Skocz do zawartości

Moze moje konto tak obciazac ich server?

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

proszę o jak najszybsze zoptymalizowanie skryptów albo

przeniesienia konta poza nasze serwery. Państwa konto bardzo obciąża

procesor naszego serwera dlatego proszę o rozwiązanie problemu do dn 09.11.2006

W przeciwnym wypadku bedziemy zmuszeni zawiesic Panskie konto

Pozdrawiam

Czy to nie jest no fair w stosunku do mnie mam tu mini zaplecze a firma hostingowa mi tak pisze.. jak oni mnie traktuja zaplacilem za rok 200 pare zlotych.. Nierozumie jak mozna zooptymalizowac katalogi stron, i forum internetowe.. poradzi mi ktos?

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

Czy to nie jest no fair w stosunku do mnie mam tu mini zaplecze a firma hostingowa mi tak pisze.. jak oni mnie traktuja zaplacilem za rok 200 pare zlotych.. Nierozumie jak mozna zooptymalizowac katalogi stron, i forum internetowe.. poradzi mi ktos?

Bardzo możliwe, że może coś się zacinać, ale postaw wymóg który skrypt. lub jakie zapytanie do bazy danych.

Ja testowałem niedoawno na swoim hostingu bardzo męczące zapytania do MySQL'A (między innymi LIKE "%%" na sporych tabelach). I dostałem informację z hostingu z podanym zapytaniem które za bardzo obciąża bazę! Inaczej to może być zwykły świr i piszą do kogo się da.

Obladowane dodatkami phpbb moze zajechac serwer na smierc przy dosc niewielkiej odwiedzalnosci. Podobnie np niektore moduly joomli (i innych cmsow) - ostatnio mialem przypadek goscia niezadowolonego z wydajosci, u ktorego nowy blyszczacy bajerancki skrypt generowania menu produkowal jednorazowo ok 700 zapytan do bazy!

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

Niech wprowadzi ten hosting sztywne przydzielanie obciążenia zasobów serwera, no chyba że nie potrafią? Stare fora phpBB Przema zajeżdżały serwery, ale nowsze już działają bardzo przyzwoicie (o ile nie przesadzi się z bajerami). Odepnij (jak masz) na jakiś czas systemy wymiany linków i poproś ich o monitoring skryptów, żeby konkretnie wskazali jaki to skrypt.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Ja też dostałem podobnego maila. W odpowiedzi na pytanie, który plik obciąża serwer otrzymałem odpowiedź... index.php. Najlepsze jest to, że najbardziej skomplikowanym skryptem był qlweb... Hosting - porażka.

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

na bank superhost.. lamusy

zresztą już było o nich tu na forum. albo np to :

https://www.miasik.net/archive/2006/09/moja...-o-superhostpl/

no i sam z nimi miałem takie problemy - proste zapytania SELECT w serwisach z newsami (nic bardziej skomplikowanego) ich wykładały. wynosze się obecnie. bubel jakich mało.

Też mi to pachnie superhost'em (WebmasterS - co to za hosting? mam racje) ja dostawalem podobne mail'e , nie potrafili wskazac, ktory plik/zapytanie zbyt bardzo obciaza . Przenioslem sie na home.pl i wszystko jest cacy - ruch od tamtego czasu wzrosl kilka razy i serwery homa dzielnie sobie z tym radza.

Ergo: uciekaj z tego hostingu - przenies sie na profesjonalny.

Ten koleś co prowadzi SuperHost jest zabawny. Dowiadywałem sie u niego w sprawie kolokacji. Umowa skonstruowana w ten sposób, że kilka punktów na krzyż i >link< do regulaminu, w którym jest zapisane, że może sie w kazdej chwili zmienić, ale to nic! Najzabawniejsze jest to, że zaproponował jak gdyby nigdy nic, że ja mu oplace fakture na 2000 jeszcze przed podpisaniem tej badziewnej umowy ;)

Od takich ludzi nie ma co wymagać, że będą potrafili poradzić sobie z problemem obciążonego serwera ;-)

heh... i mnie temat dopadł, ale moim zdaniem w bardzo komiczny sposób: wczoraj dotarł mail do mnie od czołowego dostawcy hostingu w polsce ;) z informację typu: państwa serwis jest coraz popularniejszy i skrypt reklam phpadsnew który doprowadza do "wykonywania OGROMNYCH ilosci zapytan do bazy (dziesiatki tysiecy

na minute)" i sugerują zmianę na coś innego. trochę mnie to zmartwiło, trochę rozbawiło bo serwis ma oglądalność rzędu 30-40 tyś odsłon miesięcznie, więc gdzie te dziesiątki tysięcy. Logowane są tylko kliknięcia i odsłony. Faktem jest że nie ustawiłem opóźnionych insertów, ale bez przesady. Dziś do nich odezwę się w tej sprawie :D sugerują zmianę systemu rotacji banerów, i polecają własny system statystyk lub używanie logów serwera (lol co ma jedno do drugiego:)??)

Dla młodych Serwis Młodzieżowy, polecam również e-kartki nie tylko dla najmłodszych ;) | Życzenia

Prawda jest taka, że home.pl w pakiecie biznes pro także ani nie umieją wskazać ferelnego skryptu, co gorsza wskazywali na jedną stronę a winna była druga, nie związana ze sobą. Zobaczyli tylko że phpBB i już mieli winnego na talerzu. Druga sprawa to coś, o czym wspominałem już ponad rok temu - brak jasnych reguł, statystyk zużycia zasobów serwera, w ofertach mamy 900GB na rok zamiast 900GB + 20 procesów/zapytań w ciągu 1s czy podobne. Wykresy z utylizacji serwera też by się przydały, wtedy sami byśmy zapobiegali takim przypadkom, że dany skrypt za bardzo się pętli.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności