Skocz do zawartości

Stworzenie forum

Anija

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś jest w stanie mi pomóc z tematyką założenia forum - Najlepiej na czymś darmowym ( ale nie jest to konieczne, bo chciałabym mieć kontrolę i dobrze działające forum, a nie ciągły brak forum lub nagłe zniknięcie) Gdzie najlepiej? Co dokładnie potrzebuję aby w pełni działało.? Jakie koszty mogą być związane z nim? Od czego zacząć - krok po kroku. ( W tym temacie jestem zielona :) ) 

Mam własną stronę internetową, do której zaczynam pisać i chciałabym rozbudować ją o forum dopiętym, aby móc dyskutować na różne tematy z innymi. 

Opcjonalnie poszukaj na hostingu w DA czy co tam masz opcji autoinstalator / installatron (różnie to nazywają). Masz tam gowtowe skrypty które zainstalujesz kilkoma kliknięciami, proponuję na subdomenie. Zobaczysz które jak wyglądają i może jakiś przypadnie Ci do gustu. To są darmowe opcje, więc na start nie ponosisz żadncyh kosztów. No chyba że działasz na jakimś darmowym hostingu to warto pomyśleć o domenie i płatnym hostingu.

Na początek zobacz czy coś z tego będzie, bo martwisz się niepotrzebnie na zapas o koszty jak nawet nic nie ruszone.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

9 godzin temu, Anija napisał:

ale nie jest to konieczne, bo chciałabym mieć kontrolę i dobrze działające forum [...] W tym temacie jestem zielona

Proponuje dział ogłoszenia i zlecenie tego zadania kompleksowo firmie, która dobierze hosting, kupi skrypt forum takie jak ma PiO i całość uruchomi.

Taka jest moja rada jako osoby trochę bardziej obeznanej z tematem :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

3 godziny temu, Anija napisał:

WordPressie 

Ja sobie testowałem wtyczkę bbPres, wygląda to mniej więcej tak:

https://www.reklamobot.pl/forums/

https://www.reklamobot.pl/forums/topic/idealne-forum-wielotematyczne-jak-powinno-wygladac/

Mega proste, mało funkcji, ale da się pisać. No i nie opanowałem tam rejestracji, zakładam tam konta ręcznie.

23 godziny temu, Maksiulek napisał:

Opcjonalnie poszukaj na hostingu w DA czy co tam masz opcji autoinstalator / installatron

W panelu DirectAdmin powinno być forum na darmowym skrypcie MyBB albo phpBB.

14 godzin temu, Mion napisał:

kupi skrypt forum takie jak ma PiO

Najfajniejsza opcja, pod warunkiem, że będziesz mieć ruch na forum.

11 godzin temu, kris_set napisał:

Najfajniejsza opcja, pod warunkiem, że będziesz mieć ruch na forum.

Uważam, że właśnie start z dobrym technicznie, wygodnym w użytkowaniu  forum przyciągnie użytkowników. Jak startować, to na bogato B)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności