Skocz do zawartości

Reklamy w wyszukiwarce, kontekstowe i kierowane na witryny

tomecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znalazłem na forum kilka podobnych tematów, jednak żadne nie zawierały odpowiedzi na moje pytania.

Mam zrobione 4 kampanie:

3 kierowane na słowa kluczowe

1 kierowana na witryny

Spśród 3 kierowanych na słowa, 2 kampanie mam tylko w "Wyszukiwarka Google" a jedna tylko w "Sieć stron z treścią".

Kampanie w "Wyszukiwarka Google" pojawiają się od razu po ich stworzeniu i nie ma z nimi problemu.

Natomiast kampania "Sieć stron z treścią" oraz kierowana na witryny nie działają. Mają status AKTYWNE, ale w statach ciągle mają same 0. Czekam już 4 dni i nic się nie dzieje.

Słow kluczowe mam najróżniejsze, od malo popularnych do bardzo popularnych i drogich (mówie to w oparci o kampanie w wyszukiwarce).

W kampanii "Sieć stron z treścią" mam takie same słowa kluczowe jak w jednej z kampanii "Wyszukiwarka Google" i takie same stawki.

Natomiast w kampanii na witryny zwiększam codziennie stawke i już doszedłem do 7zł (CPM) i dalej nic.

Macie jakieś sugestie i uwagi co powinienem zrobic? Przeczytałem już tyle helpów o AdWords, że już nie moge ;)

opisy linków czy reklamy graficzne kierowane na strony lub kontekstowo wymagają recznej moderacji, stad to opóznienie. Nie zwiekszaj wiec stawek.

i kazda zmiana opsiu to nowa moderacja.

Mam wrazenie, ze czym konto z wiekszym oborotem i cieakwsza historia, tym mniej sie czeka na moderacje.

Ta moderacja stwarza pewien problem, jezeli chcesz reklamowac cos tylko przez jeden dzien (np. jednodniowa promocja). Dobrze jest miec stworzone kampanie na takie okazje, ale wstrzymane, a juz kiedys zaakceptowane.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności