Skocz do zawartości

Który z mocnych nadal polecany

var1at

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio opinię tracą stare i dobre firmy. w tym temacie chciałbym poprosić o opinię i podpowiedź na temat tych, które nadal można polecić. Ja jak dotąd testowałem i nie zawiodłem się na:

www.kei.pl

www.superhost.pl

www.iq.pl

w kwestii superhost.pl - słyszałem o nich również wiele złego, ja używam s52 i jest ok. No może support nieco wolny w weekendy :)

[edyta] literówka była :)[/edyta]

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nic się nie psuje, w Polsce panuje jakaś publiczna psychoza wśród klientów firm hostingowych – dlatego proponowałbym Ci abyś nie zawracał sobie głowy tego typu dobrymi radami innych użytkowników. Osobiście również korzystam z wielu polskich firm sprzedających usługi hostingowe, poczynając do czołówki top100 po firmy których nazwy oraz reputacja jest bardzo niska, i właściwie nigdy się na żadnej z nich nie zawiodłem. Przy wyborze kolejnego pakietu, kieruje się:

1. informacją o prowadzonej działalności,

2. czasem reakcji na maile, oraz wnioskami wyciągniętymi z rozmowy telefonicznej,

3. informacjami i postanowieniami zawartymi w regulaminie użytkowania usług,

4. czy „widuje” właściciela na forach.

Wyjaśnienia wymaga chyba tylko ostatni punkt, w moim mniemaniu przedsiębiorca który nagminnie biega po forach internetowych (nieukrywając kim jest i z jakiej firmy pochodzi) to znak że firma nie jest w najlepszej kondycji finansowej lub nie posiada elementarnej wiedzy o prowadzeniu biznesu (w rezultacie jedno i drugie), fakt ten można także tłumaczyć brakiem obowiązków (a co za tym idzie także brakiem klientów – koło się zamyka). Rozumiem że na początku prowadzenia działalności nie jest lekko i ja nikogo nie potępiam ale wobec takich firm stosuję filtr :)

Dodam także że nie zionie nienawiścią oraz brakiem zaufania do osób które dopiero rozkręcają swój ebiznes (co często można zauważyć na polskim forum WHT i podobnych – gdzie konkurencja potępia młodych wilków za to że odowarzyli się założyć działalność i konkurować z nimi). Raczkująca firma może zaoferować o wile więcej niżeli firmy o ugruntowanej pozycji.

Stosując się do tych zasad od przeszło 6 lat – NIGDY nie miałem problemów żadną firmą – zdarzały się zgrzyty mniejsze lub większe ale to normalne ("gdzie drwa rąbią...")

Na koniec mam taką małą dygresję, ludzie pytanie typu "Jaki hosting wybrać", "X czy Y" bez podania konkretów są porostu co najmniej śmieszne! Czy przy zakupie butów czy samochodu też zadajecie takie lakonicznie pytania (nie chodzi mi tutaj szczególnie o autora postu)? Jeżeli ktoś zapyta się jakie firmy polecam, to odpowiem:

home.pl

boo.pl

ehost.pl

puretec.pl

webd.pl

easyisp.pl

nazwa.pl

fc.pl

dmkproject.pl

hostings.pl

progreso.pl

livenet.pl

kei.pl

alpha.pl

W każdej z tych firm, posiadam konta, i każda z tych firm jest godna wg mnie polecenia. Dlaczego polecam home.pl narówno z boo.pl ? Jakie pytania takie odpowiedzi, czyli seria co poeta miał na myśli.

Sklepu nie otworzyłbym na boo.pl czy webd.pl, na stronę firmową właściwie nadaje się każda z wymienionych pozycji (nie każdy musi mieć biuro w apartamentowcu).

Jeżeli szukasz hostingu, to powiedz o przyszłej zawartości strony, o oskryptowaniu którego zamierzasz użyć, o przyszłych lub obecnych klientach / odwiedzających (jeżeli znasz ich profil) i oczywiście o własnych wymaganiach – nie masz ich ? W takim razie wszystko do ceny 3,50 za miesiąc – tobie i tak jest to bez różnicy.

Pozdrawiam ;)

piękny wywód ale nie na temat...

przeczytaj go jeszcze raz

Który z mocnych nadal polecany, ...szukamy dobrego hostingowca

zwróć uwagę na "mocnych" a dopiero potem sie zastanów nad odpowiedzią

boo czy webd to raczej firmy gdzie można postawić statyczną stronę pani ginekologo wadze do 30 kb odwiedzaną max przez 200 osób dziennie.

Ale tak jak już napisałem szukam firmy która będzie miała pakiecik, który zaspokoi najbardziej wymagających. Nazwa.pl raczej do nich nie należy, w home na jaki serwer trafisz tak masz więc pytam o więcej.

ehost.pl - słyszałem wiele dobrego o tej firmie

boo czy webd to raczej firmy gdzie można postawić statyczną stronę pani ginekologo wadze do 30 kb odwiedzaną max przez 200 osób dziennie.

A i tu się nie zgodze znam ogromne forum postawione na webd.pl i śmiga aż miło:

https://www.uncity.webd.pl/ ---> https://www.uncity.pl

Tu miała być sygnatura...

ponad 2 lata jestem na www.webd.pl i jeszcze sie nie zawiodłem ;)

ROTFL. Korzystalem tydzien - nigdy wiecej :) TRAGEDIA do tego stopnia, ze bede przed nimi ostrzegac przy kazdej okazji. Nawet nie zrozumieli co znaczy "rezygnuje z uslugi" i przysylali potem maile, w ktorych o mozliwosci przedluzenia umowy pisali tonem roszczeniowym. Odnosnie samej obslugi juz w innym watku wspomnialem.

Z autopsji polecam eHost.pl - po pierwsze bardzo dobra obsluga klienta, po drugie szybkie i rzetelne reakcje. Mam tam serwer juz prawie 3 lata i nie planuje "przeprowadzki" nawet gdyby bylo taniej.

Duzo dobrego slyszalem o kei.pl i alpha.pl, ale nie samemu nie korzystalem.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

ponad 2 lata jestem na www.webd.pl i jeszcze sie nie zawiodłem ;)

ROTFL. Korzystalem tydzien - nigdy wiecej :) TRAGEDIA do tego stopnia, ze bede przed nimi ostrzegac przy kazdej okazji. Nawet nie zrozumieli co znaczy "rezygnuje z uslugi" i przysylali potem maile, w ktorych o mozliwosci przedluzenia umowy pisali tonem roszczeniowym. Odnosnie samej obslugi juz w innym watku wspomnialem.

Z autopsji polecam eHost.pl - po pierwsze bardzo dobra obsluga klienta, po drugie szybkie i rzetelne reakcje. Mam tam serwer juz prawie 3 lata i nie planuje "przeprowadzki" nawet gdyby bylo taniej.

Duzo dobrego slyszalem o kei.pl i alpha.pl, ale nie samemu nie korzystalem.

jesli macie dobrze zoptymalizowane witryny to zapraszam na IQ.pl, jestesmy otwarci na wiekszych klientow, ktorzy jednak umiejac zoptymalizowac odpowiednio skrypty, by te nie zapychaly ponadnormatywnie maszyn ( niepotrzebnie).

w home ostatnio złożyłem zamowienie, po czym 3 tygodnie czekałem na fakture. Jak już przysłali fakturę, podkładkę gunową pod mysz i kolekcję zdjęć pudziana zwaną informatorem to wyskoczył temat na forum o słabnącym home. nie czekałem 2 dni i dzwoni do mnie baba z pretensją ze nie zapłacone i czy zamierzam zapłacić :|

to jej powiedziałem ze podobno straszan lipa te nowe serwery ;) i ze sie jeszcze zastanowię. Pojęcia nie macie ile było z nią gadania o tym że maszyny tez się czasem psują i przegrzewają.... ale co mnie to obchodzi?

Ja powiem, ze szczegolnie nie polecam home.pl gdyz sa to zadufani w sobie ignoranci.

Ty brutalu!

A co do tego webd... no cóż.. Jak do wanny średniej wielkości wrzucimy pralke franie (okrągła jest to pasuje do wanny) to spora część wody sie wyleje.

I tak samo webd. Na webd'dzie postawił Przemo swoje by przemo no i spora część kont świruje bo sie we "wannie" nie mieści, więc radze celować na tego serwera co na nim by przemo niema, czyli do tej wody co to jeszcze w wannie jest.

P.S.

A jeszcze zapomniałem że Przemo moze miec forum na dedyku, ale to juz sami musicie rozgryźć co tam dojeżdża te serwy. ;)

Ja powiem, ze szczegolnie nie polecam home.pl gdyz sa to zadufani w sobie ignoranci.

Ty brutalu!

A co do tego webd... no cóż.. Jak do wanny średniej wielkości wrzucimy pralke franie (okrągła jest to pasuje do wanny) to spora część wody sie wyleje.

I tak samo webd. Na webd'dzie postawił Przemo swoje by przemo no i spora część kont świruje bo sie we "wannie" nie mieści, więc radze celować na tego serwera co na nim by przemo niema, czyli do tej wody co to jeszcze w wannie jest.

P.S.

A jeszcze zapomniałem że Przemo moze miec forum na dedyku, ale to juz sami musicie rozgryźć co tam dojeżdża te serwy. :D

Forum Przema to tylko jedna strona sposrod ponad 17tys. serwisow umieszczonych na 20 serwerach WEBD. Z pewnoscia wiekszosc stron utrzymywanych na WEBD to nie sa strony pani ginekolog o wadze do 30 kb odwiedzanymi max przez 200 osób dziennie czego przykladem jest chodzy strona przema, trafiaja sie rowniez strony - wiecej szczegolow www.webd.pl/strony.php

Forum Przema jest duze ale nie najwieksze - posiada jakies 5.000 wizyt dziennie

Bardziej przestrzegalbym przed trafieniem na serwer z

www.blaugrana.pl 25.000 unikalnych wizyt/dzien

www.start24.pl 30.000 unikalnych wizyt/dzien

:>>>>>>>>>>

Ostatnio zakupilismy serwerek Dual Xeon Dual Core zobaczymy jak bedzie smigal

Oczywiscie serdecznie pozdrawiamy konkurencje :D

webd.pl zebrało już tyle negatywów na tym forum, że ja nie traktuję go jako "mocnego" hostingowca. No ale mogę się mylić.

od 2 dni posiadam konto w alpha.pl i jak narazie jest siuper :D

[edyta] fajną sobie chlopaki reklame robicie :D [/edyta]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności