmy kiedyś nie popadli w jakieś nieporozumienia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności