Skocz do zawartości

ZdobywcySieci.pl

bellois

Rekomendowane odpowiedzi

piszesz jak robic strony a walidacja to dla ciebie zaden priorytet... to moze tez pozbadz sie css, bo i po co...

strona jest nieczytelna, nie wiadomo o co w niej chodzi. tak na pierwszy rzut oka to chyba kolejna strona o adsense. gdybym wszedl na nia nie z linku z pio a np z googla spedzilbym na niej gora 5 sekund [czyli 5 wiecej niz teraz]

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

To oczywiście dla Ciebie niezwykle ważne? Spokojnie, o validatowanie się zadbam, kiedyś... bo priorytet to dla mnie żaden.

Fajną masz stopkę.

Nie przypominam sobie, aby prosił o jej ocenę... A jeśli już to proszę o konkretniejsze wyrażanie myśli.

piszesz jak robic strony a walidacja to dla ciebie zaden priorytet... to moze tez pozbadz sie css, bo i po co...

A dlaczego sama validacja miałaby być priorytetem? Czy ja ją całkowicie odrzucam? Nie. Ale priorytetem może być użyteczność, dostępność, semantyka, oddzielenie elementów odpowiedzialnych za strukture od elementów odpowiedzialnych za wygląd, ale nigdy validacja jako taka. Nie napisałem, że o nią nie zadbam, ale traktowanie priorytetowo wskazań automatu jest... śmieszne.

strona jest nieczytelna, nie wiadomo o co w niej chodzi. tak na pierwszy rzut oka to chyba kolejna strona o adsense.

No po prostu genialne. Można zjechać wszystko z góry na dół bez ani jednego rzeczowego argumentu.

Zapraszam na blog o użyteczności.

bellois:chłopie powtórże Yadena?

po co dajesz do oceny jak nic nie przyjmujesz do wiadomości:

1- Biednie to wcale nie znaczy estetycznie - brakuje jakicholwiek styli pozwalających na optyczne wydzielenie niezwiązanych ze sobą treści.

2- Lay się sypie - zmienia się szerokośc na podstronach w FF na artykuły menu ucieka na dół - śmieszne

3 - brak grafiki - a te które są wykonanie niepoprawnie i to na stronie o webmastringu: e-book źle wyszparowany - zielone strzałki w menu z innej bajki.

4 - validacja w3org nie służy do masturbacji - ty masz błędy typowe dla "śmieciarzy kodu" - np: definicja XML i nie zamknięte tagi.

5 - generalnie nieudana próba stworzenia psedusuperstronki do sprzedaży ebooka !!! - nawet jak tak nie jest to niestety tak wygląda

To oczywiście dla Ciebie niezwykle ważne? Spokojnie, o validatowanie się zadbam, kiedyś... bo priorytet to dla mnie żaden.

Fajną masz stopkę.

Nie przypominam sobie, aby prosił o jej ocenę... A jeśli już to proszę o konkretniejsze wyrażanie myśli.

Przysłowiowej ironii nie poznałbyś nawet gdyby wyszła z przysłowiowego krzaka i przysłowiowo kopnęła cię w du**ę, więc po coż się męczyć dalej?

po co dajesz do oceny jak nic nie przyjmujesz do wiadomości:

Przyjmuje to, co jest sensowne i poparte argumentami.

1- Biednie to wcale nie znaczy estetycznie - brakuje jakicholwiek styli pozwalających na optyczne wydzielenie niezwiązanych ze sobą treści.

Biednie nie znaczy nic.

2- Lay się sypie - zmienia się szerokośc na podstronach w FF na artykuły menu ucieka na dół - śmieszne

Za zauważenie tego bardzo dziękuję. Zaraz naprawię.

4 - validacja w3org nie służy do masturbacji - ty masz błędy typowe dla "śmieciarzy kodu" - np: definicja XML i nie zamknięte tagi.

Czy ja powiedziałem, że nie będę poprawiał kodu? Otóż nie, nie powiedziałem tak, więc nie wiem o co ten krzyk.

5 - generalnie nieudana próba stworzenia psedusuperstronki do sprzedaży ebooka :) - nawet jak tak nie jest to niestety tak wygląda

Generalnie śmieszne.

Zachowujesz się jak "beton". Tę energię i czas, który poświęciłeś na polemikę, mogłeś spożytkować lepiej. Dzisiaj, być może, dałbyś drugą wersję do oceny. A tak co ?

Masz pretensje o to, że nie reaguję na oceny typu "wszysto źle", "beznadzieja"? Nie zamierzam. Zauważ jednak, że reaguję na rzeczową krytykę i na argumenty. Nie powinno już chyba być wrażenia "zlewania się" elementów, a jeśli jest, to proszę o jakąś dokładniejszą uwagę, bo ciężko mi sie domyślać o co chodzi. Układ się nie sypie, poprawiłem wielkość fontów, dodałem justowanie. Tak więć reaguję na uwagi, ale mam jedną prośbę: więcej merytoryki.

Szkoda, że nikt nie podzielił się żadnym pomysłem, co powinno się znaleźć na tego typu stronie.

1. Nie mam pretensji bo i o co? Ja tylko zadaje pytania.
  2. Chciałeś oceny, a nie pomysłów. Słowo "beznadziejnie" użyte do oceny Twojej strony jest jak najbardziej merytoryczne. Dla mnie oznacza to w skrócie "zrób od nowa, albo zajmij się czymś innym", a Ty rób co chcesz.

Jak dla mnie EOT.

Eksperyment Discover.pl

1. Chciałeś oceny, a nie pomysłów. Słowo "beznadziejnie" użyte do oceny Twojej strony jest jak najbardziej merytoryczne. Dla mnie oznacza to w skrócie "zrób od nowa, albo zajmij się czymś innym", a Ty rób co chcesz.

Dla mnie to nie znaczy nic. Jest całkowicie niemerytoryczne i krytykanckie(a to nie to samo, co "krytyczne").

EDYCJA:

Podkreślam jeszcze raz, że chcę krytyki. Proszę o dzielenie się uwagami, ale proszę o merytoryczne uwagi.

- brak etykiety dla 'zgadzam sie z polityka prywatonosc'

- polityka prywatonosci prowadzi do: "https:///www..."

- stosujesz nazwy id, ktore opisuja polozenie a nie zawartosc

- wprowadzasz ie w tryb quirks-mode, to zamierzone, prawda?

- ostatnie artykuly, to nie lista ol ostatnich wpisow?

- class="bez_padding" ?

- na podsronie - naglowek 'Mania walidowania' nie wyroznia sie

- brak obslugi error 404 - https://www.zdobywcysieci.pl/artykuly/blad/

- na plus stosowanie akronimow, html nie ogranicza sie do naglowkow, akapitow i list.

- brak etykiety dla 'zgadzam sie z polityka prywatonosc'

Rzeczywiście, do poprawki.

- polityka prywatonosci prowadzi do: "https:///www..."
A tu nie wiem o jaki link dokładnie chodzi. Ten na stronie głównej na pewno działa.
- stosujesz nazwy id, ktore opisuja polozenie a nie zawartosc
Według Ciebie to ma znaczenie? Mógłbyś rozszerzyć?
- wprowadzasz ie w tryb quirks-mode, to zamierzone, prawda?
Owszem, coś mi się sypało bez tego... żebym to ja teraz pamiętał co :)
- ostatnie artykuly, to nie lista ol ostatnich wpisow?
Fakt, wszelkie spisy artykułów w ogóle chyba powinny być listą. Najłatwiej o tym zapomnieć na własnej stronie ;)
- class="bez_padding" ?
No taka klasa, a co?
- na podsronie - naglowek 'Mania walidowania' nie wyroznia sie
Ok, nagłówki będę jeszcze dopracowywał.
- brak obslugi error 404
Opppsss, będzie niedługo.

w adresie sa 3 slasze - ///, opera sie zbuntowala i nie chciala wyswietlic strony do ktorej prowadzi link tak zbudowany.

nazewnictwo klas i identyfikatorow jest czesto poruszanym zagdieniem wsrod koderow css - wyobrazmy sobie sytuacje, gdy wazna informacje umieszczesz w kontenerze o czerwonym tle i czarnej ramce, wykozystujac zaproponowany przez ciebie sposob nadawania nazw identyfiaktor/klasa pawinien nazywac sie "czerwone-tlo-czarna-ramka-u-gory-po-prawej-z-paddingiem". a co jesli zechce zmienic kolor tla i usunac ramke? bede rowniez musial zmienic nazwe identyfkatora. czy nazwa dla identyfikatora "important-message" nie bedzie bardziej stosowna?

w adresie sa 3 slasze - ///, opera sie zbuntowala i nie chciala wyswietlic strony do ktorej prowadzi link tak zbudowany.

A, o to chodzi, nie zajarzyłem.

nazewnictwo klas i identyfikatorow jest czesto poruszanym zagdieniem wsrod koderow css
Cóż, ja do tej pory nie zauważyłem, aby było to zagadnienie często poruszane.
...ciach... a co jesli zechce zmienic kolor tla i usunac ramke? bede rowniez musial zmienic nazwe identyfkatora. czy nazwa dla identyfikatora "important-message" nie bedzie bardziej stosowna?
Generalnie zgadzam się i przyznaję Ci rację, ale moja sytuacja jest po pierwsze dużo prostsza, a po drugie jest to raczej kwestia indywidualnego gustu, a nie zasad mających wpływ na działanie strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności