Skocz do zawartości

Przekierowanie domeny na kategorię

dwadolary

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

mam domenę, która dosyć ogranicza mi tematykę oraz grupę odbiorców strony.  Planuję ruszyć z serwisem o szerszej tematyce i chce, by tematyka poprzedniej strony była tutaj zawarta w pojedynczej kategorii. Podsumowując, chcę przekierować domena1.pl na domena2.pl/kategoria i adekwatnie do tego adresy artykułów na domena2.pl/kategoria/url-artykulu

Domena1.pl ma stabilne pozycje w top3 na wiele fajnych fraz, które kierują na stronę główną i teraz moje pytanie - czy zachowam pozycje, gdy przekieruję domenę na kategorię? 

Linkblog.pl - blog o marketingu | Opieka WordPress - https://wordpresso.pl/

11 godzin temu, dwadolary napisał:

czy zachowam pozycje, gdy przekieruję domenę na kategorię? 

Tutaj masz przekierowanie domeny na stronę, więc nie ma gwarancji utrzymania pozycji. Dodatkowo zależeć to będzie od zawartości samej strony, na którą jest przekierowanie innymi słowy pewnych zgodności z "oryginałem"... 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

10-12 miesięcy temu zrobiliśmy 301 z serwisu hobbystycznego, który miał TOP 2 na frazę "akwarystyka słodkowodna" do klienta, który ma w swoim sklepie zoologicznym dział /akwarystyka-slodkowodna/ i po roku, domena klienta na tą frazę jest w TOP 40. Generalnie o kant d*py rozbić.

Oczywiście nie znaczy, że u Ciebie nie będzie lepiej, ale miej na uwadze, że 301 już nie przekazują mocy 1:1 a 1:2 albo i wyraźnie słabiej.

A 301 przycięli, bo na rynku zaczął się handel 301. My też lata temu wydzierżawialiśmy przekierowania 301 kominiarzom. Wiesz, robiłeś frazę do TOP 1 na "kominiarz Kraków", obdzwaniałeś kto chce być w TOP 1; jak kominiarz się decydował, 301 działało w kilka dni; a jak przestał płacić, to się odpinało. Algorytm chciał to ukrócić i dzisiaj słabo to działa.

Myślę, że dużo zależy też od dopasowania - jeśli kontent na stronie docelowej będzie ten sam lub zbieżny (jeśli chodzi o zawartość bitmap, contentu, fraz exact match'owych, particiali itd., to 301 może przyjąć się lepiej; ja tutaj w wyżej wymienionym przykładzie specjalnie o to nie zadbałem).

Pozdrawiam

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności