Skocz do zawartości

Storna do oceny

ErektrycznyLuk

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o ocenę strony firmowej

https://www.suerteprzewodnicy.pl/

Chętnie przyjmę konstruktywną krytykę :-)

Jeśli miałby ktoś jakieś ciekawe propozycję co można dodać , co wywalić co zmienić to proszę pisać.

Proszę również o sprawdzenie strony na produktach Appla , sam nie posiadam żadnego a wiem że na starszym telefonie (sprawdzałem u kolegi) nie wyświetla mi się żaden bacground-image, jestem ciekaw czy na nowszy telefonach jest tak samo.

Z góry dziękuję

1. Ten krótki, rachityczny nagłówek “O nas” nie dodaje stronie urody. Wydłużyłbym go do postaci powiedzmy: “Czym się zajmujemy”, do tego nieco większy, bardziej efektowny i grubszy font.
  2. Autor tego projektu ma wyraźne upodobanie do shadowboxa, niestety rozmija się ono z aktualnymi trendami i nadaje stronie nieco archaiczny sznyt. Jakieś subtelne cienie spoko, ale aktualny hardkor to chyba przesada.
  3. Być może dobrym pomysłem byłoby przełamanie monotonii białych tekstów w CtA i w kąciku poetyckim, (Cudze chwalicie….) poprzez wyróżnienie wybranych fraz kolorem, pogrubieniem lub italikiem
  4. Social ikony jakieś takie po przejściach, jakby z odzysku.

Poza wspomnianymi powyżej drobiazgami strona w sumie OK

Dzięki za uwagę, dopiero dziś odczytałem Twoje sugestie i tak po pierwszych przemyśleniach:

pkt. 4 masz rację, zmniejszałem wagę tych ikonek i przez to wyszło jak wyszło, ale poprawię

pkt. 3 Tu również się zgodzę, spróbuję pokombinować

pkt. 1 Może i fakt, że nagłówek jest tu archaiczny. Grupa docelowa jest tu sprecyzowana na jakieś 28-55lat więc nie uważałem tego za jakiś szczególny błąd, ale fakt że mogłoby to ładniej wyglądać.

pkt. 2 Z tym shadowboxem to jest tak,, że gdzieś na początku tego roku wyczytałem że obecnie trend idzie w mocne głębokie cienie i tak też zrobiłem, ale ok zastanowię się :-)

7 godzin temu, ErektrycznyLuk napisał:

pkt. 2 Z tym shadowboxem to jest tak,, że gdzieś na początku tego roku wyczytałem że obecnie trend idzie w mocne głębokie cienie i tak też zrobiłem, ale ok zastanowię się :-)

Nigdy nie sugeruj sie trendami. Przeanalizowalem tysiace magazynow i reklam z ostatnich 100 lat i moge powiedziec jedno - prostota jest ponadczasowa. Prosty design sprzed 50 lat jest tak samo nowoczesny dzis jak i 50 lat temu. Tymaczasem design robiony wg. trendow juz po kilku latach wyglada archaicznie i prostacko.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

ok, nie to żebym się nimi jakoś sugerował, poprostu miałem już cienie wcześniej a tylko znalazłem jakiś artykuł który wieścił nowy (stary) trend.

A co do shadowboxów ktoś jeszcze mógłby wyrazić swoje zdanie? Bo nie wiem czy te obrazki się za bardzo nie zlewają z backgroundem bez cieni.

Strona nie działa ;)

ok, już działa. Mój błąd. 

Tak wyraźne cienie nie są zbyt estetyczne, nie ważne co tam trendy teraz piszczą. Moja propozycja rozwiązania jest taka, by te miniatury przesunąć niżej na białe tło, ewentualnie z delikatnym cieniem jeżeli się już tak przy nim upierasz. Na bannerze natomiast umieść duże, białe H1 z jakimś fajnym tekstem. 

Poza tym, przy przewijaniu submenu jest taki moment, że kategorie z poprzedniej zakładki kurczą się i pozostają widoczne przez jakiś czas. Pozbyłbym się tego efektu. 

Linkblog.pl - blog o marketingu | Opieka WordPress - https://wordpresso.pl/

Zmniejszyłem shadowboxa, ustawiłem inną czcionkę dla CtA (na background-image), poprawiłem również social icons -  i jak lepiej?

dwadolary - miniatury są tylko na stronie głównej , na podstronach mam zrobione tak jak mówisz (czyli ustawione h1 z tekstem kluczowym dla danej podstrony). Na stronie głównej tego zmieniać nie będę.

Jak dla mnie jest lepiej, bardzo przyjemna strona. Ale, żeby mieć pełny, bardziej obiektywny obraz można by przeprowadzić badanie na improwizowanej grupie focusowej (znajomi, kuzyni, ciocie...) - dać im do oceny obie wersje i niech decydują, który wariant jest lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności