Skocz do zawartości

Zmiana tytułu strony w wyszukiwarce

Dziedzic

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Od początku założenia strony próbuję ustalić, gdzie mogę zmienić nazwę strony, która wyświetla się w wyszukiwarce Google.

Nie jestem w stanie zrobić tego przez ustawienia ogólne WP, ani przez wtyczkę SEO Yoast.

W tym momencie nazwa mojej strony wyświetla się jako "pracownia wnętrz" co wygląda bardzo mało profesjonalnie -> https://www.google.pl/search?client=opera&q=pracownia+wnetrz&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Czy macie jakieś pomysły, gdzie można dokonać zmian w wyglądzie tego opisu?

Gdyby nazwa strony miała wyglądać w SERP-ach  np. tak jak na obrazku poniżej, to można by to było osiągnąć tak:

1. Ustawienia ogólne > Tytuł witryny:  Katarzyna Dziedzic

2. Tytuł statycznej strony głównej: Pracownia projektowania wnętrz (teraz jest Home?)

Dla pewności w Yoast  można powtórzyć w tytule strony "Pracownia projektowania wnętrz". Efekt działań przy nazwie strony w SERP jest widoczny po jakimś czasie

serp.thumb.jpg.3b18fc58e5d184e634c39a4406923f40.jpg

A masz główną stronę serwisu ustawioną jako statyczną? Jeśli tak, to nie powinno być żadnych problemów z Yoastem - klikasz w zakładce "Strony" na stronę odpowiadającą ustawionej przez Ciebie stronie domowej i to co tam ustawisz jako tytuł to zostanie przeniesione do tagu <title>. Yoast nawet sugeruje odpowiednią długość tej treści tam, pokazując Ci kolorami, kiedy jest wystarczająco.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. 

Zmieniłam wszystko tak, jak radzicie, jednak strona w wyszukiwarce dalej wyświetla się jako HOME | PRACOWNIA PROJEKTOWANIA WNĘTRZ, gdzie znajdę ustawienia tytułu statycznej strony głównej?

W Yoats ustawiłam wszystko tak jakbym chciała żeby wyglądało, ale niestety nie przekłada się to na to, co widać w google.

Jak ustawić tytuł statycznej strony głównej:

Kokpit WP

Strony > wszystkie strony > edytuj  (stronę która ustawiona jest jako główna)

mdd1.thumb.jpg.07800a24cb25a232bf079cfeec14bcd0.jpg

W edytorze zastępujemy Home właściwym tytułem i klikamy "Aktualizuj".

mdd2.thumb.jpg.ac51b442ccaa4c118cbe028104877b4f.jpg

Na koniec modyfikujemy etykietę strony w menu, aby w nawigacji nie wyświetlał się "Baziak" lecz Home czy Strona Głowna.

dmm7.thumb.jpg.4567ff4fa4d51c66b446b4b1b37440dd.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności