Skocz do zawartości

początkujący: jak zapłacić ?

ikshon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Właśnie usiłuję zacząć zabawę z AdWords i rozpocząć kampanię mojego sklepu.

Specjalnie skorzystałem z oferty home.pl i dostałem od nich kupon na 200pln.

Załozyłem konto, wklepałem kod i super.

Na koncie mam -200 + 20 za aktywacje, czyli 180 złotych do wykorzystania.

No ale mam też ten nieszczęsny komunikat, że system nie może przetworzyć płatności.

Próbowałem różne karty (Inteligo, eKarta) i niczego mi nie przyjmuje.

Problem podobno może być w danych właściciela karty (konto adwords jest firmowe, a karty są moje prywatne). Tą samą kartą przyjął mi płatność kiedy podałem ją przy koncie adwords założonym do celów prywatnych.

Chętnie zapłaciłbym z góry przelewem, ale niestety nie mam w ogóle takiej możliwości !!

Moge wybrać tylko post-pay i kartę.

Niestety do konta firmowego mam kartę, którą nie mogę zapłacić, a wypukła kredytówka za 100 pln trochę mija się z celem. Z resztą kredytowej karty nie chcę mieć.

No i pytanie co zrobić ?

Przejrzałem tutaj różne dyskusje na temat płatności, ale jakoś ciężko wyciągnąć wnioski. Generalnie widzę, że z płatnościami jest jeden wielki problem. Większym problemem jest chyba tylko kontakt z supportem Google :-(

Czy jest w ogóle jakaś szansa, czy mam pożegnać się z tymi 200 pln ?

pozdr.

Jakub

Witaj,

Twoje problematyczne zachowanie konta AdWords uniemożliwiające wyświetlanie reklam należałoby zadać pracownikom Google.

Kilkukrotnie zdażały się już przypadki iż dla nowo założonego konta reklamy wstrzymywane były przez okres kilkunastu godzin lub nawet dni.

Twój problem zniknie kiedy otrzymasz na swój e-mail podany przy rejestracji konta informacje od Google dot. aktualizacji podatku Vat.

Z Twoim kontem jest wszystko O.K. W tej chwili nie dotyczy on tylko Ciebie lecz wszystkich osób które próbują założyć i aktywować konto AdWords.

Trzeba wysłac kilku ;) do Google - może to pomoże :D

pozdrawiam,

Marcin

Niekiedy nie wystarczy kliknąć w ponowienie obciążenia karty, lecz trzeba skorzystać z edycji Szczegółów Płatności. Komunikat na głównej stronie znika z opóźnieniem, czasem 10 min., czasem 30 min.

najbardziej martwi mnie to, że jak zapłaciłem moją ekartą za prywatne konto adwords, to właściwie natychmiast zaczęło to działać

natomiast ta sama ekarta już nie za bardzo chce działać z kontem firmowym

żeby było śmieszniej, z ekarty zeszło 20 pln zarówno za konto prywatne jak i 20 pln za konto firmowe

więc ewidentnie do mbanku doszła ta transakcja

całośc trwa już conajmniej tydzień

poklikam jeszcze w aktualizacje płatności, ale jakoś wątpię czy to coś da :-(

pozdr.

Twój problem zniknie kiedy otrzymasz na swój e-mail podany przy rejestracji konta informacje od Google dot. aktualizacji podatku Vat.

mógłbyś coś więcej na ten temat napisać

jakiego maila mam oczekiwać od Google ?

dane mojej firmy, razem z NIP-UE wprowadziłem w ustawieniach od razu podczas rejestracji

pozdr.

• 4 tygodnie później...

witam

mam ten sam problem z tym ze moje to pierwsze konto adwords dostalem kupon promocyjny na 200zl z home.pl aktywowalem kampanie oraz kupon wyskoczylo mi ze wszystko ok 200zl-20zl aktywacja wiec mam 180zl i co z tego jak wszystko jest w porzadku reklama zgodnie z wskazowakmi, platnosc karta kredytowa budzet ustalony a reklam jak nie bylo tak nie ma od ponad miesiaca, co sie dzieje z tym google ? nie wspomne ze kontakt zadny = zero odpowiedzi ze strony google na moje 6 maili ! pomocy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności