Skocz do zawartości

Palenie miejscówek przez niebieskie tabletki i inne programy partnerskie. O co w tym chodzi?

znakzapytania

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie według wszelkich informacji takie działanie promocyjne  jest szkodliwe i  niby nic nie daje w rankingach.Każdy blog o pozycjonowani mówi ze takie blasty już poszły dawno w zapomnienie.   Jednak cały czas widać jak każdego dnia są palone setki miejscówek przez takich własnie toksycznych spamerów. Treść i wartość to ma żadną oczywiście jeśli kiedyś mieliśmy linki na takiej stronie no to ich rating natychmiast spada i stają się zamiast pomocą to naszym przekleństwem. Taki spamer potrafi zabić stronkę w ciągu kilku dni produkując i 20 000 postów. Po tym czasie następują już problemy z indeksowaniem i strona jest bezużyteczna. Pomimo ze próbują robić przeplatanki i inne techniki,które maja nakierować boty Googlerskie na ich śmieciowe strony.  Najwięcej w tej branży to jest mimo wszystko niebieskich tabletek. Mechanizm działa w ten sposób ze jest przejście na stronę i po kilku sekundach  następuje przekierowanie na sklep sieci partnerskiej. Domeny są dziesiątki jak nie setki + wzajemne zapętlanie. Idąc takim tropem przejrzałem chyba z 50 miejscówek i odkryłem ze wielu to jednak niestety Polacy. 

Moje pytanie jest następujące jak to niby ma działać. Szanse na trafienie na takie forum przez klienta są nikłe.  Jedyna opcja to ze robi jakieś chwilowe wybicie następuje ileś zakupów i banicja.

Jednak każda domena to koszty programy to koszty. Każdy projekt trzeba przygotować lub zlecić więc koszty i jeszcze raz koszty.

Nie pytam o to czy jest to etyczne bo kto w dzisiejszych czasach myśli o kimś innym niż jego czubek noska. 

To, że Ty twierdzisz że te linki i techniki nic nie dają to nie znaczy że faktycznie nic inne dają. Sprawdzałeś ruch na tych domenach i liczbę fraz rankujących?:)

12 minut temu, s_matysik napisał:

To, że Ty twierdzisz że te linki i techniki nic nie dają to nie znaczy że faktycznie nic inne dają. Sprawdzałeś ruch na tych domenach i liczbę fraz rankujących?:)

Ja czasem sprawdzam, lecę po całym łańcuszku linków i przekierowań aż dojdzie się do głównej linkowanej. Często okazuje się, że mimo milionów linków strona jest w czarnej d..ziurze i jeśli chodzi o organik to na pewno nie generuje zbytnich zysków. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Wiele z nich już po banowanych aaa spam dalej walą na te linki. Spamują wszystko i martwe i żywe. Miejscówki popalone posty wyidexowane a nowych nie przyjmuje już googlarka. Nowe posty jak szukasz po URL to są na innych stronach ale tylko w opisie dla googlary. No zaraz znowu miejscówka spalona i next next next to tak wygląda jakby typowo miało silnik ustawiony ,ze mała aktywność na forum małe zaangażowanie admina i ze się forum nie zajmie przez jakiś czas. Wbija wyżera co się da bo po tygodniu jest nawet 100 tysi postów największego szajsu jaki jest. No ja to widzę tak. Na pewno w jakiś sposób zarabiają i jest to typowo na ilość ale ciekawy jestem po prostu tego mechanizmu. Oczywiście takie forum też zaraz szybko upada bo albo serwery nie wytrzymują ale inne powody. Koniec końców umiera wszystko.

1 godzinę temu, Aleksiejs napisał:

pewno nie generuje zbytnich zysków

No tak, ktoś bez przyczyny zapuszcza x softów i utrzymuje te serwery. To że 100% domen nie wchodzi w top jest jasne, może akurat nie widzisz tego co trzeba.

58 minut temu, znakzapytania napisał:

znowu miejscówka spalona

Skąd wiesz, że miejscówka spalona? Poziom zaspamowania nie jest wyznacznikiem spalonych miejscówek. Powiem tak, nawet najbardziej zajechane miejscówki przez kilka osób potrafiły robić topy, ale gdy zaczęły dodawać tam inne osoby to jakoś dziwnie przestało kopać? Zbieg okoliczności?:) Te kilka osób spamowało 100x bardziej niż te inne osoby, ale oni pewnie zgłosili te miejscówki do DT widząc po tym w jaki sposób linkowali klientów z tego. 

1 minutę temu, s_matysik napisał:

może akurat nie widzisz tego co trzeba.

może :rolleyes:

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

No dobrze jeden pisze ze działa drugi ,ze Disavow Tools nie działa. Tylko ,ze ja nie o to pytałem .  Mi tylko chodzi o to w jaki sposób te szkodniki na tym zarabiają. Aleksiejs potwierdza to co mówię, zatem jak to działa ten przeogromny spam? Muszą w jakiś sposób zarabiać bo przecież takie blasty to też koszty i to nie małe. Jakby nie zarabiali na tym to by tego nie robili. No tak podpowiada mi logiczny system myślenia. 

Dla mnie osobiście jedyne wytłumaczenie to na te 50 domen co np maja na kilka tygodni to ze na chwile generują jakiś ruch przed banicją. Przed update całych rankingów. Czyli na chwile wybija potem wszystko idzie w śmietnik. 

2 minuty temu, znakzapytania napisał:

na kilka tygodni to ze na chwile generują jakiś ruch przed banicją. Przed update całych rankingów.

Przed jaką banicją?:D 

Skoro tak Cie to zastanawia to zrób test na 50 domenach tak jak "Ci" których analizujesz i będziesz miał odpowiedź czy warto,  czy nie warto:)

taaa na takie testy to mnie Pani nie stać to nie moja liga. Na pewno są te osoby na tym forum.  Dlatego pytam o co w tym chodzi. Myślę ,ze nie jednego użytkownika to interesuje.

Cytat

Przed jaką banicją?:D 

strona znika z serpów wyszukiwania
forum nie indexuje już nowych postów
wszelkie rankingi spam score jak i również authority  lecą styropian  z rusztowania podczas docieplania.

Chyba ze to działa w jakiś sposób pod inne wyszukiwarki no to może i mieć jakiś sens. 

1 godzinę temu, znakzapytania napisał:

Mi tylko chodzi o to w jaki sposób te szkodniki na tym zarabiają

Po pierwsze jakie szkodniki? W czym ci szkodzą?

Po drugie nie oczekuj, że ktoś ci zdradzi jak zarabiać kasę.  Skoro robią to zarabiają czyli opłaci się.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

2 godziny temu, znakzapytania napisał:

taaa na takie testy to mnie Pani nie stać to nie moja liga

Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi :) Jest takie przysłowie.

Może to być też tak, że ktoś to robi z przyzwyczajenia. Tak robił kiedyś i nie przestał :) Kiedyś to działało, opłacało się, zarobił sporo pieniędzy i teraz jeszcze na tych zarobionych działa i zastanawia się dlaczego nie wpływają nowe.

Oczywiście trochę sobie żartuję, bo i pytanie takie

2 godziny temu, znakzapytania napisał:

Mi tylko chodzi o to w jaki sposób te szkodniki na tym zarabiają.

Wesołych Świąt.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

18 godzin temu, znakzapytania napisał:

Witajcie według wszelkich informacji takie działanie promocyjne  jest szkodliwe i  niby nic nie daje w rankingach.Każdy blog o pozycjonowani mówi ze takie blasty już poszły dawno w zapomnienie. 

Cieszymy się, że nadal jest wielu czytelników i wiernych słuchaczy seo blogów i dalej uważają, że white seo jest jedyną słuszną drogą... Dodatkowo cieszy nas również to, że ludzie bezgranicznie wierzą we wszystko co znajdą na sieci, nawet jak jest informacja o latających jednorożcach. 

Tak jak napisał @SzlafRock " nie oczekuj, że ktoś ci zdradzi jak zarabiać kasę " bo nikomu konkurencja nie jest potrzebna :)

18 godzin temu, znakzapytania napisał:

Moje pytanie jest następujące jak to niby ma działać. Szanse na trafienie na takie forum przez klienta są nikłe.  Jedyna opcja to ze robi jakieś chwilowe wybicie następuje ileś zakupów i banicja.

Źle kompilujesz, inaczej to działa... mi zrozumienie zajęło jakieś.... pół roku :(

14 minut temu, Toto napisał:

Może to być też tak, że ktoś to robi z przyzwyczajenia. Tak robił kiedyś i nie przestał :) Kiedyś to działało, opłacało się, zarobił sporo pieniędzy i teraz jeszcze na tych zarobionych działa i zastanawia się dlaczego nie wpływają nowe.

Z przyzwyczajenia to można mieszkać z tą samą babą przez 30 lat...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

o jej o jej może kogoś i uradziłem z tymi szkodnikami, ale dla mnie to są szkodnicy. Już tłumaczę dlaczego. Skoro po ich wizytach moje linki są bezwartościowe (tracą rankingi i autorytety mojej strony leci w dół)  zaindeksowanie  ich tez  jest nie możliwe. Natomiast po bardzo niedługim czasie forum wali  już w wieczny kalendarz chyba ,ze admin wraca i czyści wszystko w zasadzie niema duzo do robienia bo usuwa kilka kont i wszystkie związane z nim posty. No to uważam za szkodnik takie osoby, ponieważ mi akurat szkodzi.  Skoro gdyby nie  takie natręctwo  np mogłoby skorzystać 300 czy 400 albo i więcej.  Jednak jak mówiłem nikt się nie przejmuje innym.

No może może Toto, a Tobie również tylko ze ciągle dokupuje domeny. Wiec musi ciągle dokładać i inwestować, to by nie miało żadnego sensu. Oczywiście Tobie też Wesolutkich.

Nie no jak ktoś leci na BH to wiadomo ze ma założenie ze musi przyjść kara. Algo mądrzejsze wytycznych coraz więcej itd a przedrzymskim ten cały EMD i współczynnik odrzuceń 

Po drugie nie oczekuj, że ktoś ci zdradzi jak zarabiać kasę.
No nie nie przecież ja nie chcę  miejscówek a po prostu zrozumieć o co w tym po zwyczajnie chodzi. No i wbiłem na forum spamerów bo kto będzie lepiej rozumiał temat a tym bardziej ze dotarłem ze wiele z tych spamów robią Polacy, wiec musza mieć gdzieś swoje korzenie.  PiO jest jednym z największych for w tej tematyce co prawda przypomina trochę elektrodę. No ale mimo wszystko zaryzykowałem i stwierdziłem nie widziałem takiego tematu a moim zdaniem to  ważne. Jak ktoś chce to może podbić na pw powiedzieć o co w tym chodzi ja tam i tak i tak nie zrobię z tego użytku nie mam takich nakładów ani wiedzy jak szukać takie miejsca,które można wydusić jak cytrynę. 

@znakzapytania nadal nie rozumiesz... tu nie chodzi o " jak szukać takie miejsca,które można wydusić jak cytrynę. " w całości chodzi by zrozumieć mechanizm, a nie pojedyncze miejscówki. Przy robieniu najbardziej dochodowych tematów jakimi są tabletki, finanse i kilka innych chodzi o wielkość pieniędzy i skalę!

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności